Gamba wrap met pittige saus

Gamba wrap met pittige saus met chili

Hoe vaak eet jij wraps? Hier thuis komen ze regelmatig voorbij. Omdat ze lekker zijn maar ook omdat ze snel op tafel staan als ik het even niet meer weet. Er zijn van die weken dan heb ik super veel goede ideeën voor allerlei recepten en vervolgens komt er werkelijk niets meer uit mijn handen. Tijdsgebrek, het ontbreekt me uiteindelijk toch aan inspiratie of ik was toch nog dat essentiële ingrediënt vergeten bij de super markt. Meer dan eens is dat een blok feta geweest. Gamba Tortilla wrap wraps recept.

Grapje bij ons thuis is dus ook dat als ik roep dat ik iets vergeten ben mijn man gelijk zegt: “de feta” …. In dit geval heb ik geen feta gebruikt in deze gamba wrap met pittige saus. Wel een lekker sausje erbij dus, die ook heel goed als dip zou kunnen dienen voor wat tortilla chips.

Gamba wrap met pittige saus
Heerlijke knoflook gamba’s.
  • zachte tortilla’s
  • een zak gamba’s (mag uit het vriesvak zijn)
  • verse peterselie
  • 3 tot 4 uitgeperste teentjes knoflook
  • 2 bosuitjes
  • 1 gele paprika
  • 1 citroen
  • krop ijsberg sla
  • 1 rode ui
Voor de pittige saus heb je nodig:
  • sap van een halve citroen
  • 1 tl chilipoeder
  • 100 ml zure room
  • 6 el mayonaise
  • zout en peper naar smaak
Gamba wrap met pittige saus
Heerlijk met een citroentje erbij.

En zo maak je het:

We beginnen met de gamba’s, kies je voor de bevroren versie dan moet je ze natuurlijk even ontdooien. Ik was zo dom om half gepelde te kopen… zo kon ik dus eerst nog alle velletjes eraf halen! Bak ze vervolgens in een wok met wokolie en flink wat geperste knoflook.

Snij de ijsbergsla in reepjes en doe dat ook met de gele paprika. De bosuitjes snij je in ringetjes. De rode ui heb ik eerst gehalveerd en daarna in flinter dunne plakjes gesneden.

De pittige saus

Veel makkelijker dan dit kan ik het niet voor je maken: neem een kom erbij doe daar alle ingrediënten in voor de dressing, klop hem lekker op en zet in de koelkast tot gebruik!

Lekker voor een lunch, maar ook als hapje bij een feestje.

Gamba wrap met pittige saus

Neem ten slotte de wraps erbij, vul ze lekker op met alle gesneden groente en de gamba’s. Druppel de dressing overheen en strooi er wat vers gehakte peterselie over en dan: Heerlijk Happen!

Gamba wrap met pittige saus

Hieronder het volledige recept met ingrediënten. Veel plezier met het maken van onderstaand recept. Heerlijke Happen!

Gamba wrap met pittige saus

Gamba wrap met pittige saus

Hoe vaak eet jij wraps? Hier thuis komen ze regelmatig voorbij. Omdat ze lekker zijn maar ook omdat ze snel op tafel staan als ik het even niet meer weet.
5 van 16 reacties
Afdrukken Pin
Beoordeel recept
Gang: Borrelhapje, Hoofdgerecht, lunch
Keuken: European
Trefwoord: gamba’s
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Porties: 2 personen
calorieën: 186kcal
Auteur: Francine
Bewaar dit recept

Benodigdheden:

Ingrediënten:

  • 1 pak zachte tortilla’s
  • 1 zak gamba’s - mag uit het vriesvak zijn
  • verse gehakte peterselie
  • 3 uitgeperste teentjes knoflook
  • 2 bosuitjes
  • 1 gele paprika
  • 1 citroen
  • 1 krop ijsberg sla
  • 1 rode ui

Voor de pittige saus heb je nodig:

En zo maak je het:

  • We beginnen met de gamba’s, kies je voor de bevroren versie dan moet je ze natuurlijk even ontdooien. Ik was zo dom om half gepelde te kopen… zo kon ik dus eerst nog alle velletjes eraf halen! Bak ze vervolgens in een wok met wokolie en flink wat geperste knoflook.
  • Snij de ijsbergsla in reepjes en doe dat ook met de gele paprika. De bosuitjes snij je in ringetjes. De rode ui heb ik eerst gehalveerd en daarna in flinter dunne plakjes gesneden.

De pittige saus

  • Veel makkelijker dan dit kan ik het niet voor je maken: neem een kom erbij doe daar alle ingrediënten in voor de dressing, klop hem lekker op en zet in de koelkast tot gebruik!
  • Neem ten slotte de wraps erbij, vul ze lekker op met alle gesneden groente en de gamba’s. Druppel de dressing overheen en strooi er wat vers gehakte peterselie over en dan: Heerlijk Happen!
Beoordeel dit recept
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Nog meer ideetjes voor lekkere wraps? Probeer dan eens één van deze wraps.

  • Deze wrap die heel onverwacht ontstond.
  • Maar ook deze heerlijke wrap met gepaneerde kip.
  • En ook deze wrap met zalm en roomkaas is heerlijk.

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

gamba Tortilla wrap wraps recept

Start » Recepten » Hoofdgerechten » Gamba wrap met pittige saus met chili

15 gedachten over “Gamba wrap met pittige saus met chili”

  1. Pingback: De lekkerste huisgemaakte mayonaise - Heerlijke Happen

  2. Pingback: Hoisin noodles met grote gambas - Heerlijke Happen

  3. Pingback: Pittige runderstoof met zoethout - Heerlijke Happen

  4. Pingback: De vijf lekkerste en makkelijke wraps - Heerlijke Happen

  5. Pingback: Knolselderijsoep met gamba en zeekraal - Heerlijke Happen

  6. Pingback: Linguine in romige saus met gamba's - Heerlijke Happen

  7. Pingback: Wrap met gegrilde paprika hummus - Heerlijke Happen

  8. Pingback: Empanadas gevuld met gekruid gehakt - Heerlijke Happen

  9. Pingback: Pittige Chicago style Giardiniera - Heerlijke Happen

  10. Pingback: Gepaneerde kip wrap met knoflooksaus - Heerlijke Happen

  11. Pingback: Kip met pittige kerriesaus en appeltjes - Heerlijke Happen

  12. Pingback: Goed gevulde pompoen quesedilla - Heerlijke Happen

  13. Pingback: De onverwachte kip wrap met guacamole - Heerlijke Happen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept