Vullend soepje van vergeten groenten

Vullend soepje van vergeten groenten

Aan de titel te lezen zul je vast denken dat ik doel op een soepje gemaakt van de “vergeten groenten”. Deels klopt dat ook wel maar in dit geval waren het gewoon vergeten groenten die nog op mijn aanrecht slingerden en in de koelkast lagen. Voordat ze echt niet meer gebruikt konden worden heb ik ze snel geschild en in blokjes gehakt en tot dit vullend soepje van vergeten groenten gemaakt. Steeds meer ben ik me ervan bewust dat eten weggooien zonde is. Het bespaart je een hoop geld en veelal kun je toch nog wat lekkers maken met de restantjes. Waarom koop je het dan in kun je je afvragen…. Ja soms lopen de dagen nou eenmaal anders dan gepland en kook ik die dag niet wat eigenlijk op het weekmenu stond voor die dag. Zo komt het uiteindelijk toch goed en is er niks verloren gegaan!

Vullend soepje van vergeten groenten
Lekker met een extra scheutje room erdoor.
Vullend soepje van vergeten groenten

Vullend soepje van vergeten groenten

Francine
Een heerlijk spicey groentensoepje.
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 25 min
Gang Soep
Keuken European
Porties 4 personen

Equipment

  • soeppan
  • staafmixer

Ingrediënten
  

  • 1 venkel
  • 1 knolselderij
  • 2 witte uien
  • 1 pastinaak
  • 2 el persillade
  • 1 blokje tuinkruiden bouillon
  • kookroom
  • chilipoeder

Instructies
 

  • Snijd en schil alle groenten. Hak ze vervolgens in kleine blokjes.
  • Neem je soeppan erbij en doe er een scheut olijfolie in. Verhit de pan en voeg de groenten toe. Bak op hoog vuur al roerend voor een paar minuutjes.
  • Schep de persillade erbij en verkruimel het bouillon blokje bij de groenten. Vul de pan met een halve liter water af.
  • Laat de soep pruttelen op een laag vuurtje voor een minuut of 25 en pak dan je staafmixer erbij. Mix het tot een gladde soep.
  • Schep in de kommen en garneer met wat kookroom en chilipoeder.
  • Heerlijk Happen!
Trefwoord basterdsuiker, knolselderij, pastinaak, venkel
Vullend soepje van vergeten groenten
Voor wat spice strooien we er chilipoeder erop.

Vullend soepje van vergeten groenten

Overigens de echte vergeten groenten zijn soms groenten die wij hier niet veel eten maar in andere landen juist wel weer. Ik zal je eens een klein lijstje geven van een aantal van deze vergeten rakkers:

  • Pastinaak: een witgele wortel. Hij smaakt zoet en prima te gebruiken in een puree of ovenschotel. Maar zelfs ook rauw te eten in een salade.
  • Koolrabi: dat is een soort paars/gelige knol die trouwens redelijk vaak in Nederland gekweekt wordt.
  • Snijbiet: In Frankrijk volop te verkrijgen, maar hier zie ik ze nauwelijks in de winkel liggen.
  • Palmkool: lijkt op dikke boerenkool en groeit ook in de winter. Hij smaakt zelfs wat zoeter als er een nachtje vorst overheen is geweest.

Ook zo dol op soep? Ik heb nog een paar andere lekkere recepten voor je:

Volg jij Heerlijke Happen al op Instagram of Facebook? Dat zou ik natuurlijk erg leuk vinden. Maak je dit recept tag me dan even zodat ik jullie creaties ook kan bewonderen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *