Pittige auberginerolletjes met kipgehakt

Pittige Auberginerolletjes met Kipgehakt Recept

🕒 Bereidingstijd: 75 minuten  👨‍🍳 Moeilijkheid: ★★☆☆☆

Deze pittige auberginerolletjes met kipgehakt en Pul Biber zijn hét showstopper-gerecht. Zachte aubergine, kruidig gehakt en romige labneh vormen een wereldse combinatie die eenvoudig thuis te maken is.

Hot, hot, hot, we gaan aan de slag met pul biber in dit recept van pittige auberginerolletjes met kipgehakt. Naast dat het er ontzettend leuk uitziet op je bord is dit ook echt een heel lekker gerechtje. Aubergine heeft van zichzelf niet perse heel veel smaak en kan goed kruiden en specerijen in zich opnemen als je ze bestrijkt met olie en dan lekker grilt. De pul Biber strooien we met wat zout over de plakken aubergine en bakken die dan even in de oven. Lees hoe je het verder bereidt hieronder verder in de receptkaart. Het is een beetje een werkje maar ik kan je beloven dat het resultaat er echt naar is!

Pittige auberginerolletjes met kipgehakt

Wat is Pul Biber en Waar Vind Je het?

Wat is dat dan pul Biber? Pul Biber, ook wel bekend als Aleppo peper, komt oorspronkelijk uit Syrië en wordt veel gebruikt in de Turkse en Midden-Oosterse keuken. Deze grof gemalen chilipeper heeft een prachtige dieprode kleur en een milde, warme smaak met een licht rokerige ondertoon. Anders dan gewone chilivlokken is Pul Biber minder scherp, maar juist rijker van smaak. Het wordt vaak gebruikt in kebabgerechten, stoofpotten en salades. Een echte smaakmaker dus! Ideaal om nét dat beetje extra diepgang aan je gerecht te geven zonder dat het te pittig wordt. Een onmisbare specerij in je keukenkastje als je van wereldse smaken houdt!

Stap-voor-stap Bereiding van het recept

Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.

Pittige auberginerolletjes met kipgehakt

Pittige Auberginerolletjes met Kipgehakt & Labneh

Malse aubergine gevuld met gekruid kipgehakt, besprenkeld met Pul Biber en geserveerd op romige zelfgemaakte labneh. Perfect als Turks hoofdgerecht!

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

5 van 1 reactie
Print Pin
Beoordeel recept
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Turkse keuken
Trefwoord: aubergine, kipgehakt, pul biber
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 1 uur
Totale tijd: 1 uur 15 minuten
Servings: 2 spiesen
Author: Francine
Bewaar dit recept

Benodigdheden:

stalen spiesen
keuken kwastje

Ingrediënten:

  • 2 aubergines
  • 300 gram kipgehakt
  • 1 ui - gesnipperd
  • 15 groene olijven - fijngehakt
  • 1 el kappetjes - fijngehakt
  • 2 tenen knoflook - fijngehakt
  • 400 gram tomatenblokjes
  • 3 el olijfolie - om de aubergine mee in te smeren
  • 2 tl pul biber - chili kruiden bij Van Beekum
  • 1 tl zwarte peper
  • 1 tl zout
  • 3 takjes verse peterselie - fijngehakt

Voor de labneh:

  • 500 gram Griekse yoghurt

Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.

En zo maak je het:

  • Doe de Griekse yoghurt in een theedoek en leg in een vergiet in een kom, zet in de koelkast en laat een aantal uur uitlekken. Het water gooi je weg, de dikke yoghurt uit je theedoek bewaar je in een schaal of bakje in de koelkast tot gebruik, dat is je labneh.
  • Snipper/ hak de ui, kappertjes, knoflook en olijven. Doe een eetlepel olijfolie in de pan en strooi 1 tl pul Biber erbij en bak dit eventjes. Voeg de ui, kappetjes, knoflook en olijven toe en bak tot de ui glazig is.
    Voeg de tomatenblokjes toe en breng op smaak met peper en zout. Laat het geheel een 15 minuten rustig pruttelen.
  • Verwarm je oven op 200 graden. Snijd de aubergine in plakken van een halve centimeter en besmeer ze met de olijfolie, en strooi de tl pul Biber er op. Zet in de oven voor een half uurtje tot de plakken zacht zijn. Haal uit de oven en laat even afkoelen met een stuk aluminium folie erop, doordat het wat vochtig blijft blijven je plakken zacht.
  • Mix de tomatensaus ( bewaar een aantal lepels) met het kipgehakt en kneed alles tot een gladde massa, verdeel over de plakken aubergine en en rol ze op tot rolletjes. Zet ze naast elkaar en steek een spies erdoor.
    In een ovenschaal verdeel je wat van de tomatenmix die je opzij hebt gehouden, zet de twee spiesen erop en bak deze weer een half uurtje in de oven tot het gehakt gaar is.
  • Schep een aantal eetlepels labneh op een bord en zet de rolletjes erop. Haal de spies eruit en strooi er de peterselie op.
    ( Je gebruikt een aantal eetlepels labneh, de rest kun je bewaren in je koelkast voor een ander gerecht of om gewoon zó op te eten).
Nutrition Facts
Pittige Auberginerolletjes met Kipgehakt & Labneh
Amount per Serving
Calories
631
% Daily Value*
Fat
 
21
g
32
%
Saturated Fat
 
5
g
31
%
Trans Fat
 
0.1
g
Polyunsaturated Fat
 
3
g
Monounsaturated Fat
 
10
g
Cholesterol
 
142
mg
47
%
Sodium
 
916
mg
40
%
Potassium
 
2809
mg
80
%
Carbohydrates
 
59
g
20
%
Fiber
 
19
g
79
%
Sugar
 
38
g
42
%
Protein
 
60
g
120
%
Vitamin A
 
895
IU
18
%
Vitamin C
 
39
mg
47
%
Calcium
 
448
mg
45
%
Iron
 
5
mg
28
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Beoordeel dit recept
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Aubergine! ik ben er dol op want het is een veelzijdige groente. Je kunt er zo ongelofelijk veel mee variëren, bekijk onderstaande recepten maar eens:

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

Start » Recepten » Hoofdgerechten » Pittige Auberginerolletjes met Kipgehakt Recept

Eén gedachte over “Pittige Auberginerolletjes met Kipgehakt Recept”

5 from 1 vote

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept