🕒 Bereidingstijd: 20 minuten 👨🍳 Moeilijkheid: ★☆☆☆☆
Deze kikkererwt zeezout chocolade rotsjes zijn de perfecte guilt-free oplossing! Met slechts 3 ingrediënten en 47 kcal per stukje geniet je van een knapperige, chocoladerijke snack. Klaar in 20 minuten!
Chocolade cravings…. we hebben er allemaal wel eens last van toch? Zo’n momentje dat je denkt nú moet ik echt even wat chocolade eten. Om nou simpelweg een reep naar binnen te werken is eigenlijk zonde van je snack momentje. Ik heb deze heerlijke kikkererwt zeezout chocolade rotsjes voor je gemaakt. Met letterlijk maar drie ingrediënten maak je ze. En wat betreft je schuldig voelen over een stukje ervan eten? Dat valt reuze mee, ik berekende de macro’s voor je: 47 kcal totaal per stukje van ongeveer 20 gram. Met 4,4gram carbs, 1,3gr proteïne, en 2,3gr vet. De rest van de stukjes bewaar je in een Tupperware doosje in de koelkast en zo kun je nog dagen snacken van deze traktatie.

Variaties en Smaakcombinaties
Natuurlijk kun je volop variëren met deze snack! Diverse soorten chocolade, of gooi er nog wat extra versier-sprinkeltjes op. Belangrijk is wel dat je de kikkererwten goed krokant bakt in je Airfryer òf gewoon in je oven, dat maakt niet zo veel uit. Blijf het vooral wel even in de gaten houden dat ze niet zwart worden! Als ze mooi goudbruin gebakken zijn, an zijn ze perfect!

Bewaren en Portioneren van je Rotsjes
Voor optimale versheid bewaar je de kikkererwt chocolade rotsjes in een luchtdichte container in de koelkast, waar ze tot een week houdbaar blijven. Portioneer ze vooraf in kleine zakjes van 2-3 stukjes voor een bewuste snack van ongeveer 100 kcal. Bij kamertemperatur worden ze zachter, dus haal ze kort voor consumptie uit de koeling voor de beste textuur.

Stap-voor-stap Bereiding van het recept
Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaande snackjes.

Gezonde Kikkererwt Chocolade Rotsjes met Zeezout
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Print Mail recept Pin Beoordeel receptIngrediënten:
- 265 gram kikkererwten - (uitgelekt blik van 400 gram)
- 100 gram pure chocolade
- ½ tl zeezout - (fleur de sel)
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- Laat de kikkererwten uitlekken in een vergiet en bak ze daarna krokant in een Airfryer voor ongeveer 13 tot 15 minuten op 200 graden.
- Smelt de chocolade au bain marie in een kom geplaatst in een pan. Voeg daar de krokante kikkererwten aan toe en roer ze er goed doorheen.
- Schep alles op een stuk bakpapier en strooi het zout erover.
- Zet in de koelkast om uit te laten harden.
- Heerlijk Happen!
Oeh la la chocolade…. zijn we er allemaal niet dol op? Ik heb nog een aantal andere fijne recepten voor je die niet ingewikkeld zijn en die je zo gemaakt hebt:
Vindt je bovenstaand recept lekker? Probeer dan ook eens onderstaande recepten:
Dadel brownie met chocolade ganache
Proteïne chocolade pudding
Blauwe bes chocolade cookies
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
Heerlijk tussendoortje!
Delicious !
Lekker!