Estimated reading time: 3 minuten
Zo komen we weer aan het einde van de week en wordt het tijd voor de cocktail van deze week. We gaan de herfstige kant op met wat warmere smaken zoals kaneel, pumpkin spice, gember en vijg. Deze week maken we een gemberbier vijgensiroop gin cocktail. Ook voegen we gin toe en deze keer hoeven we niet te shaken maar kunnen we hem gewoon uitschenken.
Gemberbier vijgensiroop gin cocktail
Gember is een smaak die je wel of niet ligt. Zelf ben ik er niet heel erg wild van. Maar als jij wel fan bent van en gemberbiertje, dan moet je deze zeker eens proberen. De vijgensiroop is een aanvulling maar niet noodzakelijk om deze cocktail te maken. Heb je daar dus geen zin in, dan kun je hem achterwege laten.
Zo is deze gemberbier vijgensiroop gin cocktail ook met andere sterke drank te maken dan gin. Je kunt ook kiezen voor bourbon, of vodka, afhankelijk van je persoonlijke voorkeur en de smaak die je wilt bereiken. De huisgemaakte siroop, die rijk is aan de unieke smaken van vijgen en een subtiele zoetheid biedt, is een tijdje goed te houden in de koelkast. Dit betekent dat je zeker ook voor andere dingen te gebruiken bent dan alleen dit drankje!
Denk bijvoorbeeld aan het toevoegen van de siroop aan desserts, of als een bijzondere smaakmaker in je favoriete cocktails. Het biedt eindeloze mogelijkheden voor creativiteit in de keuken, waardoor je vrienden en familie kunt verrassen met je mixologievaardigheden.
Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaande cocktail. Cheers!
Gemberbier vijgensiroop gin cocktail
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Afdrukken Mail recept Pin Beoordeel receptBenodigdheden:
Ingrediënten:
- 1 vijg
- 330 ml gemberbier
- 2 el vijgensiroop
- 1 el honing
- 1 el pumkin spice
- 80 ml gin
Voor de vijgensiroop heb je nodig:
- 3 vijgen - in kwarten gesneden
- 200 gram suiker
- 200 ml water
- 1 kaneelstokje
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- Doe alle ingrediënten voor de siroop in een pannetje en breng aan de kook. Laat het geheel een 20tal minuten rustig sudderen. Haal daarna door een fijne zeef en giet in een glazen flesje. Dit is je siroop.
- Doe de honing op een schaaltje en de pumpkin spice op een andere. Haal het randje van het glas door de honing en daarna door de pumpkin spice. Vul het glas aan met ijsklonten.
- Giet een eetlepel siroop per glas, 40 ml gin, en vul aan met het gemberbier.
- Zet een schijfje vijg op het glas en serveer.
- Cheers!
Deze cocktail hoeven we niet te schudden maar schenken we uit. Hier hebben we dus geen extra cocktail-benodigdheden voor nodig. Andere fijne cocktails die je alleen maar hoeft in te schenken zijn deze:
Aardbei basilicum siroop gin tonic
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
Delicious cocktail!