Havermout blauwe bes cobbler

Havermout blauwe bes cobbler: een verrukkelijke traktatie

Geschatte leestijd: 3 minuten

Easy recipe alert! Ofwel makkelijk te maken, en daarna volop genieten. Deze havermout blauwe bes cobbler is gemaakt met diepvries blauwe bessen. Je kunt hem dus het hele jaar rond maken. En over het algemeen vind ik ze uit de vriezer net wat goedkoper. Je kunt dit receptje als ontbijtje, lunch of zelfs als toetje eten met bijvoorbeeld een bolletje vanille ijs erbij. Ik bedoel hoé divers wil je het hebben met deze fruit cobbler!

Havermout blauwe bes cobbler

Havermout blauwe bes cobbler

Blauwe bessen zijn niet alleen heerlijk, maar ook heel gezond. Ze zitten boordevol antioxidanten, vitamines en mineralen die goed zijn voor je lichaam en je immuunsysteem. Ze kunnen je ook helpen om af te vallen, je bloeddruk te verlagen en je cholesterol te verbeteren. Blauwe bessen zijn ook heel divers. Je kunt ze zo eten, als tussendoortje of als ontbijt. Je kunt ze ook verwerken in smoothies, salades, yoghurt, taarten, muffins, jam en nog veel meer. Op de website van Heerlijke Happen vind je allerlei lekkere recepten met blauwe bessen, zoals deze blauwe bessen crumble.

Havermout blauwe bes cobbler

Natuurlijk kun je dit recept ook maken met andere soorten fruit uit het vriesvak! Probeer maar eens lekker te combineren en ga met jouw favoriete fruit aan de slag.

Hieronder het volledige recept met ingrediënten. Veel plezier met het maken van onderstaand recept. Heerlijke Happen!

Havermout blauwe bes cobbler

Havermout blauwe bes cobbler

Een heerlijke havermout crumble die je op meerdere momenten per dag kunt eten!

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

4.9 van 67 reacties
Afdrukken Pin
Beoordeel recept
Gang: dessert, lunch, Ontbijt
Keuken: European
Trefwoord: amandelmeel, blauwe bessen, havermout
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 40 minuten
Totale tijd: 45 minuten
Porties: 4 personen
calorieën: 412kcal
Auteur: Francine
Bewaar dit recept

Benodigdheden:

Ingrediënten:

  • 100 gram havermout
  • 50 gram amandelmeel
  • 125 gram roomboter
  • 30 gram basterdsuiker
  • 40 gram erythritol
  • ¼ tl zout

De bessenvulling:

  • 300 gram blauwe bessen - diepvries
  • 25 gram maizena
  • ½ citroen - uitgeperst
  • 30 gram erythritol

Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.

En zo maak je het:

  • Verwarm je oven voor op 175 graden.
  • Meng in een ovenschaal de blauwe bessen met de erythritol, citroensap, en maizena en mix goed.
  • Meng in een mengkom de andere ingrediënten en kneed met je vingers het geheel tot grove korrels voor je crumble.
  • Verdeel de crumbles over je bessen-mengsel en zet de schaal in de oven voor een 35/40 minuutjes tot de crumble goudbruin is gebakken.
  • Laat een beetje afkoelen voordat je serveert, kan ook koud gegeten worden.
  • Heerlijk Happen!
Beoordeel dit recept Promotion partner of Verdify
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Ik ben dol op blauwe bessen! Je kunt er heerlijke recepten mee maken, en die heb ik dan ook voor je. Probeer deze maar eens:

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

Start » Recepten » Nagerechten » Havermout blauwe bes cobbler: een verrukkelijke traktatie

fruit cobbler

1 gedachte over “Havermout blauwe bes cobbler: een verrukkelijke traktatie”

  1. Pingback: Blauwe bes chocolade cookies - Heerlijke Happen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept