🕒 Bereidingstijd: 15 minuten 👨🍳 Moeilijkheid: ★★☆☆☆
Matcha lovers en herfst-fanaten opgelet, deze ga jij komende herfst vast vaker maken! En als je niet van matcha houdt dan leer ik je gewoon hoe je een pumpkin spice siroop maak. die kun je natuurlijk voor veel meer gebruiken dan alleen deze Pumpkin spice siroop amandelmelk matcha. Je kent natuurlijk wel de hype bij de Starbucks voor de pumpkin spice latte. Dit is een soort van de matcha-variant daarop. En door de amandelmelk ook nog eens helemaal vegan. Zelf heb ik overigens echt wel even moeten wennen aan de smaak van matchapoeder, het is toch een beetje en soort gifgroen goedje. Sommige mensen zeggen dat het een “grassmaak” heeft, maar het is eigenlijk een pure thee smaak.

Tips voor de Perfecte Matcha Bereiding
Inmiddels zo’n fan geworden dat ik van mijn dochter voor mijn verjaardag een echt matcha setje gekregen heb. Met dat speciale kloppertje en prachtige schaaltje wat je in de foto hierboven ziet. Het is altijd goed om het poeder even met het zeefje te zeven om klontjes uit het poeder te halen. Dan met met warm water rond de 80 graden klop je het poeder schuimig op in het kommetje. Om het dan als laatste in je glas te mengen. De pompoenpuree in het glas maak je heel gemakkelijk zelf van een verse pompoen.

Waarom deze Pumpkin Spice Matcha Latte maken?
- Vegan & lactosevrij: Gemaakt met amandelmelk, dus helemaal plantaardig.
- Herfst in een glas: Boordevol pumpkin spice smaak, heerlijk op koude dagen.
- Gezonde energieboost: Matcha zit vol antioxidanten.
- Zelfgemaakte siroop: Geef je latte een unieke twist.
Zo maak je de pumpkin spice amandelmelk matcha
Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.

Pumpkin spice siroop amandelmelk matcha
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Print Mail recept Pin Beoordeel receptBenodigdheden:
Ingrediënten:
- 500 ml amandelmelk
- 200 gram pompoen
- 2 tl matcha
- 100 ml water - gekookt en dan iets afgekoeld
Voor de siroop
- 150 ml water
- 100 gram suiker
- 1 el pumpkin spice
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- Doe de suiker het water en de pumpkin spice kruidenmix in een pannetje en breng aan de kook. Laat het even pruttelen en een beetje inkoken. Schenk dan in een glazen flesje.
- Hak de pompoen in stukjes en kook deze met wat water in een pannetje voor een 10-15 minuten tot je het tot een puree kunt stampen.
- Kook de 100 ml water voor de matcha en laat een beetje afkoelen.
- Zeef het matchapoeder in een kommetje en klop het op met het (afgekoelde) water.
- Verwarm de amandelmelk.
- Schep de puree in de glazen en schenk hier 2 eetlepels siroop per glas op, vul aan met de amandelmelk en daarna de matcha, roer met een rietje en enjoy!
Andere hele fijne drankjes voor de herfst heb ik natuurlijk ook voor je. Of je ze nu met of zonder alcohol drinkt, het is maar net wat jouw voorkeur heeft. Het mixen of het maken ervan neemt helemaal niet veel tijd in beslag, dus trakteer jezelf eens op wat anders:

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
Ben benieuwd, snel proberen!
Pumpkin spice season is upon us! Delicious!