Kruidnoten cake met chocolade ganache

Kruidnoten cake met chocolade ganache

Een verrassings cake met op elk plakje op een ander plekje een kruidnoot.
Kruidnoten cake met chocolade ganache

Hier thuis is “het grote geheim” al een tijdje geen geheim meer. Wat aan de ene kant jammer is. Maar aan de andere kant hoort dat zo te gaan in het leven. Toch blijft het altijd wel een beetje magisch. Ondanks alle perikelen die we kennen rondom Sinterklaas blijf ik van het snoepgoed houden. Kruidnoten, speculaas, chocolade letters…. ik ben er dol op. December is hier thuis een maand waar we even niet op de calorietjes letten. Nu is een cake recept heel simpel en een cake bakken niet ingewikkeld. We maken het extra leuk met deze kruidnoten cake met chocolade ganache. Elk plakje is een verrassing, want de kruidnootjes zaten op elk plakje net eventjes anders!

cake bakken
Elk plakje is een verrassing, overal en kruidnootje.
Zelf kruidnootjes maken
Naar recept gaan
zelf kruidnootjes maken
Kruidnoten cake met chocolade ganache

Kruidnoten cake met chocolade ganache

Een verrassings cake met op elk plakje op een ander plekje een kruidnoot.
5 van 5 stemmen
Afdrukken Pin Rate
Gang: Tussendoortje
Keuken: European
Trefwoord: cake, chocolade, kruidnoot
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 1 uur
Totale tijd: 1 uur 15 minuten
Porties: 6 personen
Auteur: Francine

Benodigdheden:

cakeblik
handmixer
keukenmachine

Ingrediënten: 

  • 250 gram cakemeel
  • 250 gram roomboter
  • 250 gram kristalsuiker
  • ½ theelepel zout
  • 5 eieren
  • 1 theelepel speculaaskruiden
  • 150 gram kruidnoten

Voor de ganache heb je nodig:

  • 80 gram kokosolie uit pot
  • 60 ml ahornsiroop
  • 20 gram cacaopoeder

En zo maak je het:

  • Verwarm je oven voor op 180 graden. Vet je cakevorm in met wat extra roomboter en bestuif hem wat bloem.
  • Neem een grote kom erbij en doe hier de boter, suiker, zout ,en speculaaskruiden in en met je handmixer mix je dit luchtig.
  • Voeg één voor één de eieren toe, telkens als de ene is opgenomen voeg je de andere toe.
  • Spatel het cakemeel erdoor en de kruidnoten en giet het dan in het cakeblik.
  • Zet je cakeblik in de oven en verlaag de temperatuur naar 170 graden. ( Door het openen na het voorwerwarmen op 180 graden verlies je wat hitte).
  • Bak de cake gaar in 50 tot 60 minuten.
  • In je keukenmachine mix je alle ingrediënten voor de ganache. De kokosolie hoef je niet te smelten!
  • Haal de cake uit de oven en laat hem afkoelen. Giet de ganache op de cake en verdeel met een spatel. Zet even in de koelkast om op te laten stijven.
  • Heerlijk Happen!
Beoordeel dit recept
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!
cake recept
Door de cake even in de koelkast te zetten stolt de ganache en heb je een heerlijk choco-laagje.

Kruidnoten cake met chocolade ganache

Hoe denk jij dat het Sinterklaasfeest eruit ziet oven 20 of 30 jaar? Vieren we het nog wel of zijn al deze lekkere Sint recepten een “thing of the past”? Hoe dan ook een cake bakken is altijd lekker en dit cake recept is een mooi basis recept. Je kunt hem met verschillende kruiden aanpassen. Hou je van appeltjes dan kun je die toevoegen. Of ga je voor stukjes chocolade in de cake, het kan allemaal. Deze kruidnoten cake met chocolade ganache viel hier thuis heel goed, en hij was dan ook zó op…. Ach gezelligheid calorieën tellen niet toch?! 😉

Andere lekker baksels en gerechtjes voor de Sint? Maak eens deze:

Volg jij Heerlijke Happen al op Instagram of Facebook? Dat zou ik natuurlijk erg leuk vinden. Maak je dit recept tag me dan even zodat ik jullie creaties ook kan bewonderen!
cake bakken
Als je er zin en tijd voor hebt kun je eerst de kruidnootjes zelf bakken.

Meer inspiratie? Dat kan hoor hoor:

1 gedachte over “Kruidnoten cake met chocolade ganache”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeling recept