Geschatte leestijd: 4 minuten
Dit is een heel makkelijke platte cake om te maken! Het beslag maken we in de blender en dat is zó gepiept. Daarna hoef je hem alleen nog maar even af te bakken en laat je hem afkoelen. Fijne van dit soort baksels is dat je ze een aantal dagen in de koelkast kunt bewaren en dus altijd een lekkere snack in de buurt hebt.Deze yoghurt havermout appel cake maken we extra lekker door er wat blauwe bessen aan toe te voegen. Die geven een frisse en fruitige smaak aan de cake. Ook gebruiken we honing in plaats van suiker om de cake te zoeten. Dat is niet alleen gezonder, maar ook erg lekker.
Yoghurt havermout appel cake
Deze yoghurt havermout appel cake is zo lekker dat hij waarschijnlijk snel op gaat. Het maakt niet uit of je hem voor jezelf of voor de kids bakt, iedereen zal er van smullen. Het is ook een redelijk gezonde cake, want we gebruiken geen onnatuurlijke suikers in het recept.
We zoeten de cake alleen met honing, die een natuurlijke en lekkere smaak geeft. Je kunt de cake dus ook als ontbijt eten, als je wilt. Dat is een goede manier om de dag te beginnen met iets lekkers en voedzaams.
Als je de cake niet meteen opeet, kun je hem goed bewaren in de koelkast. Zo blijft hij langer vers en lekker. Je kunt de cake in stukjes snijden en in een Tupperware doosje doen. Dit is een handige manier om de cake te bewaren, want het doosje sluit goed af en beschermt de cake tegen uitdrogen. Je kunt het doosje met de cake in de koelkast zetten en er af en toe een stukje uit pakken. De cake blijft zo een aantal dagen goed in de koelkast.
Hieronder het volledige recept met ingrediënten. Veel plezier met het maken van onderstaand recept. Heerlijke Happen!
Yoghurt havermout appel cake
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Afdrukken Mail recept Pin Beoordeel receptIngrediënten:
- 100 gram havermout
- 3 el magere yoghurt
- 1 appel - geschild en in stukjes gesneden
- 12 blauwe bessen
- 2 eieren
- 3 el honing
- 1 el roomboter
- 1 el koekkruidenmix
- ½ tl baking soda
- ½ tl bakpoeder
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- Verwarm je oven voor op 180 graden.
- Pak je blender erbij en doe hier alle ingrediënten in behalve de blauwe bessen. Mix tot je een glad beslag hebt.
- Bekleed een laag bakblik van 12x22cm ( ongeveer) met een stuk bakpapier en giet het beslag erin. Verdeel de blauwe bessen over het bakblik zodat je straks 12 stukjes kunt snijden.
- Bak de cake in ongeveer 25 minuutjes goudbruin. ( Test met een satéprikker of hij schoon eruit komt).
- Als hij klaar is even laten afkoelen in het blik daarna eruit halen en op een rooster laten koelen. Snijd in 12 stukjes en bewaar deze in de koelkast in een Tupperware doosje.
- Heerlijk Happen!
Andere lekkere dingen bakken? Dat kan hoor, ik heb hier nog wel een paar ideetjes voor je:
Deze heerlijke blauwe bes chocolade cookies met havermout.
Of anders deze heerlijke Mascarpone slagroom aardbeienschelp?
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
heel lekker niet te zoet en dat maak het goodelijk
Dankjewel Kim! Gr Francine