Gamba wrap met pittige saus

Gamba wrap met pittige saus

Hoe vaak eet jij wraps? Hier thuis komen ze regelmatig voorbij. Omdat ze lekker zijn maar ook omdat ze snel op tafel staan als ik het even niet meer weet. Er zijn van die weken dan heb ik super veel goede ideeën voor allerlei recepten en vervolgens komt er werkelijk niets meer uit mijn handen. Tijdsgebrek, het ontbreekt me uiteindelijk toch aan inspiratie of ik was toch nog dat essentiële ingrediënt vergeten bij de super markt. Meer dan eens is dat een blok feta geweest. Grapje bij ons thuis is dus ook dat als ik roep dat ik iets vergeten ben mijn man gelijk zegt: “de feta” …. In dit geval heb ik geen feta gebruikt in deze gamba wrap met pittige saus. Wel een lekker sausje erbij dus, die ook heel goed als dip zou kunnen dienen voor wat tortilla chips.

Gamba wrap met pittige saus
Heerlijke knoflook gamba’s.

Dit heb je nodig:

  • zachte tortilla’s
  • een zak gamba’s (mag uit het vriesvak zijn)
  • verse peterselie
  • 3 tot 4 uitgeperste teentjes knoflook
  • 2 bosuitjes
  • 1 gele paprika
  • 1 citroen
  • krop ijsberg sla
  • 1 rode ui
Voor de pittige saus heb je nodig:
  • sap van een halve citroen
  • 1 tl chilipoeder
  • 100 ml zure room
  • 6 el mayonaise
  • zout en peper naar smaak
Gamba wrap met pittige saus
Heerlijk meet een citroentje erbij.

En zo maak je het:

We beginnen met de gamba’s, kies je voor de bevroren versie dan moet je ze natuurlijk even ontdooien. Ik was zo dom om half gepelde te kopen… zo kon ik dus eerst nog alle velletjes eraf halen! Bak ze vervolgens in een wok met wokolie en flink wat geperste knoflook.

Snij de ijsbergsla in reepjes en doe dat ook met de gele paprika. De bosuitjes snij je in ringetjes. De rode ui heb ik eerst gehalveerd en daarna in flinter dunne plakjes gesneden.

De pittige saus

Veel makkelijker dan dit kan ik het niet voor je maken: neem een kom erbij doe daar alle ingrediënten in voor de dressing, klop hem lekker op en zet in de koelkast tot gebruik!

Lekker voor een lunch, maar ook als hapje bij een feestje.

Gamba wrap met pittige saus

Neem ten slotte de wraps erbij, vul ze lekker op met alle gesneden groente en de gamba’s. Druppel de dressing overheen en strooi er wat vers gehakte peterselie over en dan: Heerlijk Happen!

Nog meer ideetjes voor lekkere wraps? Probeer dan eens één van deze wraps.

  • Deze wrap die heel onverwacht ontstond.
  • Maar ook deze heerlijke wrap met gepaneerde kip.
  • En ook deze wrap met zalm en roomkaas is heerlijk.
Gamba wrap met pittige saus
Volg jij Heerlijke Happen al op Instagram of Facebook? Dat zou ik natuurlijk erg leuk vinden. Maak je dit recept tag me dan even zodat ik jullie creaties ook kan bewonderen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *