Kersttafel inspiratie met Villeroy & Boch

Kersttafel inspiratie met Villeroy & Boch

Geschatte leestijd: 5 minuten

Elk jaar maak ik een kersttafel om zo met de feestdagen aan een feestelijke tafel te dineren. Familie en vrienden komen eten en samen koken we heerlijke gerechtjes en kunnen we uren tafelen. Het basisdecor blijft staan zodat we er meerdere dagen van kunnen genieten. Dit jaar was ik dan ook super blij dat ik een samenwerking met Villeroy & Boch aan kon gaan. Het serviesgoed van dit merk is oogstrelend mooi en van fantastische kwaliteit. Graag vertel ik je er wat meer over in deze “Kersttafel inspiratie met Villeroy & Boch” blog. We gaan wederom een prachtige kersttafel dekken. Rock blanc


Kersttafel inspiratie met Villeroy & Boch

De tijd wanneer wij de tijd vergeten, is het altijd het mooiste. Wanneer de wereld om ons heen stilstaat en alleen het moment telt“.

— Villeroy & Boch

Het verhaal achter het merk

De quote hierboven is zoals ik vind dat het zou moeten zijn. Eindeloos tafelen, gezelligheid en de tijd vergeten. Het merk Villeroy & Boch kent een hele lange historie. Een bedrijf wat inmiddels al eeuwenoud is! In 1748 opgericht in het piepkleine Franse Audun-le-Tiche. François Boch begint samen met zijn drie zoons een keramiekfabriekje. Luxemburg is het eerste afzetgebied waar de Boch’s zich op richten. Ten tijde van oprichting van het bedrijf bestond de EU nog niet natuurlijk en was Luxemburg onderdeel van het Keizerrijk van Oostenrijk. Ze krijgen toestemming zich daar te vestigen. Ze krijgen zelfs het stempel “Manufacture Impériale et Royale”.

Het bedrijf ontwikkelt zich continu, in 1809 wordt in Mettlach een abdij opgekocht. Tot de dag van vandaag is daar dan ook het hoofdkantoor gevestigd. Porselein is in die tijd onbetaalbaar en alleen voor mensen van adel betaalbaar. Door innovatie ontwikkelen ze bij Boch een materiaal wat keihard is, maar prachtig wit en openen hiermee de markt. Ineens is servies voor alle lagen van de bevolking beschikbaar. Ze winnen dan ook diverse Internationale prijzen daarmee.

Nier ver van de Boch’s vandaan is echter nog een producent. De familie Villeroy, ze hebben regelmatig contact. De serviesgoed handel wordt in die tijd vooral gedomineerd door de Engelsen. Een samenwerking lijkt een volgende logische stap. Villeroy & Boch wordt in 1836 geboren. Het merk kan zo een stevige handelspositie behouden in Europa en is dus tot op heden één van de grootste merken ter wereld.

Kersttafel inspiratie met Villeroy & Boch
De prachtige Manufacture Rock blanc collectie

Kersttafel inspiratie met Villeroy & Boch

Het opbouwen van de kersttafel dit jaar draaide dus allemaal om de prachtige Villeroy & Boch Manufacture Rock blanc collectie. Een mat wit serviesgoed met een “steen structuur” op het serviesgoed. In deze serie kun je diverse soorten borden en kommen bestellen. Ik begin zelf altijd met een onderbord en bouw daarna de tafel verder uit. Op de bovenstaande foto zie je de volgende borden van onder naar boven:

“Natuurlijk, origineel en met een bijzonder gevoel: dat is Manufacture Rock. De ambachtelijke stijl in de vorm van het mat-gestructureerde porselein in leisteen-look maakt de collectie tot iets heel bijzonders”, en dat zie je dus ook terug op mijn kersttafel.

Rock blanc

Kersttafel inspiratie met Villeroy & Boch: Glaswerk op tafel

Als je een diner geeft dan heb je vaak ook meerdere gangen en dus ook meerdere soorten glaswerk nodig. Ook daarmee zit je bij Villery & Boch goed. Ze hebben namelijk ook prachtig glaswerk in diverse uitvoeringen. Voor mijn tafel heb ik gekozen voor de NewMoon collectie. “De opvallende rand in de vorm van een smalle halve maan en de daaruit voortvloeiende lichte asymmetrie weerspiegelen het heldere karakter van de collectie”. Dit kristalglas maakt je tafel helemaal af en je serveert er de mooiste wijnen in.

Kersttafel inspiratie met Villeroy & Boch Rock blanc

De accessoires:

Je basis is dus het serviesgoed en het glaswerk en daar ga je een thema bij verzinnen. Ik wilde een mooie witte tafel met groene tinten. De zachte fluffy kleedjes zijn een mooi contrast bij de leisteenlook van de de borden. Verder is de tafel aangevuld met een zilveren tafelloper en zilveren en groene decoratie-kerstboompjes. Kaarsen kunnen natuurlijk niet ontbreken op tafel, en om het echt “Kerstig” te maken strooide ik er nog wat nep sneeuw bij. Dus laten we de tijd even vergeten en tafelen tot in de kleine uurtjes! Ook wens ik je een prachtige Kerst toe. kersttafel dekken

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

kersttafel dekken

Deze blog “Kersttafel inspiratie met Villeroy & Boch” is geschreven in samenwerking met Villeroy & Boch.
Start » Blog » Kersttafel inspiratie met Villeroy & Boch

1 gedachte over “Kersttafel inspiratie met Villeroy & Boch”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *