Amandelmeel crumble met bosvruchten

Amandelmeel crumble met bosvruchten

Of je het nou eet als een ontbijtje of als een toetje, deze crumble is heerlijk en een echte traktatie aan jezelf.
Amandelmeel crumble met bosvruchten

Zoals wel vaker gezegd inspiratie voor recepten komt overal vandaan. Zo ook van mede-foodies op de verschillende sociale media. Ik zat wat filmpjes te kijken op Instagram en daar kwam ineens een lekker crumble recept voorbij. En ik had ook precies alle ingrediënten in huis. Dus zodoende ben ik er gelijk mee aan de slag gegaan. Het is soms ook zo makkelijk! Het recept idee komt van Anne van Annabellas.nl . Deze dame bakt dat het een lieve lust is en heeft een website vol zoete traktaties. Ik heb haar recept her en der wel aangepast met nèt even wat andere ingrediënten. En zo had ik binnen een kwartier deze amandelmeel crumble met bosvruchten op tafel staan. Nou ja eerst natuurlijk nog even wat foto’s ervan maken zoals dat een goede foodblogger betaamt. Hij is koud trouwens ook heel lekker dus.

crumble recept
Heerlijk met verse bosvruchten erbij.
Amandelmeel crumble met bosvruchten

Amandelmeel crumble met bosvruchten

Of je het nou eet als een ontbijtje of als een toetje, deze crumble is heerlijk en een echte traktatie aan jezelf.
5 van 5 stemmen
Afdrukken Pin Rate
Gang: dessert, Ontbijt
Keuken: European
Trefwoord: amandelmeel, bosvruchten, crumble, kokosbloesemsuiker
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Porties: 2 personen
calorieën:
Auteur: Francine

Benodigdheden:

ovenschaal

Ingrediënten: 

  • 200 gr bosvruchten mix uit de vriezer - ( 1 doosje )
  • 50 gr roomboter
  • 75 gr amandelmeel
  • 30 gr kokosbloesemsuiker
  • 1 tl vanille essence

En zo maak je het:

  • Verwarm je oven voor op 180 graden.
  • Doe het fruit ( nog bevroren) in je ovenschaal.
  • In een kommetje mix je het amandelmeel, suiker en de essence en met je vingers maak je een kruim.
  • Strooi het kruim op de bosvruchtenmix en zet in de oven voor een 10-12 minuutjes tot de crumble mooi goud-bruin is.
  • Heerlijk Happen!
Beoordeel dit recept
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!
Amandelmeel crumble met bosvruchten
Amandelmeel is glutenvrij, dus handig als je geen gluten mag.

Amandelmeel crumble met bosvruchten

Voor dit crumble recept heb ik dus die doosjes vruchten uit de supermarkt gebruikt. Bij liggen daar standaard alle smaken van in de vriezer. Ik gebruik ze voor mijn smoothies, in crumbles, bij de yoghurt en allerhande andere mogelijkheden. Het amandelmeel komt bij KoRo vandaan. Dat is een webshop waar je alles in grootverpakking kunt kopen. Goedkoper en handig om lekker veel van op voorraad te hebben. Amandelmeel is niets meer en niet minder dan gemalen geblancheerde amandelen. Het is glutenvrij maar let op niet persé heel veel gezonder dan bloem hoor. Want ook hier geldt dat té veel ervan eten ook niet gezond is. In plaats van gewone suiker zoals bij Anne heb ik kokosbloesensuiker gebruikt. Deze geeft namelijk een soort karamelsmaakje aan je crumble korreltjes in deze amandelmeel crumble met bosvruchten.

Andere lekere recepten? Dat kan, probeer maar eens wat van de onderstaande:

crumble recept met bosvruchten
Je kunt de fruitdoosjes uit de vriezer hiervoor goed gebruiken.

1 gedachte over “Amandelmeel crumble met bosvruchten”

  1. Pingback: Amandelmeel bramen cupcakes - Heerlijke Happen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeling recept