De BBQ trends voor deze zomer

De BBQ trends voor deze zomer

Geschatte leestijd: 3 minuten

BBQ Trends voor de Zomer van 2024: Wat Je Niet Mag Missen!

Nog maar eventjes en de zomerzon gaat stralen, de geur van smeulende houtskool vult de lucht, en dat betekent maar één ding: het barbecueseizoen gaat weer beginnen! Ben je klaar om je grillgame naar een hoger niveau te tillen? Laten we eens kijken naar de BBQ-trends voor deze zomer die je niet mag missen!

De BBQ trends voor deze zomer

Een aantal fijne tips:

  1. Kwaliteit boven kwantiteit: Weg met die saaie supermarkt-bakjes! Dit jaar willen we kwaliteit op de grill. Denk aan mooi geregen spiesen, zelfgemaakte bavette bbq marinade en eersteklas ingrediënten. Vergeet niet: het gaat om goed eten, niet alleen om veel eten. Haal je vlees direct bij de boer, of ga naar een goede slager.
  2. Grote stukken vlees: Deze trend is al een tijdje aan de gang en wordt steeds populairder. We willen geen gehaaste hamburgers meer. Nee, we gaan voor een prachtig stuk vlees dat de hele dag mag sudderen op de barbecue. Denk aan langzaam gegaarde ribben, brisket of een sappige entrecote. Deze stukken vlees kun je prachtig snijden en geven je BBQ avondje nèt even dat extra’s. Door voor je hele gezin voor één mooi stuk vlees te kiezen kun je verspilling voorkomen.
  1. Digitaal barbecueën: In 2024 is een digitale thermometer onmisbaar. Hiermee kun je je vlees tot in de perfectie grillen. Geen giswerk meer! Er zijn zelfs draadloze thermometers die de temperatuur in je BBQ meten. Zo serveer je altijd het perfecte stukje vlees.
  2. Meer groenten: Naast je sappige steak verdienen ook de groenten een plekje op de grill. Denk aan kleurrijke groentespiezen met paprika, champignons en rode ui. Gezond én lekker! Of serveer er een lekkere salade bij, de tijd dat we ons vol propten met stokbrood en kruidenboter is voorbij.
  3. Barbecueën altijd en overal: De tijd dat we alleen bij zonneschijn de barbecue aansteken, ligt achter ons. Fanatieke grillmeesters gaan het hele jaar door. Zomer of winter, de barbecue staat altijd paraat. Ook de kleine BBQ’s met een gasfles die je overal mee naar toe kunt nemen zijn super handig. Balkon, tuin, op de boot, in het park, jij maakt er overal een feetje van.

Jouw favoriete BBQ-trend voor 2024? Laat het ons weten! Of je nu een beginnende grillmaster bent of een doorgewinterde BBQ-kampioen, deze trends maken jouw zomerse grillavonden onvergetelijk.

De BBQ trends voor deze zomer

Start » Blog » De BBQ trends voor deze zomer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *