Geschatte leestijd: 3 minuten
Ik kan me haast niet voorstellen dat je als Hollander niet houdt van pindakaas… We zijn er allemaal wel mee opgegroeid toch? Even snel een bammetje pindakaas voor de lekkere trek. Dan heb ik nu een andere fijne snack waar pindakaas de hoofdrol in speelt! Deze zachte havermout pindakaas koeken zijn super snel gemaakt en yummie. De buitenkant van de koeken zijn een beetje crunchy en de binnenkant lekker zacht. Je kunt ze een aantal dagen bewaren in een Tupperware doos, dus je hebt je snack binnen handbereik. Ze hebt ze zeker binnen 20 minuutjes uit de oven, alleen eventjes laten afkoelen en dan smullen maar.
Zachte havermout pindakaas koeken
De chocoladedruppels in dit recept zijn optioneel. Je kunt ze eruit laten of bijvoorbeeld rozijntjes toevoegen. Wil je meer eiwit erin? Een schepje wheypoeder tijdens het mengen is geen probleem, daarmee verhoog je de eiwit macro’s van dit recept. Mijn favoriete pindakaas is die van Prozis, deze is haast vloeibaar en daarom ook makkelijk te mixen. Mocht je deze willen bestellen klink dan op deze link en gebruik de code “Francine” voor korting. Hier koop je ook andere fijne producten zoals de noten/zadenmix en havermout bijvoorbeeld.
Hieronder het volledige recept met ingrediënten. Veel plezier met het maken van onderstaand recept. Heerlijke Happen!
Zachte havermout pindakaas koeken
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Afdrukken Mail recept Pin Beoordeel receptIngrediënten:
- 130 gram havermout vlokken
- 250 gram pindakaas
- 80 ml agavesiroop
- 50 gram chocolade druppels
- 75 gram noten en żaden mix
- 2 eieren
- 1 tl baking soda
- 1 tl koekkruidenmix
- 1 tl zeezout
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- Verwarm je oven voor op 175 graden.
- Pak je kom erbij en klop hier de eieren los in, voeg de rest van de ingrediënten toe en mix het geheel met een spatel tot een dik deeg.
- Bekleed een bakblik met bakpapier en verdeel het deeg in 12 rondjes en leg deze op het bakpapier.
- Bak de koeken in 12 tot 15 minuutjes tot de randjes mooi bruin zijn. Laat even afkoelen op een rekje. Strooi optioneel wat zeezout over de koeken.
- Heerlijk Happen!
Havermout is lekker veelzijdig, je kunt er echt van alles mee maken. Niet alleen lekker in een ontbijtje maar ook een toetje, snack of pannenkoek. Bekijk onderstaande recepten maar eens:
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
Zachte havermout pindakaas koeken