Estimated reading time: 4 minuten
De wintertijd komt eraan en de feestdagen kruipen akelig snel dichterbij! De drankjes die we maken mogen dus wel wat warme “tonen” hebben. Dan zitten we met deze whiskey cream amaretto cocktail helemaal goed! Je kunt hem prima bij het kerst dessert serveren. Weer eens wat anders dan de Irish Whiskey of een glaasje amaretto bij de koffie. Het drankje op zich is niet heel ingewikkeld want je hebt er maar twee flessen likeur voor nodig. En zoals ik dat bij andere recepten ook al heb aangegeven ijshut zeker ook mogelijk om er een virgin versie van te maken. Er zijn namelijk alcoholvrije whiskey en amaretto te koop!
Whiskey cream amaretto cocktail
De glazen kun je trouwens van te voren al klaarmaken. Je smelt wat chocolade au bain Marie en draait de rand van het glas er in rond, of met een lepeltje druppel je wat chocolade aan de binnenkant. De rand haal je door de sprinkels, en daarna zet je ze gewoon weg in de koelkast.
Als je de cocktail naar een luxere versie wilt upgraden, kun je een extra draai eraan geven door een vleugje karamelsaus toe te voegen. Knijp simpelweg wat karamelsaus uit een handige knijpfles net voordat je de cocktail in het glas schenkt.
Deze zoete toevoeging zal de smaakpapillen betoveren en een heerlijk romig accent geven aan de cocktail, waardoor elke slok een genot is. Dus waar wacht je nog op? Verwen jezelf en je gasten met deze verrukkelijke upgrade en geniet van een drankje dat zowel luxe, verleidelijk als onweerstaanbaar is! Proost op bijzondere momenten!
Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.
Whiskey cream amaretto cocktail
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Afdrukken Mail recept Pin Beoordeel receptBenodigdheden:
Ingrediënten:
- 75 gram pure chocolade
- 4 el gekleurde sprinkeltjes
- 50 ml amaretto
- 100 ml whiskey cream
- ijsklonten
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- Smelt de chocolade au bain marie en haal de randen van het glas er doorheen, of met een lepeltje ga je langs de binnenkant van het glas en spetter je de chocolade in het glas. Haal de houten stokjes door de chocolade en daarna door de sprinkeltjes als feestelijk roerstaafje.
- Doe wat ijs in de glazen.
- Pak je shaker erbij en doe hier wat ijs in, vul aan met de amaretto en whiskey cream. Even flink schudden en dan in de glazen schenken.
- Zet de roerstaafjes in de glazen en serveer.
- Cheers!
Shake it up!! Hieronder heb ik nog een paar ideetjes voor je voor andere fijn cocktails.
Deze vrolijke marshmallow Rudolf gin cocktail.
Lekker in de winter een fijne winterse sangria!
En deze peer-siroop gin cocktail is ook erg lekker.
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
Great recipe!