De allerbeste barbecue wijnen, perfecte combinatie

De keuze voor wijn bij de barbecue is enorm. Er kan immers ook van alles op de barbecue gelegd worden. Van kip tot rundvlees, van zalmpakketjes tot tijgergarnalen en van groentespiesjes tot vegaburgers. Wat alle gerechten wel vaak gemeen hebben, is dat ze uitgesproken zijn van smaak. Of het nu van zichzelf al wat pit heeft of dat er kruidige marinades en sauzen bij komen kijken, de wijn moet het aankunnen. Hier wat tips voor de allerbeste barbecue wijnen.

De allerbeste barbecue wijnen
Fire up the grill en geniet van een lekker wijntje bij de barbecue.

Een stoere rode wijn, òf toch niet?

Stoere rode wijnen passen bij een stoere barbecue. Barbecue vol kruidigheid en veel vlees. Je kunt dan gaan voor een rode Carmenère uit Chili, Een Malbec uit Argentinië, een Cabernet uit Californië. Maar ook krachtige rode wijnen uit Zuid-Afrika, Australië of Portugal. Dat zijn opties om stoer bij stoer te matchen. Maar je kunt ook gaan voor het tegenovergestelde. Een licht gekoelde en dus wat frissere Beaujolais van de druif Gamay. Deze biedt een prachtig contrast zonder weg te vallen tegen de heftige smaken. 

Rood, kies jij voor een stoere wijn?

Rosé geen favoriet voor de allerbeste barbecue wijnen?

Rosé wordt maar door weinig mensen bij de barbecue geschonken. En dat terwijl een glas rosé een perfecte gangmaker is. Bij de wat zwaardere smaken past een donker gekleurde rosé erg goed. Als het gerecht iets peperiger is, dan is zo’n bleke, lichtgekleurde rosé een perfecte match. Vaak wordt er gedacht dat de wat donker gekleurde rosé wijnen zoeter zijn dan de lichte versies. Maar dat is een misvatting. De kleur heeft alleen iets te maken met het druivenras dat is gebruikt. En hoe lang het sap met de schillen heeft geweekt. Bij de inweking wordt namelijk de kleur aan de schillen onttrokken. Hoe dieper de kleur van de schil en hoe langer de duur van de inweking, des te donkerder de kleur van de rosé. 

De allerbeste barbecue wijnen
Rosé, hier thuis een favoriet.

Witte wijntjes, ook dit zijn de allerbeste barbecue wijnen!

Bij witte wijnen mag het best een frisse wijn zijn bij de barbecue. Er moet echter wel wat kracht achter zitten. De kans is anders groot dat al dat barbecue geweld zo over de wijn heen walst! Heb je veel kip op de barbecue, dan is een mooi glas Chardonnay een goede combinatie. Mocht je niet zelf in de winkel op zoek willen gaan naar de allerbeste barbecue wijnen, dan is wijn bezorgen ook altijd nog een makkelijke en veilige optie. Kijk daarom ook altijd even online of er niet net een Chardonnay aanbieding loopt. Of wellicht vind je een aanbieding van een andere mooie barbecue wijn.

Chardonnay, daar zeggen we ja tegen!

De allerbeste barbecue wijnen, perfecte combinatie: Wat eet je dan tijdens deze barbecue? Hier heb ik wat ideetjes voor je:

De allerbeste barbecue wijnen
Een fijne chardonnay, de allerbeste barbecue wijnen bij een kreeft.
Deze blog ” de allerbeste barbecue wijnen ” is geschreven in samenwerking met wijnbeurs.nl

4 gedachten over “De allerbeste barbecue wijnen, perfecte combinatie”

  1. Pingback: Mijn favoriete BBQ recepten voor deze zomer - Heerlijke Happen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.