Hoe vaak eet jij wraps? Hier thuis komen ze regelmatig voorbij. Omdat ze lekker zijn maar ook omdat ze snel op tafel staan als ik het even niet meer weet. Er zijn van die weken dan heb ik super veel goede ideeën voor allerlei recepten en vervolgens komt er werkelijk niets meer uit mijn handen. Tijdsgebrek, het ontbreekt me uiteindelijk toch aan inspiratie of ik was toch nog dat essentiële ingrediënt vergeten bij de super markt. Meer dan eens is dat een blok feta geweest. Grapje bij ons thuis is dus ook dat als ik roep dat ik iets vergeten ben mijn man gelijk zegt: “de feta” …. In dit geval heb ik geen feta gebruikt in deze gamba wrap met pittige saus. Wel een lekker sausje erbij dus, die ook heel goed als dip zou kunnen dienen voor wat tortilla chips. Gamba recept

- zachte tortilla’s
- een zak gamba’s (mag uit het vriesvak zijn)
- verse peterselie
- 3 tot 4 uitgeperste teentjes knoflook
- 2 bosuitjes
- 1 gele paprika
- 1 citroen
- krop ijsberg sla
- 1 rode ui
Voor de pittige saus heb je nodig:
- sap van een halve citroen
- 1 tl chilipoeder
- 100 ml zure room
- 6 el mayonaise
- zout en peper naar smaak

En zo maak je het:
We beginnen met de gamba’s, kies je voor de bevroren versie dan moet je ze natuurlijk even ontdooien. Ik was zo dom om half gepelde te kopen… zo kon ik dus eerst nog alle velletjes eraf halen! Bak ze vervolgens in een wok met wokolie en flink wat geperste knoflook.
Snij de ijsbergsla in reepjes en doe dat ook met de gele paprika. De bosuitjes snij je in ringetjes. De rode ui heb ik eerst gehalveerd en daarna in flinter dunne plakjes gesneden.
De pittige saus
Veel makkelijker dan dit kan ik het niet voor je maken: neem een kom erbij doe daar alle ingrediënten in voor de dressing, klop hem lekker op en zet in de koelkast tot gebruik!

Gamba wrap met pittige saus
Neem ten slotte de wraps erbij, vul ze lekker op met alle gesneden groente en de gamba’s. Druppel de dressing overheen en strooi er wat vers gehakte peterselie over en dan: Heerlijk Happen!

Gamba wrap met pittige saus
Benodigdheden:
Ingrediënten:
- 1 pak zachte tortilla’s
- 1 zak gamba’s - mag uit het vriesvak zijn
- verse peterselie
- 3 uitgeperste teentjes knoflook
- 2 bosuitjes
- 1 gele paprika
- 1 citroen
- 1 krop ½ijsberg sla
- 1 rode ui
Voor de pittige saus heb je nodig:
- ½ sap van een citroen
- 1 tl chilipoeder
- 100 ml zure room
- 6 el mayonaise
- zout en peper naar smaak
En zo maak je het:
- We beginnen met de gamba’s, kies je voor de bevroren versie dan moet je ze natuurlijk even ontdooien. Ik was zo dom om half gepelde te kopen… zo kon ik dus eerst nog alle velletjes eraf halen! Bak ze vervolgens in een wok met wokolie en flink wat geperste knoflook.
- Snij de ijsbergsla in reepjes en doe dat ook met de gele paprika. De bosuitjes snij je in ringetjes. De rode ui heb ik eerst gehalveerd en daarna in flinter dunne plakjes gesneden.
De pittige saus
- Veel makkelijker dan dit kan ik het niet voor je maken: neem een kom erbij doe daar alle ingrediënten in voor de dressing, klop hem lekker op en zet in de koelkast tot gebruik!
- Neem ten slotte de wraps erbij, vul ze lekker op met alle gesneden groente en de gamba’s. Druppel de dressing overheen en strooi er wat vers gehakte peterselie over en dan: Heerlijk Happen!
Nog meer ideetjes voor lekkere wraps? Probeer dan eens één van deze wraps.
- Deze wrap die heel onverwacht ontstond.
- Maar ook deze heerlijke wrap met gepaneerde kip.
- En ook deze wrap met zalm en roomkaas is heerlijk.

gamba recept
Mag van mij snel weer een keertje op tafel
Pingback: De lekkerste huisgemaakte mayonaise - Heerlijke Happen
Pingback: Hoisin noodles met grote gambas - Heerlijke Happen
Pingback: Pittige runderstoof met zoethout - Heerlijke Happen
Pingback: De vijf lekkerste en makkelijke wraps - Heerlijke Happen
Pingback: Knolselderijsoep met gamba en zeekraal - Heerlijke Happen
Pingback: Linguine in romige saus met gamba's - Heerlijke Happen
Pingback: Wrap met gegrilde paprika hummus - Heerlijke Happen
Pingback: Empanadas gevuld met gekruid gehakt - Heerlijke Happen
Pingback: Pittige Chicago style Giardiniera - Heerlijke Happen
Pingback: Gepaneerde kip wrap met knoflooksaus - Heerlijke Happen
Heerlijk garanalen
Pingback: Kip met pittige kerriesaus en appeltjes - Heerlijke Happen
Pingback: Goed gevulde pompoen quesedilla - Heerlijke Happen