Een dag naar de Horecava

Een dag naar de Horecava in Amsterdam

Geschatte leestijd: 6 minuten

Hét jaarlijkse food-event wat je eigenlijk niet kan en mag missen als foodie… De Horecava! Hij stond bovenaan de to-do lijst van januari. Het event duurt vier dagen en ik denk dat ik me zeker prima zou kunnen vermaken al die vier dagen maar we gingen er één dag heen. Het speelveld? De Rai in Amsterdam. Ik sprong dus wederom in mijn auto en reed richtig onze hoofdstad. Wat we allemaal gezien, geproefd en beleefd hebben lees je in de blog ” een dag naar de Horecava”.

De Rai Amsterdam

Ik schrijf “we” en daarmee bedoel ik natuurlijk Luuk en ik. Altijd fijn om samen met je foodie-friend op stap te zijn. We hadden allebei wel een aantal leveranciers in het hoofd waar we zeker even langs wilden lopen. Om je een idee te geven hoé groot het daar is: we hebben aan het einde van de dag ruim zeven km gewandeld. De stappen teller van mijn Iwatch gaf aan dat we de 9500 stappen ruim waren gepasseerd.

Een dag naar de Horecava
De Horecava in de Rai
Wine professional 2019

We zijn de dag begonnen bij de Wine professional. De kaarten voor dit event hadden we gekregen via Melman Communications. Dit bedrijf wordt gerund door Ghislaine Melman. Zij verwelkomde ons bij een aantal Duitse wijnboeren. Zelf ben ik helemaal niet zo bekend met Duitse wijn, het was dus zeker erg lekker en leuk om hier wat meer over te leren. Maar veel wijn op een lege maag dat is geen goede combinatie dus werd het hoogtijd om onze magen eens te gaan vullen.

Een dag naar de Horecava Het beursterrein

De hele Horecava is verdeeld over verschillende hallen waarin allerlei food-gerelateerde bedrijven hun stands hebben. En boy oh boy wat kun je hier een hoop proeven en eten. Nog maar net binnen lopen we toevallig langs Mora en wie staat daar? Juist ja de enige Cora van Mora. Juliëtte de Wijn , want zo heet ze in het echt, is al sinds 1984 hét gezicht van de welbekende bitterballen en allerhande snacks. Een foto met deze dame kon natuurlijk niet ontbreken! Maar een snack ook niet dus die hebben we opgegeten en vervolgden onze weg.

Gertjan-Kiers de Demoslager

In mijn blog over stoofvlees hebben jullie hem al voorbij zien komen maar ook Gertjan was te vinden op de Horecava. Hij had net een hamburger-wedstrijd gejureerd en 12 hamburgers achter zijn kiezen. Maar altijd leuk om even een praatje te kunnen maken. Nu ga ik in het voorjaar zelf nog wat doen met een workshop met vlees bereiden dus nu maar hopen dat hij ook kan komen!

Een dag naar de Horecava
Kan niet ontbreken natuurlijk! Foto met Cora (en Flora)

Eten en drinken

Zo ongeveer bij elke stand is er wel wat te eten en te drinken. Alles vers voor je neus bereid en allerlei nieuwe producten of innovatieve manieren om dit eten te bereiden. Zo proefden we krekels van de Krekerij die in pasta waren verwerkt, slurpte Luuk verse oesters bij de Makro en dronken we een gin-tonic bij Hermit gin. Aten we een ijsje van Ola, en proefden we ribbetjes uit de Mibrasa oven. Je snapt het al we zijn ogen en oren te kort gekomen om overal iets van mee te krijgen en te bezoeken.

Een dag naar de Horecava
Ook heel veel fruit en groente en innovatieve kweekconcepten.

Start-up lab

Nu is er ook een hal waar startup’s een stand kunnen bemachtigen. Hier vind je veelal jong ondernemers met leuke ideetjes en toffe producten. Zoals Boonbonen, voor hen mocht ik laatst nog een leuke opdracht doen. Maar één in het bijzonder wil ik even uitlichten want deze jongen was zo grappig. Een beetje de Ciske de Rat van de Horecava. Zij hebben een heerlijke arancini bal gemaakt. Dat is een soort bitterbal maar dan van risotto. En lekker dat hij was! Ze mogen deze week pitchen voor de groothandels en ik hoop van harte dat hun product daar opgepikt gaat worden.

Merijn Kok van Klein&Kok

Vermoeide benen

En dan na een dag naar de Horecava, een hele dag rondlopen, indrukken opdoen, netwerken, praten, proeven en genieten was het hoogtijd om weer naar huis te gaan. Met een tas vol visitekaartjes, en een telefoon vol met mooie foto’s pakten we de bus naar het parkeerterrein en zijn we huiswaarts gegaan. Volgend jaar kom ik zéker weer terug!

De Horecava is een jaarlijkse beurs in Nederland voor de horeca-industrie. Het is een platform voor bedrijven en leveranciers om nieuwe producten en diensten te presenteren en te netwerken met branchegenoten.

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

Start » Blog » Een dag naar de Horecava in Amsterdam

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *