Spaghetti in gehaktbal mety Italiaanse kruiden

Dit recept en deze ingrediënten zijn van eigen hand maar het idee komt van Tasty. Daar maken ze korte filmpjes van vaak makkelijke gerechten. Past dus wel in mijn straatje.
spaghetti in gehaktbal

Spaghetti in gehaktbal

Dit recept en deze ingrediënten zijn van eigen hand maar het idee komt van Tasty. Daar maken ze korte filmpjes van vaak makkelijke gerechten. Past dus wel in mijn straatje. Zij maakten een enorme gehaktbal gevuld met spaghetti. Super leuk idee maar ik vond het voor een gezin toch wat praktischer om er kleinere versies van te maken.Vandaar deze kleine versie spaghetti in gehaktbal. En ze vullen goed dat is duidelijk! Ze zullen zeker in de smaak vallen bij kinderen want het is net een leuke surprise om open te snijden. Serveer met een frisse salade met tomaat en zo heb je een fijne Italiaanse maaltijd.

Voor de Spaghetti in gehaktbal heb je nodig:

spaghetti in gehaktbal
  • 1 kilo gehakt
  • 200 gram spaghetti
  • 1 fles spaghetti saus
  • 1 ei
  • paneermeel
  • Italiaanse kruiden
  • 1 zakje geraspte kaas
  • 3 sjalotten gesnipperd
  • zout/peper
  • verse basilicumblaadjes

En zo maak je de Spaghetti in gehaktbal:

-Verwarm je oven voor op 190 graden, en bedek een bakblik met bakpapier.

-Kook de spaghetti beetgaar en doe hier wat spaghettisaus bij en mix het goed door elkaar, zet het daarna opzij.

-Snipper de sjalotten en doe ze samen met het gehakt in een grote schaal. Breek het ei en doe deze er ook in. Breng het geheel op smaak met de kruiden, peper en zout. Kneed het geheel goed door elkaar en doe er paneermeel bij. Ik heb niet een exact aantal gram bij gezet dit moet je een beetje op gevoel doen zodat het gehakt niet te nat is.

-Verdeel het gehakt in zes delen en neem dan een stuk bakpapier erbij. Leg een deel gehakt ertussen en met een deegroller rol jet het tussen het papier plat. Niet te dun rollen anders breekt het te makkelijk tijdens het bakken. Met een vork rol je wat spaghetti op een rol en leg deze op het gehakt. Vouw hem dicht en kneed het tot een stevige gehakt bal. Je drukt als het ware de lucht uit de spaghetti. Doe dit met alle zes de ballen en leg ze dan op het bakblik met bakpapier.

spaghetti in gehaktbal

-Zet ze dan in de oven voor ongeveer 30 / 35 minuten tot ze gaar zijn, de buitenkant moet mooi bruin zijn.

spaghetti in gehaktbal

Spaghetti in gehaktbal

Dit recept en deze ingrediënten zijn van eigen hand maar het idee komt van Tasty. Daar maken ze korte filmpjes van vaak makkelijke gerechten. Past dus wel in mijn straatje.
5 van 2 stemmen
Afdrukken Pin Rate
Gang: Bijgerecht
Keuken: Italiaans
Trefwoord: gehakt
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 45 minuten
Totale tijd: 55 minuten
Porties: 6 personen
Auteur: Francine

Benodigdheden:

  • oven

Ingrediënten:

  • 1 kilo gehakt
  • 200 gram spaghetti
  • 1 fles spaghetti saus
  • 1 ei
  • paneermeel
  • 1 zakje Italiaanse kruiden
  • 1 zakje geraspte kaas
  • 3 sjalotten gesnipperd
  • zout/peper
  • verse basilicumblaadjes

En zo maak je het:

  • Verwarm je oven voor op 190 graden, en bedek een bakblik met bakpapier.
  • Kook de spaghetti beetgaar en doe hier wat spaghettisaus bij en mix het goed door elkaar, zet het daarna opzij.
  • Snipper de sjalotten en doe ze samen met het gehakt in een grote schaal. Breek het ei en doe deze er ook in. Breng het geheel op smaak met de kruiden, peper en zout. Kneed het geheel goed door elkaar en doe er paneermeel bij. Ik heb niet een exact aantal gram bij gezet dit moet je een beetje op gevoel doen zodat het gehakt niet te nat is.
  • Verdeel het gehakt in zes delen en neem dan een stuk bakpapier erbij. Leg een deel gehakt ertussen en met een deegroller rol jet het tussen het papier plat. Niet te dun rollen anders breekt het te makkelijk tijdens het bakken. Met een vork rol je wat spaghetti op een rol en leg deze op het gehakt. Vouw hem dicht en kneed het tot een stevige gehakt bal. Je drukt als het ware de lucht uit de spaghetti. Doe dit met alle zes de ballen en leg ze dan op het bakblik met bakpapier.
  • spaghetti in gehaktbal
  • Zet ze dan in de oven voor ongeveer 30 / 35 minuten tot ze gaar zijn, de buitenkant moet mooi bruin zijn.
Wat vind je van dit recept?

Spaghetti in gehaktbal:

En ten slotte doe je een beetje saus op het bord en leg hier de bal op, garneer de bovenkant met nog wat saus en geraspte kaas en verse basilicum: Heerlijk Happen!

9 gedachten over “Spaghetti in gehaktbal mety Italiaanse kruiden”

  1. Pingback: Gevulde paprika ringen - Heerlijke Happen |Foodblog|

  2. Pingback: Knoflook spaghetti met schelpjes - Heerlijke Happen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeling recept