Een heerlijke huisgemaakte guacamole

Een heerlijke huisgemaakte guacamole

Soms kom je wel eens tot de conclusie dat je de dingen verkeerd aanpakt. Zo heb ik al vele repten online staan waarin ik een guacamole gebruik maar het daadwerkelijke basisrecept voor deze té lekkere dip was tot op heden niet te vinden hier op mijn site! Fout aangepakt en bij deze prijkt het recept voor een heerlijke huisgemaakte guacamole op mijn site. Je kunt je misschien afvragen waarom mijn guacamole een beetje licht van kleur is. Dit komt omdat ik zure room gebruik, hierdoor wordt hij nog zachter van smaak. En natuurlijk bepaalt de kleur van de avocado’s ook veel. De ene is nu eenmaal groener dan de ander.

Een heerlijke huisgemaakte guacamole
Elk chipje een dipje!
Een heerlijke huisgemaakte guacamole

Een heerlijke huisgemaakte guacamole

Een dip die niet kan ontbreken als er een zak tortilla chips opengaat.
5 van 1 stem
Afdrukken Pin Rate
Gang: saus
Keuken: Mexicaans
Trefwoord: avocado, rode peper, rode ui, tomaat
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Totale tijd: 10 minuten
Porties: 1 bak
Auteur: Francine

Benodigdheden:

  • mes

Ingrediënten:

  • 2 rijpe avocado's
  • ½ bakje zure room
  • 1 rode ui
  • 2 tenen knoflook
  • 2 rijpe tomaten
  • 1 rood pepertje
  • sap 1 limoen
  • peper/zout
  • peterselie

En zo maak je het:

  • Snipper de ui en hak de knoflook fijn, of gebruik een knoflookpers. Hak het pepertje fijn, wel even de zaadjes eruit halen.
  • Snijd de tomaten in kwarten en haal de pitjes eruit. Hak ze daarna in fijne blokjes.
  • Haal de avocado's uit de schil en prak ze fijn met het sap van de limoen.
  • Voeg alles toe aan een kom en mix hier de zure room door. Breng op smaak met peper en zout en verse peterselie.
  • Laat even afgedekt in de koelkast staan om goed op smaak te komen. Serveer met tortilla chips.
  • Heerlijk Happen!
Wat vind je van dit recept?
Een heerlijke huisgemaakte guacamole
Ook een fijne salsa dip is onmisbaar hoor.

Een heerlijke huisgemaakte guacamole

Deze saus moét je gewoon zelf maken. Waarom? Omdat degene uit de supermarkt gewoon pure oplichterij zijn. Dat is nogal een statement maar het klopt wel. Er zit vaak avocadopoeder in en de echte vrucht is er nog geen mijlenver bij in de buurt geweest. Een hele boel andere e-nummers en andere meuk maken de smaak er ook niet authentieker op. En als je kijkt hoe lang het duurt om deze lekkere dip te maken hoef je het er ook niet voor te laten. Binnen tien minuutjes op tafel. Overigens gebruik ik zure room en dat hoort ook niet in het originele recept, maar deze kun je heel makkelijk weglaten als je voor de pure avocado-smaak gaat. Hij wordt er een stuk groener van in ieder geval.

Waar kun je deze guacamole nog meer bij eten? Check deze recepten maar eens:

Een heerlijke huisgemaakte guacamole
Mintgroen door het gebruik van zure room, een extra toevoeging.
Volg jij Heerlijke Happen al op Instagram of Facebook? Dat zou ik natuurlijk erg leuk vinden. Maak je dit recept tag me dan even zodat ik jullie creaties ook kan bewonderen!

6 gedachten over “Een heerlijke huisgemaakte guacamole”

  1. Pingback: Labneh de hartige yoghurt dip met noten - Heerlijke Happen

  2. Pingback: Carnaval Kartoffel salade - Heerlijke Happen

  3. Pingback: Avocadodip met Midden Oosters tintje - Heerlijke Happen

  4. Pingback: Avocado pestosalade met mozzarella - Heerlijke Happen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeling recept