Spaghetti in gehaktbal met Italiaanse kruiden

Geschatte leestijd: 3 minuten

Dit recept en deze ingrediënten zijn van eigen hand maar het idee komt van Tasty. Daar maken ze korte filmpjes van vaak makkelijke gerechten. Past dus wel in mijn straatje. Zij maakten een enorme gehaktbal gevuld met spaghetti. Super leuk idee maar ik vond het voor een gezin toch wat praktischer om er kleinere versies van te maken.Vandaar deze kleine versie spaghetti in gehaktbal. En ze vullen goed dat is duidelijk! Ze zullen zeker in de smaak vallen bij kinderen want het is net een leuke surprise om open te snijden. Serveer met een frisse salade met tomaat en zo heb je een fijne Italiaanse maaltijd.

spaghetti in gehaktbal

En zo maak je de Spaghetti in gehaktbal:

-Verwarm je oven voor op 190 graden, en bedek een bakblik met bakpapier.

-Kook de spaghetti beetgaar en doe hier wat spaghettisaus bij en mix het goed door elkaar, zet het daarna opzij.

-Snipper de sjalotten en doe ze samen met het gehakt in een grote schaal. Breek het ei en doe deze er ook in. Breng het geheel op smaak met de kruiden, peper en zout. Kneed het geheel goed door elkaar en doe er paneermeel bij. Ik heb niet een exact aantal gram bij gezet dit moet je een beetje op gevoel doen zodat het gehakt niet te nat is.

-Verdeel het gehakt in zes delen en neem dan een stuk bakpapier erbij. Leg een deel gehakt ertussen en met een deegroller rol jet het tussen het papier plat. Niet te dun rollen anders breekt het te makkelijk tijdens het bakken. Met een vork rol je wat spaghetti op een rol en leg deze op het gehakt. Vouw hem dicht en kneed het tot een stevige gehakt bal. Je drukt als het ware de lucht uit de spaghetti. Doe dit met alle zes de ballen en leg ze dan op het bakblik met bakpapier.

spaghetti in gehaktbal

-Zet ze dan in de oven voor ongeveer 30 / 35 minuten tot ze gaar zijn, de buitenkant moet mooi bruin zijn.

Spaghetti in gehaktbal:

En ten slotte doe je een beetje saus op het bord en leg hier de bal op, garneer de bovenkant met nog wat saus en geraspte kaas en verse basilicum, gehaktbal recept

Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.

spaghetti in gehaktbal

Spaghetti in gehaktbal

Dit recept en deze ingrediënten zijn van eigen hand maar het idee komt van Tasty. Daar maken ze korte filmpjes van vaak makkelijke gerechten. Past dus wel in mijn straatje.

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

4.9 van 33 reacties
Afdrukken Pin
Beoordeel recept
Gang: Bijgerecht
Keuken: Italiaans
Trefwoord: gehakt
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 45 minuten
Totale tijd: 55 minuten
Porties: 6 personen
calorieën: 236kcal
Auteur: Francine
Bewaar dit recept

Benodigdheden:

Ingrediënten:

  • 1 kilo gehakt
  • 200 gram spaghetti
  • 1 fles spaghetti saus
  • 1 ei
  • paneermeel
  • 1 zakje Italiaanse kruiden
  • 1 zakje geraspte kaas
  • 3 sjalotten gesnipperd
  • zout
  • verse basilicumblaadjes
  • peper

Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.

En zo maak je het:

  • Verwarm je oven voor op 190 graden, en bedek een bakblik met bakpapier.
  • Kook de spaghetti beetgaar en doe hier wat spaghettisaus bij en mix het goed door elkaar, zet het daarna opzij.
  • Snipper de sjalotten en doe ze samen met het gehakt in een grote schaal. Breek het ei en doe deze er ook in. Breng het geheel op smaak met de kruiden, peper en zout. Kneed het geheel goed door elkaar en doe er paneermeel bij. Ik heb niet een exact aantal gram bij gezet dit moet je een beetje op gevoel doen zodat het gehakt niet te nat is.
  • Verdeel het gehakt in zes delen en neem dan een stuk bakpapier erbij. Leg een deel gehakt ertussen en met een deegroller rol jet het tussen het papier plat. Niet te dun rollen anders breekt het te makkelijk tijdens het bakken. Met een vork rol je wat spaghetti op een rol en leg deze op het gehakt. Vouw hem dicht en kneed het tot een stevige gehakt bal. Je drukt als het ware de lucht uit de spaghetti. Doe dit met alle zes de ballen en leg ze dan op het bakblik met bakpapier.
  • Zet ze dan in de oven voor ongeveer 30 / 35 minuten tot ze gaar zijn, de buitenkant moet mooi bruin zijn.
Beoordeel dit recept Promotion partner of Verdify
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Vindt je bovenstaand recept lekker? Probeer dan ook eens onderstaande recepten:

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

gehaktbal recept

Start » Recepten » Hoofdgerechten » Spaghetti in gehaktbal met Italiaanse kruiden

20 gedachten over “Spaghetti in gehaktbal met Italiaanse kruiden”

  1. Pingback: Gevulde paprika ringen met gehakt - Heerlijke Happen

  2. Pingback: Francine Bij Bal Dadig, heerlijke gehaktballen! - Heerlijke Happen

  3. Pingback: Lekkere dronken spaghetti met Pecorino kaas - Heerlijke Happen

  4. Pingback: Kip uit de oven met knoflookpasta - Heerlijke Happen

  5. Pingback: Een klassieker spaghetti cacio e pepe - Heerlijke Happen

  6. Pingback: Brabants worstenbroodje, lekker zelfgemaakt. - Heerlijke Happen

  7. Pingback: Kalfsstoof in dragonsaus met creme fraiche - Heerlijke Happen

  8. Pingback: Indische semur smoor gehaktballetjes - Heerlijke Happen

  9. Pingback: Chorizo gehaktbal met verse pasta - Heerlijke Happen

  10. Pingback: Gekruide gehakballetjes met satésaus - Heerlijke Happen

  11. Pingback: De gehaktballen van Jools met mozarella - Heerlijke Happen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept