Vullend soepje van vergeten groenten

Vullend soepje van vergeten groenten

Geschatte leestijd: 3 minuten

Aan de titel te lezen zul je vast denken dat ik doel op een soepje gemaakt van de “vergeten groenten”. Deels klopt dat ook wel maar in dit geval waren het gewoon vergeten groenten die nog op mijn aanrecht slingerden en in de koelkast lagen. Voordat ze echt niet meer gebruikt konden worden heb ik ze snel geschild en in blokjes gehakt en tot dit vullend soepje van vergeten groenten gemaakt. Steeds meer ben ik me ervan bewust dat eten weggooien zonde is. Het bespaart je een hoop geld en veelal kun je toch nog wat lekkers maken met de restantjes. groentesoep vegetarisch gezond

Waarom koop je het dan in kun je je afvragen…. Ja soms lopen de dagen nou eenmaal anders dan gepland en kook ik die dag niet wat eigenlijk op het weekmenu stond voor die dag. Zo komt het uiteindelijk toch goed en is er niks verloren gegaan! Aan de slag met het recept van deze groente soep.

Vullend soepje van vergeten groenten
Lekker met een extra scheutje room erdoor.

Vullend soepje van vergeten groenten

Overigens de echte vergeten groenten zijn soms groenten die wij hier niet veel eten maar in andere landen juist wel weer. Ik zal je eens een klein lijstje geven van een aantal van deze vergeten rakkers die lekker in de soep zijn:

Vullend soepje van vergeten groenten groentesoep vegetarisch gezond
Voor wat spice strooien we er chilipoeder erop.

Pastinaak: een witgele wortel. Hij smaakt zoet en prima te gebruiken in een puree of ovenschotel. Maar zelfs ook rauw te eten in een salade.

Koolrabi: dat is een soort paars/gelige knol die trouwens redelijk vaak in Nederland gekweekt wordt.

Snijbiet: In Frankrijk volop te verkrijgen, maar hier zie ik ze nauwelijks in de winkel liggen.

Palmkool: lijkt op dikke boerenkool en groeit ook in de winter. Hij smaakt zelfs wat zoeter als er een nachtje vorst overheen is geweest.

Vullend soepje van vergeten groenten

Vullend soepje van vergeten groenten

Een heerlijk spicey groentensoepje.

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

4.8 van 17 reacties
Afdrukken Pin
Beoordeel recept
Gang: Soep
Keuken: European
Trefwoord: basterdsuiker, knolselderij, pastinaak, venkel
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Totale tijd: 35 minuten
Porties: 4 personen
calorieën: 87kcal
Auteur: Francine
Bewaar dit recept

Benodigdheden:

Ingrediënten:

Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.

En zo maak je het:

  • Snijd en schil alle groenten. Hak ze vervolgens in kleine blokjes.
  • Neem je soeppan erbij en doe er een scheut olijfolie in. Verhit de pan en voeg de groenten toe. Bak op hoog vuur al roerend voor een paar minuutjes.
  • Schep de persillade erbij en verkruimel het bouillon blokje bij de groenten. Vul de pan met een halve liter water af.
  • Laat de soep pruttelen op een laag vuurtje voor een minuut of 25 en pak dan je staafmixer erbij. Mix het tot een gladde soep.
  • Schep in de kommen en garneer met wat kookroom en chilipoeder.
  • Heerlijk Happen!
Beoordeel dit recept Promotion partner of Verdify
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Ook zo dol op groente soep zoals Vullend soepje van vergeten groenten? Ik heb nog een paar andere lekkere recepten voor je:

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

groentesoep vegetarisch gezond

Start » Recepten » Soep » Vullend soepje van vergeten groenten

3 gedachten over “Vullend soepje van vergeten groenten”

  1. Pingback: Ovenschotel met vergeten groente - Heerlijke Happen

  2. Pingback: Snelle avondmaaltijd uit de wok - Heerlijke Happen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept