Geschatte leestijd: 3 minuten
We gaan een twist aan een klassieker geven. Deze virgin bloedsinaasappel Paloma maken we met het sap van bloedsinaasappels. Deze zijn nu in het seizoen, dus maak er gebruik van. De klassieker maak je met grapefruitsap en is dus wel meer een “all Year Round” drankje. Woon je net als ik vrij landelijk dan kun je veel alcoholvrije versies tegenwoordig online bestellen. Woon je wat meer stedelijk heb je kans dat jouw slijterij al een hoop non-alcoholische varianten op de klassiekers heeft.
Virgin bloedsinaasappel Paloma
Zoals bij de meeste van mijn drankjes kun je ze zowel met als zonder alcohol schenken. In de originele Paloma gaat tequila. En dát is voor veel mensen een heftig drankje. Veelal in een shotglas geschonken en dan hoppa in één keer achterover gieten…. Ben er zelf ooit heel ziek van geweest dus ik ga liever voor de virgin versie in dit geval. Je koopt het online of bij de betere slijterij.
Als je de tijdloze klassieker wilt bereiden, heb je specifieke bestanddelen nodig. Om deze verfrissende cocktail te maken, gebruik je het volgende: Tequila, voor de kenmerkende scherpe smaak, versgeperst limoensap, dat zorgt voor de nodige zuurheid, en natuurlijke agave siroop om een vleugje zoetheid toe te voegen zonder te overheersen.
Voeg daarbij nog verkwikkend grapefruitsap voor een fruitige ondertoon en top af met bruiswater voor een sprankelend effect. Samen vormen ze een harmonieus smaakpalet.
Hieronder het volledige recept met ingrediënten. Veel plezier met het maken van onderstaand recept. Heerlijke Happen!
Virgin bloedsinaasappel Paloma
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Afdrukken Mail recept Pin Beoordeel receptBenodigdheden:
Ingrediënten:
- 100 ml alcoholvrije tequila
- 100 ml bloedsinaasappelsap
- 50 ml agave siroop
- bruiswater - ( Spa met grapefruit smaak )
- ijsklonten
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- Schenk de alcoholvrije tequila, het bloedsinaasappelsap, en de siroop in een shaker en schud even.
- Vul de glazen met ijsblokjes en schenk de helft uit de shaker in het ene glas en de andere helft in de andere en vul beide glazen aan met het bruiswater.
- Steek een schijf bloedsinaasappel in elk glas en serveer.
- Cheers!
Schudden maar! We schudden ze hier wekelijks uit de shaker, en jij kiest of je ze mèt of zonder alcohol maakt!
Grapefruit Paloma met rode peper
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!