🕒Ā Bereidingstijd:Ā 5 uur 10 minutenāā👨🍳Ā Moeilijkheid:Ā ā āāāā
Een stoofpotje kan wat mij betreft eigenlijk altijd! Ja ook in de zomer, er zijn echt soms wel wat mindere dagen en dan kun je gewoon genieten van een one pot wonder” zoals dit AGV sukade groenten stoofpotje. We brengen hem op smaak met een nieuwe kruidenmix van mijn vaste leverancier, de AGV kruidenmix, deze heeft diverse kruiden en specerijen en past perfect bij dit stoofpotje. Verder kun je er eigenlijk naar wens alle soorten groenten in doen, ik koos voor champignons, wortel en ui. En natuurlijk lekker sukade vlees wat we een aantal uur laten pruttelen. En de “A”van AGV staat voor aardappelen, dus hopla een zak krieltjes erbij en je bent klaar.

Sukade Vlees: Waarom Dit het Beste Stoofvlees is
Sukade is geschikt als stoofvlees maar je kunt natuurlijk ook voor een ander stukje kiezen. Oh en heb je nou een ouderwetse rƶmertopf dan is die ook uitermate geschikt om te gebruiken. Moet je wel eerst het vlees aanbakken in een koekenpan en daarna in de topf doen. Bij dit recept heb ik gewoon een gietijzeren pan gebruikt. En dan op het stoofpitje van mijn gaskookplaat. Paar uurtjes pruttelen en ondertussen allerlei andere werkzaamheden verrichten, ideaal! Voor wat pit heb ik een klein theelepeltje chilivlokken mee laten stoven. Geeft hem net even wat extra bite.

Stap-voor-stap Bereiding van het recept
Hier vind je het complete recept met alle ingrediƫnten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.

Nederlandse AGV Stoofpot met Sukade, Wintergroenten en Speciale Kruidenmix
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Print Mail recept Pin Beoordeel receptBenodigdheden:
Ingrediƫnten:
- 500 gram sukade
- 2 el AGV kruidenmix
- 1 witte ui - in halve ringen
- 400 gram winterpeen - in ringen gesneden
- 400 gram champignons - gehalveerd
- 400 gram gekookte krieltjes
- 3 takjes peterselie - fijngehakt
- 1 tl chili vlokken
- zout
- peper
- 1 el maizena - met 2 el water gemixt
- 1 blokje bouillon
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediƫnten toe te voegen.
En zo maak je het:
- Bestrooi het vlees met zout en peper en de AGV kruidenmix.
- Verhit de pan en doe hier een scheut olijfolie in en bak de sukade aan beide zijdes mooi goudbruin.
- Voeg de ui toe en het bouillonblokje en laat het geheel minimaal 4 uur stoven.
- Daarna is het tijd om de champignon, en wortel toe te voegen. Deze stoof je een goede drie kwartier en daarna nog een 20 minuten de aardappeltjes.
- Voeg de maizena toe om de saus aan te dikken, en de verse peterselie voordat je het uitserveert.
- Heerlijk Happen!
Stoofpotjes! Ik ben altijd vóór! Natuurlijk heb ik heel veel andere recepten voor je. Probeer maar eens een van de onderstaande fijne gerechten, daar kun je lekker van genieten.

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
Stoofpotjes seizoen komt er weer aan!