Estimated reading time: 4 minuten
Cake of koek? Het is een beetje van beide wat mij betreft deze amandelmeel pumpkin spice appelcake. Wellicht omdat hij plat is, en een net iets andere structuur heeft dan een gewone gele cake. Wat hij sowieso is, is lekker! En ook nog eens heel makkelijk gemaakt. Als ik bak dan blijft er vaak wel wat over, of het is gewoon echt teveel voor mij. De achterbuurtjes zijn dan gewillige testers, want zij krijgen regelmatig een deel van mijn baksels. De buurvrouw stuurde me al een berichtje dat deze cake erg lekker was, dus jullie kunnen met een gerust hart aan het bakken slaan met dit glutenvrije cake amandelmeel appelcake recept!
Amandelmeel pumpkin spice appelcake
In dit recept heb ik agave siroop gebruikt, dat is natuurlijk ook gewoon suiker. De cake is dus niet suiker-loos. En dat hoeft natuurlijk ook niet, we mogen soms best een traktatie maken voor onszelf. Houd tijdens het bakken de cake een beetje in de gaten. De ene oven is de andere niet en soms gaat het net even wat sneller. Ik heb deze cake de eerste keer gebakken met een combinatie van twee soorten meel maar dat beviel me niet. Soms is het dus even testen wat werkt, maar het resultaat is er nu naar.
Je kunt de cake prima een dag of 2 / 3 bewaren in de koelkast, zodat je er langer van kunt genieten. Ben je net als ik alleen, dan kun je dus een lekker tussendoortje bewaren voor een aantal dagen.
Dit maakt het ideaal om jezelf te verwennen met iets zoets wanneer je dat wilt. Een beetje zelfzorg in de vorm van een stukje cake kan immers heel fijntjes zijn en een glimlach op je gezicht toveren.
Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht. Heerlijke Happen!
Amandelmeel pumpkin spice appelcake
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Afdrukken Mail recept Pin Beoordeel receptBenodigdheden:
Ingrediënten:
- 200 gram amandelmeel
- 50 ml agavesiroop
- 1 el pumpkin spice kruidenmix
- 2 eieren
- 1½ appel
- 10 amandelen
- 2 tl bakpoeder
- 60 ml olijfolie
- ½ limoen - uitgeperst
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- Verwarm je oven voor op 160 graden.
- Pak een kom erbij en rasp hierin 1 appel. Je kunt de schil er aan laten zitten. Knijp dan het limoensap erover.
- In een andere kom zeef je het bakpoeder, daar doe je de eieren, de olijfolie en de agavesiroop bij en met een garde klop je het lekker schuimig.
- Zeeg het amandelmeel erbij, de pumpkin spice en schep de geraspte appel erbij. Goed mixen en dan in een kleine bakvorm bekleed met bakpapier scheppen.
- De halve appel snijd je in partjes en leg je in een rondje op het beslag en de amandelen er omheen.
- Bak de cake in ongeveer 40-45 minuten af in de oven, gebruik even een prikker om te checken.
- Even laten afkoelen en dan: Heerlijk Happen!
Deze cake is redelijk “gezond” te noemen. En hier heb ik nog wel meer lekkere baksels van. Beetje snoepen moet kunnen op zijn tijd toch? Probeer onderstaande baksels ook maar eens:
Havermout kokos banaan brownies een gezond en makkelijk recept
Blauwe bes banaan havermout pancakes
Recept suikervrije aardbeien kwarktaart
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
appelcake amandelmeel cake glutenvrije recept