Vegetarische kikkererwt stoofpot met feta

Vegetarische kikkererwt stoofpot met feta

Lekker vega en toch volop smaak in deze stoofpot.

Bewust kiezen voor goede producten, en regelmatig ook vegetarisch. Het begint hier thuis steeds meer een gewoonte te worden. De weken dat er echt elke dag vlees wordt gegeten is al een tijdje niet meer. Helemaal vegetarisch zal ik overigens nooit worden. Daarvoor vind ik een fijn biefstukje of een kippendij nèt iets te lekker voor, en de eiwitten heb je ook nodig. Maar in een vegetarische kikkererwt stoofpot met feta als deze zitten ook zeker genoeg eiwitten. Die haal je uit de kikkererwten. Nu vind ik die eigenlijk alleen geroosterd lekker maar in een stoofpot recept als deze smaken ze prima! Een groot voordeel van deze stoofpot is ook dat hij niet uren hoeft te pruttelen. Je kunt dus snel lekker eten en aan tafel.

Vegetarische kikkererwt stoofpot met feta
Lekker met tomaat en spinazie.

Vegetarische kikkererwt stoofpot met feta

Lekker vega en toch volop smaak in deze stoofpot.
5 van 5 stemmen
Afdrukken Pin Rate
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: European
Trefwoord: feta, kikkererwt, spinazie, tomaat
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Porties: 2 personen
Auteur: Francine

Benodigdheden:

  • stoofpan

Ingrediënten:

  • 1 blik kikkererwten
  • 1 plak feta
  • 3 tenen knoflook gehakt
  • 300 gram spinazie
  • 1 blik tomaten blokjes
  • 2 eetlepels kappertjes
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 1 bakje zongedroogde tomaatjes

Uit de voorraadkast:

  • olijfolie
  • zout / peper

En zo maak je het:

  • Haal het velletje van de knoflook en hak de knoflooktenen.
  • Laat het blik met kikkererwten uitlekken.
  • Neem je stoofpan erbij en doe er een beetje olijfolie in. Bak de gehakte knoflook met de tomatenpuree en voeg de spinazie toe. Roerbak tot de spinazie helemaal geslonken is.
  • Breng op smaak met zout en peper en voeg dan de rest van de ingrediënten toe behalve de feta.
  • Laat het geheel rustig pruttelen op een laag vuurtje voor een twintig minuutjes.
  • Brokkel de feta en voeg deze de laatste vijf minuutjes toe.
  • Heerlijk Happen!

Notities

Serveer met brood of lekker wat orzo. 
Wat vind je van dit recept?
stoofpot recept
De feta verkruimelt in de stoof is erg lekker.

Vegetarische kikkererwt stoofpot met feta

Naast eiwit bevatten deze kleine erwtjes ook veel voedingsvezels en maar een heel klein beetje vet. Maar ook foliumzuur, magnesium en ijzer en zo is het een krachtig erwtje die gezond voor je is. In deze vegetarische kikkererwt stoofpot met feta stoppen we nog veel meer gezonde ingrediënten. Spinazie, kappetjes, tomaten het is echt een heel fijn groente-potje. In dit recept mis ik dan ook helemaal geen vlees. Als je het extra vullend wilt maken kun je altijd nog een fijn stuk grof brood erbij serveren. En dit stoofpot recept is heel makkelijk naar je eigen wensen aan te passen. In plaats van spinazie kun je ook voor broccoli kiezen bijvoorbeeld.

Natuurlijk heb ik ook andere fijne vegetarische recepten:

Volg jij Heerlijke Happen al op Instagram of Facebook? Dat zou ik natuurlijk erg leuk vinden. Maak je dit recept tag me dan even zodat ik jullie creaties ook kan bewonderen!
Een goede stoofpan kan natuurlijk niet ontbreken in je kast.

Andere lekkere recepten proberen? Dat kan:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeling recept