Gemberbier vijgensiroop gin cocktail

Gemberbier vijgensiroop gin cocktail

Geschatte leestijd: 3 minuten

Zo komen we weer aan het einde van de week en wordt het tijd voor de cocktail van deze week. We gaan de herfstige kant op met wat warmere smaken zoals kaneel, pumpkin spice, gember en vijg. Deze week maken we een gemberbier vijgensiroop gin cocktail. Ook voegen we gin toe en deze keer hoeven we niet te shaken maar kunnen we hem gewoon uitschenken.

Gemberbier vijgensiroop gin cocktail

Gemberbier vijgensiroop gin cocktail

Gember is een smaak die je wel of niet ligt. Zelf ben ik er niet heel erg wild van. Maar als jij wel fan bent van en gemberbiertje, dan moet je deze zeker eens proberen. De vijgensiroop is een aanvulling maar niet noodzakelijk om deze cocktail te maken. Heb je daar dus geen zin in, dan kun je hem achterwege laten.

Gemberbier vijgensiroop gin cocktail

Zo is deze gemberbier vijgensiroop gin cocktail ook met andere sterke drank te maken dan gin. Je kunt ook kiezen voor bourbon, of vodka. De huisgemaakte siroop is een tijdje goed te houden in de koelkast. Dus zeker ook voor andere dingen te gebruiken dan alleen dit drankje!

Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaande cocktail. Cheers!

Gemberbier vijgensiroop gin cocktail

Gemberbier vijgensiroop gin cocktail

Een mooie "herfstige" cocktail met huisgemaakt siroop.

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

4.9 van 56 reacties
Afdrukken Pin
Beoordeel recept
Gang: cocktail
Keuken: European
Trefwoord: gember bier, honing, pumpkin spice, vijgen
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Porties: 2 cocktails
calorieën: 538kcal
Auteur: Francine
Bewaar dit recept

Benodigdheden:

whiskey glazen
fijne zeef

Ingrediënten:

  • 1 vijg
  • 330 ml gemberbier
  • 2 el vijgensiroop
  • 1 el honing
  • 1 el pumkin spice
  • 80 ml gin

Voor de vijgensiroop heb je nodig:

  • 3 vijgen - in kwarten gesneden
  • 200 gram suiker
  • 200 ml water
  • 1 kaneelstokje

Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.

En zo maak je het:

  • Doe alle ingrediënten voor de siroop in een pannetje en breng aan de kook. Laat het geheel een 20tal minuten rustig sudderen. Haal daarna door een fijne zeef en giet in een glazen flesje. Dit is je siroop.
  • Doe de honing op een schaaltje en de pumpkin spice op een andere. Haal het randje van het glas door de honing en daarna door de pumpkin spice. Vul het glas aan met ijsklonten.
  • Giet een eetlepel siroop per glas, 40 ml gin, en vul aan met het gemberbier.
  • Zet een schijfje vijg op het glas en serveer.
  • Cheers!
Beoordeel dit recept Promotion partner of Verdify
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Deze cocktail hoeven we niet te schudden maar schenken we uit. Hier hebben we dus geen extra cocktail-benodigdheden voor nodig. Andere fijne cocktails die je alleen maar hoeft in te schenken zijn deze:

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

Start » Recepten » Drankjes » Gemberbier vijgensiroop gin cocktail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept