Kaneelsiroop Aperol ginger spritz

Kaneelsiroop Aperol ginger spritz

Geschatte leestijd: 3 minuten

Als ik het zo moet inschatten denk ik dat de Aperol spritz afgelopen zomer wel het meest populaire drankje op de terrassen was. Ik heb hem overal voorbij zien komen in ieder geval. En hoewel een heel fijn zomers drankje kun je hem lekker blijven drinken in het najaar hoor! We maken een fijne herfst-versie met deze kaneelsiroop Aperol ginger spritz. We schenken hem uit met ginger bier en een huisgemaakte kaneelsiroop. Om een beetje in de herfstsferen te blijven gebruiken we ook mandarijn.

Kaneelsiroop Aperol ginger spritz

Kaneelsiroop Aperol ginger spritz

De klassieke Aperol is wat bitter van smaak. Bij deze versie gebruiken we zoete siroop en gemberbier, hij zal dus echt een andere smaak hebben dan je gewend bent, maar zeker niet slechter! Ben jij nou geen fan van gemberbier schenk hem dan met prosecco.

Kaneelsiroop Aperol ginger spritz
Lekker schuimen als je het bier uitschenkt.

De siroop die je maakt is voor langere tijd goed te houden. Je kunt hem gewoon in de koelkast bewaren in je glazen fles met een schroefdop erop. Zo kun je hem ook bij andere drankjes gebruiken. Wil je hem nog wat meer smaak geven dan kun je ook een steranijs toevoegen bij het maken van je siroop.

Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaande cocktail. Cheers!

Kaneelsiroop Aperol ginger spritz

Kaneelsiroop Aperol ginger spritz

Dit populaire drankje geven we een najaars-twist met huisgemaakte kaneelsiroop.

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

4.9 van 64 reacties
Afdrukken Pin
Beoordeel recept
Gang: cocktail
Keuken: European
Trefwoord: Aperol, gemberbier, kaneel, mandarijn
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Porties: 2 personen
calorieën: 578kcal
Auteur: Francine
Bewaar dit recept

Benodigdheden:

fijne zeef
glazen fles
wijnglazen

Ingrediënten:

Voor de siroop heb je nodig:

  • 1 mandarijn - door het midden gesneden
  • 2 kaneelstokjes
  • 200 gram suiker
  • 150 ml water

Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.

En zo maak je het:

  • We maken eerst de siroop. Snijd de mandarijn met schil en al door het midden zodat je de partjes allemaal ziet. Leg met de snijkant naar beneden in een pan. Doe de kaneel stokjes erbij, de suiker en het water en breng aan de kook. Laat het geheel rustig pruttelen voor een twintigtal minuten. Daarna door een fijne zeef halen en in een glazen fles schenken en laten afkoelen.
  • Doe wat blokjes ijs in twee wijnglazen en schenk per glas 1 el siroop, 40 ml Aperol en de helft van het blikje gemberbier.
  • Steek een stokje kaneel in het glas erbij en serveer.
  • Cheers!
Beoordeel dit recept Promotion partner of Verdify
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Heerlijk hè? Ik heb nog een aantal hele fijne “spritzers” voor je! Zowel met als zonder alcohol zodat iedereen ervan mee kan genieten. Zeker als je zwanger bent mis je wel eens een fijn drankje, probeer dan de 0,0% versie eens!

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

Start » Recepten » Drankjes » Kaneelsiroop Aperol ginger spritz

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept