Peer siroop gin cocktail

Peer siroop gin cocktail

Geschatte leestijd: 3 minuten

Nu we richting de winter gaan is het ook leuk om winterse cocktails te gaan maken. Lekkere kruidige siroop en fruit dat perfect bij dit seizoen past. Zelf ben ik dol op zoethout, ik drink het vaak als thee, maar je kunt het dus ook als smaakmaker aan je siroop toevoegen. Gewoon een stokje in stukken breken en mee laten trekken in de siroop. Deze peer siroop gin cocktail heeft een mooie schuimkraag door het eiwit wat we mee-shaken in de cocktail shaker. We schudden twee keer, één keer mèt en één keer zonder ijs. Dit geeft een prachtige schuimlaag.

Peer siroop gin cocktail

Peer siroop gin cocktail

Hiermee val ik een beetje in herhaling zoals bij mijn andere cocktails, maar wederom kun je deze ook virgin schenken. Online, maar ook in heel veel slijterijen kun je tegenwoordig allerlei fijne en smakelijke alcoholvrije versies vinden. De siroop is trouwens weken goed te houden! Bewaar hem in een glazen fles in je koelkast en maak er bijvoorbeeld Spa met een smaakje mee.

Peer siroop gin cocktail

Kruiden en specerijen

Ook hiermee kun je eindeloos variëren. Probeer eens met kaneel of roze peper balletjes. Ik koos deze keer voor zoethout, venkelzaadjes, en steranijs. Wat mij betreft zijn dat perfecte smaken die bij de winter passen.

Hieronder het volledige recept met ingrediënten. Veel plezier met het maken van onderstaand recept. Heerlijke Happen!

Peer siroop gin cocktail

Peer siroop gin cocktail

Een heerlijke kruidige cocktail die perfect bij de tijd van het jaar past.
5 van 9 reacties
Afdrukken Pin
Beoordeel recept
Gang: cocktail
Keuken: European
Trefwoord: citroen, gin, steranijs, suiker, zoethout
Voorbereidingstijd: 25 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 35 minuten
Porties: 2 personen
calorieën: 528kcal
Auteur: Francine
Bewaar dit recept

Benodigdheden:

strainer
2 Margarita glazen

Ingrediënten:

  • 100 ml gin
  • 50 ml citroensap
  • 1 eiwit
  • 3 el peer siroop
  • 2 steranijs - ter decoratie

Om de peer siroop te maken:

  • 2 peren - klokhuis eruit, in blokjes
  • 4 steranijs
  • 1 stokje zoethout - gebroken
  • 1 el venkelzaadjes
  • 200 gram suiker
  • 250 ml water

En zo maak je het:

  • We maken eerst de siroop. Doe alle ingrediënten in een pan en breng aan de kook. Laat het geheel een twintig minuten rustig pruttelen. Stamp met een stamppot-stamper de stukjes peer fijn en haal het geheel dan door een hele fijne zeef. Schenk in een glazen fles en laat afkoelen.
  • Pak je shaker erbij en doe de gin, citroensap, eiwit, en peer siroop erin. Schud voor 30 seconden.
  • Doe een paar ijsklonten in de shaker erbij en schud vervolgens nog een keer voor 30 seconden en schenk dan door een strainer in de glazen.
  • Cheers!
Beoordeel dit recept
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Ook fan van dit soort cocktails? Probeer dan onderstaande eens:

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

Recept idee uit Olive magazine via Pinterest.

Start » Recepten » Drankjes » Peer siroop gin cocktail

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept