🕒 Bereidingstijd: 1 uur en 30 minuten 👨🍳 Moeilijkheid: ★★☆☆☆
Wie vindt er een koekje bij de koffie, thee of warme chocomel nou niet lekker? Zeker als het buiten weer wat kouder wordt vind ik die smaak van koekkruiden en wat slagroom helemaal bij het seizoen passen. Zandkoekjes zijn zo gemaakt en is ook erg leuk om met de kids te doen in het weekend bijvoorbeeld. Zo kun je ook koekjes maken met een kleine inkeping die je dan aan je mok of kopje kunt hangen. Zo maak je mug huggers mokkoekjes in allerlei vormpjes. Je kunt standaard uitstekers gebruiken, en daar een extra hapje uitsnijden. Er zijn ook wel uitstekers online te koop om het jezelf wat makkelijker tje maken.

Mug Huggers Mokkoekjes Recept – Zachte Zandkoekjes aan je Mok
De koekkruiden hebben wel wat weg van de smaak van speculaas. Maar verder gebruiken we gewoon hele simpele ingrediënten voor zandkoekjes. Het enige wat je moet doen is heel eventjes geduld hebben om het deeg even af te laten koelen in de koelkast. Dat is een stap die je niet moet overslaan. Het deeg rijpt dan een beetje, en maakt het bakken makkelijker. Denk aan het uitsnijden van de vormpjes bij eens aan het maken van een sjabloon van een aapje of een poes wat met zijn staart aan de mok hangt. Of zoals ik met de vorm van sneeuwvlokken. Een echt “koeken mannetje” zou ook heel goed kunnen. Je kunt de koekjes ook nog versieren mocht je daar tijd en zin in hebben.

Stap-voor-stap Bereiding van het recept
Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.

Zo maak je mug huggers mokkoekjes
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Print Mail recept Pin Beoordeel receptBenodigdheden:
Ingrediënten:
- 250 gram tarwebloem
- 125 gram witte basterdsuiker
- ¼ tl zout
- 125 gram roomboter - in blokjes en koud
- 1 el koekkruiden
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- Doe de bloem, koekkruiden, basterdsuiker en 1/4 tl zout in een kom. Voeg de koude boterblokjes toe. Kneed de ingrediënten met je handen tot een kruimige massa.
- Voeg het losgeklopte ei toe. Kneed het deeg nu tot het glad is. Vorm een bal van het deeg, pak het in vershoudfolie in en laat het 60 minutennin de koelkast rusten.
- Verwarm de oven voor tot 180 °C. Bestrooi het aanrecht dun met wat bloem. Rol het deeg gelijkmatig uit tot een dikte van ca. een ½ cm. Steek met de uitsteekvormpjes figuurtjes uit het deeg. Snijd een rechthoekje uit waar je het koekje mee op de mok gaat zetten straks.
- Bak de koekjes op een met bakpapier bekleedde bakplaat voor 12 minuten in de oven.
- Haal ze uit de oven en laat helemaal afkoelen, eventueel kun je ze nog versieren.
Lekker samen bakken, super gezellig toch? Misschien de ene keer net iets ongezonder dan de andere keer. Het is maar net hoe het uitkomt! Natuurlijk heb ik bak recepten zat dus bekijk zeker eens de onderstaande:
Vindt je bovenstaand recept lekker? Probeer dan ook eens onderstaande recepten:
Gezonde Chocolade Chip Koekjes van Kikkererwten
Eiwitrijke Yoghurt Proteïne Bake met Zomerfruit
Dadel brownie met chocolade ganache

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
Wat een leuk idee!
Super Lekker!!