Estimated reading time: 4 minuten
En ook deze keer maken we een kruidige siroop voor een lekkere mocktail. Zeker bij rum past wel een “zoetje” in je glas. Ik maak vaak thee met een stuk citroengras erin, dat geeft lekker veel smaak aan je drankje. Dus deze keer “brouwen” we onze eigen siroop. Er staan bij mij altijd wel een paar flesjes eigengemaakte siroop in de koelkast, want je kunt ze best lang bewaren. Dit virgin rum citroengras mocktail recept is trouwens ook heel prima als cocktail te serveren hoor. Gewoon de alcoholvrije rum vervangen voor echte rum. De keuze van rum bepaalt zeker wel de smaak van je drankje.
Virgin rum citroengras mocktail
Citroengras, ook bekend als sereh, is het hele jaar door gemakkelijk verkrijgbaar in zowel supermarkten als groothandels. Deze natuurlijke smaakmaker voegt een verfrissend tintje toe aan je drankje en wordt veel gebruikt in de Oosterse keuken. Of je nu thuis kookt of een professionele chef bent, geen enkel gerecht is compleet zonder de kenmerkende aroma en smaak van citroengras.
Haal dus snel een bosje in huis en ontdek de eindeloze culinaire mogelijkheden die deze veelzijdige plant te bieden heeft. Voeg een vleugje exotische flair toe aan je gerechten met citroengras! Citroengras is een veelzijdig ingrediënt dat vooral bekend is in de Aziatische keuken
Of je nou gaat voor echte rum of alcoholvrije rum, maakt eigenlijk geen ruk uit! Het belangrijkste is dat je kunt genieten van een lekker verkoelend drankje en dat je je eigen siroop kunt maken. Dus, waar wacht je nog op? Ga ervoor en proef die unieke smaak en veelzijdigheid die rum te bieden heeft. Cheers!
Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.
Virgin rum citroengras mocktail
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Afdrukken Mail recept Pin Beoordeel receptBenodigdheden:
Ingrediënten:
- 200 gram suiker
- 150 ml water
- 1 stengel citroengras
- 2 kaneelstokjes
- 1 citroen - uitgeperst
Voor de mocktail:
- 2 el citroengras siroop
- 100 ml alcoholvrije rum
- ijsklonten
- 2 stokjes kaneel - ter decoratie
- 2 stengels citroengras
- 2 plakjes citroen
- 200 ml spa rood
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- We maken eerst de siroop. Maak de citroen goed schoon en rasp wat zeste van de schil, pers het sap eruit.
- Pak een pannetje erbij en doe hierin de suiker, het water, het citroensap, de stengel citroengras, en de kaneelstokjes. Breng het geheel aan de kook en laat dan rustig pruttelen tot het ingekookt is tot een mooie siroop. Giet alles door een vergiet in een glazen flesje of potje en laat afkoelen.
- Pak de glazen erbij en zet de stegels citroengras en kaneel erin, dit is ter decoratie dus niet persé nodig als je dat niet wilt. Vul het glas aan met ijsklonten.
- Schenk per glas 1 el siroop, en 50 ml alcoholvrije rum in het glas en vul het verder aan met spa rood.
- Cheers!
Mix it up! Lekker shaken en swirlen met mocktails en cocktails, voor je het weet heb je net als ik de smaak te pakken. Aan de slag:
Wat dacht je van deze salie siroop cider cocktail?
Prachtig om te zien en lekker om te drinken deze virgin pink tijm gin tonic.
Favorietje van mijzelf is deze alcoholvrije amaretti sour.
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
virgin rum mocktail recept