French 75 champagne cocktail

French 75 champagne cocktail

Geschatte leestijd: 3 minuten

De Fransen en hun drankjes, veelal zijn het stevige cocktails! Denk aan absint, Pastis, en ook Champagne. De laatste heeft wel minder alcohol, maar de belletjes stijgen je vaak snel naar het hoofd. Deze French 75 champagne cocktail is ook een stevig drankje! De naam French 75 komt van het Howitser geweer wat veel in de eerste Wereld Oorlog werd gebruikt. Het gebruikte 75mm kogels en de “kick” die het geweer gaf werd omschreven als het drinken van deze cocktail. Drink met mate dus…

French 75 champagne cocktail

French 75 champagne cocktail

Als je ervoor kiest om een French 75 champagne cocktail te maken, is het belangrijk om echte Champagne te gebruiken. Hoewel dit de prijs van het drankje zal verhogen, is het wel de enige manier om de echte smaak en ervaring van deze cocktail te beleven. Het gebruik van Cava of Prosecco zal waarschijnlijk niet hetzelfde resultaat opleveren.

French 75 champagne cocktail

Gelukkig hoef je niet per se voor de allerduurste fles Champagne te gaan, omdat we het mengen met andere ingrediënten. Zorg er gewoon voor dat je een Champagne kiest die past bij je smaak en budget. Een French 75 champagne cocktail is een elegant drankje dat perfect is voor speciale gelegenheden of om te genieten van een avondje met vrienden.

French 75 champagne cocktail

Zoals bij zovele drankjes kent de French 75 champagne cocktail vele variaties inmiddels. Zo ook met rosé Champagne en diverse andere soorten sterke drank. Zoals cognac in plaats van gin. Hoewel het misschien gek lijkt om Champagne met een andere drank te mixen is dit dus een extra klassieker. Hij wordt als sinds de 18e eeuw geschonken.

Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht. Heerlijke Happen!

French 75 champagne cocktail

French 75 champagne cocktail

De Fransen en hun drank, ze weten er wel raad mee…

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

5 van 52 reacties
Afdrukken Pin
Beoordeel recept
Gang: cocktail
Keuken: Frans
Trefwoord: champagne, citroensap, gin, siroop
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Totale tijd: 10 minuten
Porties: 2 personen
calorieën: 56kcal
Auteur: Francine
Bewaar dit recept

Benodigdheden:

2 champagne glazen

Ingrediënten:

  • 60 ml champagne
  • 30 ml gin
  • 15 ml citroensap
  • 10 ml suikersiroop
  • 1 citroen - stukjes van de schil ter decoratie

En zo maak je het:

  • De hoeveelheden hierboven zijn voor één glas, voor twee glazen verdubbel je dus de hoeveelheid.
  • Schenk de gin, het citroensap en de siroop en de Champagne in een shaker met wat ijs, schud en schenk uit. Vul het glas eventueel nog wat aan met extra Champagne.
  • A t'es souhait!
Beoordeel dit recept
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Oeh la la cocktails, we love them…. maak ook eens deze toppers:

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

Start » Recepten » Drankjes » French 75 champagne cocktail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept