Salade met geroosterde kikkererwten

Salade met geroosterde kikkererwten

Salade met geroosterde kikkererwten

Kikkererwten zijn rijk aan eiwitten. Daarom kunnen ze dus ook prima in een maaltijdsalade als vleesvervanger. Ook ik ben me bewust van mijn vleesconsumptie en het milieu om mij heen. Best goed om dus af en toe mijn stukje vlees te laten liggen en een lekkere salade te maken. En deze salade met geroosterde kikkererwten past helemaal in het seizoen. Ik gebruikte heerlijke zoete perziken en een mooie rijpe avocado. Wist je dat de perzik zichzelf kan bevruchten? Ze komen van origine uit China maar zijn via Perzië ( Nu Iran ) in Europa terechtgekomen. Zo vindt je tegenwoordig ook veel “wilde perziken” in de supermarkt. Deze zijn gewoon gekweekt en komen vooral uit Spanje en Portugal.

Voor 4 personen heb je nodig:Salade met geroosterde kikkererwten

-1 blik kikkererwten
-4 zoete perziken
-1 avocado
-paar blokjes feta per bord
-1 doosje romaatjes gehalveerd
-zwarte olijfjes
-1 groene paprika
-1 zak veldsla

Dit is hoe je het maakt:

-Verwarm eerst de oven voor op 200 graden.

-Was de kikkererwten en laat ze uitlekken, leg ze daarna op een bakplaat met bakpapier bekleed. Kruid ze met wat paprikapoeder, zout, peper, en besprenkel met wat olijfolie.Zet ze vervolgens  in de oven voor een kwartiertje. Na dat kwartier even husselen en daarna nog een kwartiertje in de oven.

-Ondertussen snij/ hak je alle groenten en fruit in mooie schijfjes of plakjes en zet je 4 mooie borden klaar. Sprenkel wat citroensap over de avocado dan worden ze niet bruin.

-Neem de kikkererwten uit de oven en laat ze even afkoelen, maak de borden op met de sla en alle groenten en fruit.

Salade met geroosterde kikkererwtenSalade met geroosterde kikkererwten

Serveer ten slotte je salade met een lekker stuk stokbrood met wat kruidenboter: Heerlijk Happen!

 

3 gedachten over “Salade met geroosterde kikkererwten”

  1. Pingback: Salade Nicoise à la Francine - Heerlijke Happen

  2. Pingback: Kipsalade met roggebrood en avocado - Heerlijke Happen

  3. Pingback: Regenboog wrap met verse hummus - Heerlijke Happen |Foodblog|

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *