Ovenschotel met vergeten groente

Ovenschotel met vergeten groente

Ovenschotel met vergeten groente

Rookworst. Het meest gegeten bij een stamppot of een goede erwtensoep hier in Nederland. Steeds minder populair omdat het vetgehalte vrij hoog is in zo’n worst. Gemiddeld een dertig procent of meer. Voor mij is de rookworst toch wel echt een favoriet stukje vlees hoor! En dus ook op andere manieren te gebruiken dan alleen maar bij een stamppot. In deze ovenschotel met vergeten groente wordt hij lekker in stukken gesneden en zo hopla in de schaal erbij gegooid. De groente krijgt hierdoor een heerlijk laagje vet en met de verse rozemarijn erbij geurt je keuken heerlijk.

Voor een ovenschotel heb je nodig:Ovenschotel met vergeten groente

  • 1 rookworst
  • klein zakje spruitjes
  • 4 sjalotten
  • 1 koolrabi
  • 1 pastinaak
  • zakje krieltjes
  • verse rozemarijn
  • zout/peper

En zo maak je het :

-De bereiding van deze schotel is super makkelijk dat vooropgesteld! Neem de koolrabi de pastinaak en de spruiten erbij en maak deze groentes schoon. Bij de sjalotten haal je de schil er af en daarna snij je deze in kwarten.

-Verwarm je oven voor op 200 graden.Ovenschotel met vergeten groente

-Neem een grote koekenpan erbij en doe hier wat boter in. Roerbak alle groenten met de takjes verse rozemarijn. Strooi er wat zeezout en vers gemalen peper overheen. De aardappeltjes roerbak je ook mee in de pan.

-Snij de rookworst in plakjes en doe na 10 minuutjes roerbakken de groentes in de ovenschaal erbij, zet vervolgens in de oven tot de worst mooi begint te kleuren.

Ovenschotel met vergeten groenteOvenschotel met vergeten groente

En zo makkelijk is het, de schotel gaat ongeveer een 15 minuutjes in de oven en daarna is het : Heerlijk Happen!

 

 

 

 

Facebook Comments

Reacties

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *