Kikkererwt zeezout chocolade rotsjes

Kikkererwt zeezout chocolade rotsjes

Estimated reading time: 3 minuten

Chocolade cravings…. we hebben er allemaal wel eens last van toch? Zo’n momentje dat je denkt nú moet ik echt even wat chocolade eten. Om nou simpelweg een reep naar binnen te werken is eigenlijk zonde van je snack momentje. Ik heb deze heerlijke kikkererwt zeezout chocolade rotsjes voor je gemaakt. Met letterlijk maar drie ingrediënten maak je ze. En wat betreft je schuldig voelen over een stukje ervan eten? Dat valt reuze mee, ik berekende de macro’s voor je: 47 kcal totaal per stukje van ongeveer 20 gram. Met 4,4gram carbs, 1,3gr proteïne, en 2,3gr vet. De rest van de stukjes bewaar je in een Tupperware doosje in de koelkast en zo kun je nog dagen snacken van deze traktatie.

Kikkererwt zeezout chocolade rotsjes

Kikkererwt zeezout chocolade rotsjes

Natuurlijk kun je volop variëren met deze snack! Diverse soorten chocolade, of gooi er nog wat extra versier-sprinkeltjes op. Belangrijk is wel dat je de kikkererwten goed krokant bakt in je Airfryer òf gewoon in je oven, dat maakt niet zo veel uit. Blijf het vooral wel even in de gaten houden dat ze niet zwart worden! Als ze mooi goudbruin gebakken zijn, an zijn ze perfect!

Kikkererwt zeezout chocolade rotsjes

Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaande snackjes.

Kikkererwt zeezout chocolade rotsjes

Kikkererwt zeezout chocolade rotsjes

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

5 van 2 reacties
Afdrukken Pin
Beoordeel recept
Gang: snack
Keuken: European
Trefwoord: fleur de sel, kikkererwten, pure chocolade
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Porties: 16 stukjes
Auteur: Francine
Bewaar dit recept

Benodigdheden:

aifryer

Ingrediënten:

  • 265 gram kikkererwten - (uitgelekt blik van 400 gram)
  • 100 gram pure chocolade
  • ½ tl zeezout - (fleur de sel)

Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.

En zo maak je het:

  • Laat de kikkererwten uitlekken in een vergiet en bak ze daarna krokant in een Airfryer voor ongeveer 13 tot 15 minuten op 200 graden.
  • Smelt de chocolade au bain marie in een kom geplaatst in een pan. Voeg daar de krokante kikkererwten aan toe en roer ze er goed doorheen.
  • Schep alles op een stuk bakpapier en strooi het zout erover.
  • Zet in de koelkast om uit te laten harden.
  • Heerlijk Happen!
Beoordeel dit recept Promotion partner of Verdify
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Oeh la la chocolade…. zijn we er allemaal niet dol op? Ik heb nog een aantal andere fijne recepten voor je die niet ingewikkeld zijn en die je zo gemaakt hebt:

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

Kikkererwt zeezout chocolade rotsjes

Start » Recepten » Hapjes » Kikkererwt zeezout chocolade rotsjes

2 gedachten over “Kikkererwt zeezout chocolade rotsjes”

  1. 5 sterren
    Delicious !

5 from 2 votes

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept