Huisgemaakte pittige pindasaus

Huisgemaakte pittige pindasaus

Estimated reading time: 3 minuten

Hoe deze nog niet op mijn site stond kun je je als foodblogger ook wel eens afvragen! Zo blijkt maar weer er zijn zoveel recepten te maken, ik moet ze alleen ook wel fotograferen en daadwerkelijk uitschrijven… Maar niet getreurd, hier zijn we dan met de lekkerste huisgemaakte pittige pindasaus. Te gebruiken bij je kipsateetjes, of als je thuis een patatje oorlog wilt maken. Bij een fijne rijsttafel, nou ja verzin het zelf maar, de mogelijkheden zijn eindeloos. Het meeste ingrediënten zul je ook wel in huis hebben in je voorraadkast. Wellicht op de kokosmelk na, hoewel ik daar ook altijd wel een paar pakjes van in huis heb. De pittigheid bepaal je zelf door de hoeveelheid sambal die te toevoegt. Aan de slag!

Huisgemaakte pittige pindasaus

Huisgemaakte Pittige Pindasaus – Snel, Romig & Vol Smaak

Natuurlijk is een potje saus zó gekocht in de supermarkt, maar heel eerlijk de snelheid waarmee je deze saus maakt is nèt zo snel. En daarmee wel iets minder Enummers en andere toevoegingen en daar hou ik van. Ook kun je zelf bepalen hoe pittig hij is en welke specerijen en kruiden je toevoegt. Ik heb er een theelepel saté mix aan toegevoegd voor extra smaak. Extra pittig? Snijd een rood pepertje en serveer deze op de saus erbij.

Hoe maak je zelf pittige pindasaus?

Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.

Huisgemaakte pittige pindasaus

Snelle Pittige Pindasaus met Kokosmelk en Sambal

Deze snelle pittige pindasaus met kokosmelk, sambal en ketjap manis is romig, vol smaak en in 10 minuten klaar. Ideaal bij saté, rijstgerechten of als dip

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

5 van 2 reacties
Print Pin
Beoordeel recept
Gang: Bijgerecht, saus
Keuken: Indonesisch
Trefwoord: Indonesische pindasaus, ketjapsaus, kokosmelk, pindakaas, pittige pindasaus, satésaus
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 3 minuten
Totale tijd: 8 minuten
Servings: 1 kommetje
Author: Francine
Bewaar dit recept

Benodigdheden:

steelpannetje

Ingrediënten:

Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.

En zo maak je het:

  • Doe de kokosmelk in het pannetje en breng zachtjes aan de kook.
  • Voeg de pindakaas, ketjap manis, sambal, citroensap en saté mix toe.
  • Roer goed door tot een gladde, romige saus ontstaat.
  • Serveer direct en warm! Heerlijk Happen!
Nutrition Facts
Snelle Pittige Pindasaus met Kokosmelk en Sambal
Amount per Serving
Calories
442
% Daily Value*
Fat
 
43
g
66
%
Saturated Fat
 
37
g
231
%
Polyunsaturated Fat
 
1
g
Monounsaturated Fat
 
3
g
Sodium
 
95
mg
4
%
Potassium
 
606
mg
17
%
Carbohydrates
 
20
g
7
%
Fiber
 
4
g
17
%
Sugar
 
5
g
6
%
Protein
 
6
g
12
%
Vitamin A
 
45
IU
1
%
Vitamin C
 
59
mg
72
%
Calcium
 
80
mg
8
%
Iron
 
7
mg
39
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Beoordeel dit recept Promotion partner of Verdify
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Pindakaas! Wie is er niet groot mee geworden toch? Hier nog een aantal recepten waar dit hele fijne goedje in gebruikt is en waar jij ook van gaat smullen. Heel veel kookplezier:

Huisgemaakte pittige pindasaus

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

Start » Recepten » Hoofdgerechten » Huisgemaakte pittige pindasaus

2 gedachten over “Huisgemaakte pittige pindasaus”

5 from 2 votes

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept