Estimated reading time: 3 minuten
Een recept met zalm doet het met de Kerst vaak goed. Dit zalmhapje is dan ook zo gemaakt en kun je op verschillende momenten serveren. Je zou dit filodeeg zalm roomkaas kersthapje als borrelhapje, als voorgerecht of bij bijvoorbeeld een kerstbrunch kunnen serveren. Filodeeg laat zich goed lenen om lekkere krokante bakjes mee te maken. En dat is ook nog eens super eenvoudig. Een oven, beetje roomboter en een kwartiertje tijd, dat is alles wat je nodig hebt. Als je de bakjes niet gelijk gaat eten bewaar ze dan in een luchtdichte trommel. Want op het moment dat de roomkaas erin zit en deze te lang staat wordt het krokante deeg weer zacht. Dit zalm hapje viel in ieder geval goed in de smaak hier thuis.
Filodeeg zalm roomkaas kersthapje
Dit zalm hapje is een heel simpel hapje, en je kunt er ook nog eens lekker mee variëren. Probeer ook eens tonijntartaar of maak ze met gebakken grote gamba’s voor een extra smaakdimensie. Wees creatief met de ingrediënten; voeg bijvoorbeeld avocado of een pittige saus toe. Als het filodeeg een beetje scheurt of breekt tijdens het vormen van het deeg in het bakje, is dat geen probleem, want je kunt met een beetje geduld het deeg weer herstellen. Deze hapjes zijn ideaal voor feestjes of als een luxe borrelplank.
Als je ze goed hebt ingeboterd plakken de velletjes aan elkaar en komt dat tijdens het bakken helemaal goed.
Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.
Filodeeg zalm roomkaas kersthapje
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Afdrukken Mail recept Pin Beoordeel receptBenodigdheden:
Ingrediënten:
- 250 gram verse zalm - in kleine blokjes
- 1 zakje rucola
- 300 gram roomkaas
- 10 steeltjes bieslook - knip er wat van een plantje af
- 1 pak filodeeg
- 50 gram roomboter
Om te decoreren
- zwart sesamzaad
- lente-ui
- verse gehakte peterselie
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- Laat het filodeeg ontdooien.
- Verwarm je oven voor op 180 graden.
- Snijd de filodeegvellen in vierkantjes. Bestrijk beide zijdes van het velletje met wat gesmolten roomboter. Leg daarna twee velletjes in een muffinvorm en duw een beetje aan.
- Zet in de oven en bak tot de randjes mooi goudbruin worden. (tussen de 12-15 minuutjes). Haal ze uit de oven en laat afkoelen
- Knip met een keukenschaar de bieslook in kleine stukjes, mix die door de roomkaas en schep deze in een klein spuitzakje.
- Spuit een toefje roomkaas in de filodeeg bakjes. Leg daar een beetje rucola op en daarop weer de blokjes zalm.
- Decoreer met wat zwarte sesamzaadjes, wat ringetjes lente-ui en verse peterselie.
- Heerlijk Happen!
Andere heerlijke hapjes maken? Ik heb er nog genoeg voor je, probeer deze maar eens:
Dit fijne filodeeg hapje met feta dip en sesampitjes.
Of wat dacht je van deze huisgemaakte zalm sushi met roomkaas?
En voor de lunch kun je deze zalm wrap met heerlijke roomkaas maken.
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
Dit is weer eens een echte aanrader!
Lekkere zalm!
Delicious!