Amaretto brûlée mandarijn cocktail

Amaretto brûlée mandarijn cocktail

Als jij van crème brûlée houdt dan lust je deze ook wel erbij, of gewoon los als drankje. We blijven in de Italiaanse sfeer want we gebruiken twee Italiaanse likeurtjes. Zoals de titel van deze Amaretto brûlée mandarijn cocktail aangeeft: Amaretto, maar ook Apérol. Hierdoor kleurt je cocktail mooi oranje. We geven hem extra smaak door de mandarijn mooi te karameliseren in een koekenpan.

Amaretto brûlée mandarijn cocktail

Amaretto brûlée mandarijn cocktail

Mijn keukenkastjes liggen vol met allerhande handige keukenhulpjes. Zo ook voor het vriesvak! Voor deze Amaretto brûlée mandarijn cocktail heb ik van die grote ijsballen gebruikt. Je kunt ze online bestellen of bij een groothandel kopen. Natuurlijk zijn er nog veel meer vormpjes te krijgen! Altijd fijn om een voorraadje ijs in je vriezer aan te leggen voor gezellige cocktail avondjes bij jou thuis.

Amaretto brûlée mandarijn cocktail

Overigens kun je deze cocktail ook geheel als mocktail serveren. Voor zowel de Amaretto als de Apérol kun je nu ook alcoholvrije versies vinden. Hierdoor kun je gewoon nog rijden en komt er geen kater…. Leuk het glas op met een schilletje van de mandarijn.

Amaretto brûlée mandarijn cocktail

Amaretto brûlée mandarijn cocktail

Een heerlijke cocktail die perfect bij een zonnige herfstdag past.
4.9 van 38 reacties
Afdrukken Pin
Beoordeel recept
Gang: cocktail
Keuken: European
Trefwoord: amaretto, mandarijn, spa, suiker
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Totale tijd: 15 minuten
Porties: 2 personen
calorieën: 140kcal
Auteur: Francine
Bewaar dit recept

Benodigdheden:

Ingrediënten:

  • 1 mandarijn
  • 90 ml Amaretto
  • 60 ml Aperol
  • 100 ml Spa rood
  • 1 el suiker

En zo maak je het:

  • Snijd van de mandarijn 2 plakken van een halve cm dik. Schep de suiker op de plakken mandarijn en bak deze met de suikerkant naar beneden voor enkele minuten in de koekenpan. ( Let op dat gaat vrij snel, je wilt niet dat de suiker enorm verbrand!). Haal uit de pan en laat even afkoelen.
  • Doe wat ijs in de glazen en schenk 45ml Amaretto, 30ml Aperol en 50ml Spa rood in het glas en leg dan de gekarameliseerde plak mandarijn erop.
  • Cheers!
Beoordeel dit recept
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Mix it up baby! We gaan lekker mixen en shaken ze zo uit onze mouw:

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

Start » Recepten » Drankjes » Amaretto brûlée mandarijn cocktail

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept