Gin basil smash cocktail

Gin basil smash cocktail

Geschatte leestijd: 3 minuten

Tegenwoordig als ik ga reizen check ik van te voren wat de lokale cocktail is! Want naast lokaal eten valt er ook genoeg lokaal te drinken. Ik dook dus het web op om eens uit te zoeken of Hamburg een klassieker op zijn naam heeft. En zie daar de gin basil smash cocktail! Een groen monster van een drankje…de hulk is er niks bij. De uitvinder van het drankje geeft zelf aan: 50 ml gin per glas in niet genoeg, 60 ml is hét recept en 70 ml is voor de die-hards!! Hij, Jörg Meyer schudde dit drankje voor het eerst de wereld in, in de zomer van 2008 als “gin pesto” maar werd bekend onder de naam gin basil smash. En een smash, nou met zoveel alcohol, dát geeft hij wel…. een goeie dus voor de echte gin-lovers.

Gin basil smash cocktail

Gin basil smash cocktail

De bedenker van het drankje Jörg geeft aan dat je beter teveel in plaats van te weinig basilicum kunt gebruiken. Ook liever stamp je de blaadjes eerst helemaal fijn met je muddler, en niet door het schudden met het ijs. Dat komt daarna dus pas. Zorg dus dat je voor deze gin basil smash cocktail alle benodigde cocktail artikelen in huis hebt. Denk hierbij aan een shaker, muddler, strainer èn de juiste glazen. Natuurlijk ook ijs en wat extra blaadjes basilicum voor de decoratie!

Gin basil smash cocktail

Deze cocktail zoú je ook als een virgin kunnen schenken als het alcoholpercentage je toch wat tegen staat…. Koop dan gewoon alcoholvrije gin, de bereiding blijft verder hetzelfde.

Hieronder het volledige recept met ingrediënten. Veel plezier met het maken van onderstaand recept. Heerlijke Happen!

Gin basil smash cocktail

Gin basil smash cocktail

Een groene rakker, bekend als de pesto gin, en later dus als de Gin Basil Smash!
4.9 van 24 reacties
Afdrukken Pin
Beoordeel recept
Gang: cocktail
Keuken: Duitse
Trefwoord: basilicum, citroensap, gin
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Totale tijd: 10 minuten
Porties: 2 personen
calorieën: 122kcal
Auteur: Francine
Bewaar dit recept

Benodigdheden:

muddler
strainer
whiskyglazen

Ingrediënten:

  • 20 verse basilicum blaadjes
  • 120 ml gin
  • 50 ml citroensap
  • 50 ml suikersiroop
  • 2 basilicum takjes - ter decoratie
  • ijsklonten

En zo maak je het:

  • Doe de basilicum blaadjes in je shaker en stamp ze helemaal fijn met je muddler.
  • Voeg wat ijs toe en dan de gin, het citroensap, en de siroop en schud een minuut flink heen en weer.
  • Pak de glazen erbij en vul ze met ijs. Schenk de cocktail uit via een strainer in beide glazen en steek het takje verse basilicum erbij.
  • Cheers!
Beoordeel dit recept
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Cocktails zijn zó leuk en vooral lekker om te maken! We shaken er lustig op los, hier nog een paar leuke ideetjes:

Gin basil smash cocktail

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

Start » Recepten » Drankjes » Gin basil smash cocktail

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept