Het woord stoofpot heeft vaak de associatie “winter”. Maar wat doe je met een flinke hoeveelheid overgebleven groenten die ècht opgemaakt moesten worden? Ik had geen zin in soep deze keer, en wel nog een restje orzo dat óók op moest. Een lekkere stoof lag voor de hand en dus ging ik aan de slag met deze zero waste paprika stoofpot. Een stoofpot recept kan eigenlijk niet mislukken het enige wat je ervoor nodig hebt is tijd. En dat kan heel prima in het weekend of als je een oven hebt die je op tijd kunt aanzetten op afstand bijvoorbeeld. Overigens laat ik gewoon het gas aanstaan met het sudderpitje, dat is ook nog nooit misgegaan.


Zero waste paprika stoofpot
Benodigdheden:
Ingrediënten:
- 4 rode paprika's
- 1 groene paprika
- 2 gele paprika's
- 1 doos champignons
- ½ courgette
- 2 witte uien
- 1 blik tomatenblokjes
- 300 gram rundvleesreepjes
Uit de voorraadkast:
- zout
- peper
- olijfolie
- persillade mix
En zo maak je het:
- Was alle groenten, hak en snijd ze vervolgens in kleine blokjes.
- Neem je stoofpan erbij en doe hier wat olijfolie in. Roerbak de groenten tot ze een beetje glazig worden. Voeg dan het blikje tomatenblokjes toe en roer het geheel goed door.
- Breng op smaak met peper, zout en persillade kruidenmix. Eventueel kun je nog een extra teentje knoflook toevoegen. Laat een paar uur rustig stoven tot de groenten helemaal zacht zijn. Roer ze even door de stoof en dan kun je serveren.
- Heerlijk Happen!

Zero waste paprika stoofpot
Een terugkerend item op deze site is zeker een recept voor stoofpot, maar ook het niet weggooien van eten. Van oudsher zijn stoofpotten echt het voedsel van het volk. Makkelijk te maken en hij kon uren sudderen terwijl er gewerkt werd. Bij thuiskomst kon er gelijk gegeten worden en werd de maag gevuld met goed voedsel. Toch heeft de stoofpot niet echt een sexy uiterlijk want ja alles in één grote pan gooien zoals bij deze zero waste paprika stoofpot daarmee is het toch een soort “prutje”. Aan ons foodbloggers dus om te zorgen met fotografie dat een stoof als deze er ook nog lekker uitziet! En al zeg ik het zelf, hier wil je toch een hapje van proeven of niet dan?
Stoofpotten, ik ben er dol op! En hier heb ik nog een paar toppers voor je:
- Een heerlijk pompoen kaasfondue stoofpotje.
- Kippendij gestoofd in een port vijgensaus.
- Of deze runderstoof in pittige mosterdsaus.

Nog meer lekkere recepten zoals deze zero waste paprika stoofpot:
- Lees eens over het Irish beef stooffestival.
- Of maak deze heerlijke beef stroganoff.
- Maar ook deze Spaanse schotel met chorizo en paprika.
Goed idee voor vanavond
Lekker en mooie foto’s! Paprika is hier ook favo
Ziet er goed uit. Bijna alles in huis. Ett je dat met rijst aardappel of brood
Ziet er goed uit. Bijna alles in huis. Eet je dat met rijst aardappel of brood.
Ben ook op zoek naar griekse rode rijst hihi
Je kunt er inderdaad rijst of pasta bij serveren.
Pingback: Tafeltje dekje stoofpot met riblappen - Heerlijke Happen
Pingback: Kip uit de oven met knoflookpasta - Heerlijke Happen
Pingback: Stoofpot sukadelappen met kastanjechampignons - Heerlijke Happen
Vegetarisch eten kan echt lekker zijn!
Alleen de groenten bakken en stoven. Vlees wordt niet vernoemd. Moet voor de groenten zeker.
Sorry niet vermeld, ga ik aanpassen. Het vlees mag de laatste 30 min erbij. Rundvleesreepjes zijn snel gaar. Als je stoofvlees gaat gebruiken dan idd wel voor de groenten en een paar uur mee laten stoven. Gr Francine
Pingback: Geitenkaas paddestoelen cranberrysaus bruschetta - Heerlijke Happen