Estimated reading time: 3 minuten
Geef de klassieke Paloma cocktail een spicy twist met deze grapefruit Paloma met rode peper! De Paloma, Spaans voor ‘duif’, is een verfrissende tequila-cocktail die perfect is voor zonnige dagen. In deze variant vervangen we het traditionele zoutrandje door een pittig chilipoeder-randje en voegen we een hint limoensiroop toe aan de mix van tequila, grapefruitsap en bruisend water. Het resultaat is een spannende balans tussen zoet, bitter, zuur en pittig. Geen fan van het chili-randje? Een schijfje verse rode peper in het glas geeft ook een subtiele kick

Grapefruit Paloma met Rode Peper (Spicy Cocktail)
Wist je dat Paloma in het Spaans “duif” betekent? Het is dus een tequila cocktail die lekker verfrissend is en zeker op een zonnige dag op een terrasje goed zal smaken. En inmiddels ook wel een klassieker te noemen. Deze grapefruit Paloma met rode peper is zeker wel wat spicy door de chilipoeder aan het randje van het glas… geen fan? Dan kun je ook een schijfje rode peper in het glas doen en zal je tong nèt iets minder in de fik staan.

Dit overheerlijke drankje is ideaal voor een gezellige avond met vrienden of familie. Het heeft een uitgesproken zoete en fruitige smaak die perfect balanceert met een verrassend pittige toets die je zeker wakker houdt en de conversatie levendig houdt.

Zoals bij alle drankjes, geniet ervan maar drink altijd met mate. Perfect voor elke samenkomst om een speciale twist aan de avond te geven.

Stap-voor-stap Bereiding van het recept
Hieronder het volledige recept met ingrediënten. Veel plezier met het maken van onderstaand recept. Heerlijke Happen!

Grapefruit Paloma met rode peper
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Print Mail recept Pin Beoordeel receptBenodigdheden:
Ingrediënten:
- 80 ml tequila
- 60 ml grapefruitsap
- 100 ml spa rood
- 100 ml Bruisend grapefruitsap - bijv. Fentimans, of gebruik bruiswater en extra grapefruitsap
- 1 el limoensiroop
- 2 el chili poeder
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- Gebruik een partje limoen of grapefruit om de rand van het glas nat te maken voor een betere hechting van het chilipoeder.
- Snijd 1 plak van een grapefruit af en pers de rest uit in een citruspers.
- Vul de glazen met ijsklonten en verdeel het grapefruitsap over de twee glazen. Schenk 40 ml tequila per glas en een halve el limoensiroop.
- Vul de glazen verder aan met de spa rood en sparkling grapefruitsap.
- Zet een stukje of schijfje grapefruit op het glas en serveer.
- Cheers!
Cocktailtje maken? Het wordt steeds populairder om dat thuis ook te doen. Hier nog wat fijne ideetjes voor je:
Wat dacht je van deze klassieker, Whisky cola cocktail!!
Maar ook deze roze gin frambozen tonic is heerlijk.
En deze variatie op een klassieker, de zoete Raspberry Bloody Mary cocktail.
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
Grapefruit cocktail Paloma met rode peper
Awesome cocktail!