Estimated reading time: 3 minuten
Soms ontdek je dingen wat later in het leven. Zo ook mijn liefde voor chai tea, of nou ja ook de chai kruidenmix. Deze kruidige mix is voor veel meer dan alleen thee te gebruiken. Zo ook dus in deze appel chai havermout cakejes. Het maken ervan is weer ontzettend gemakkelijk en het bewaren ervan kan ook weer in een Tupperware doosje in de koelkast. Ik bakte deze cakejes in een muffinvorm maar je zou het ook kunnen bereiden in een niet té groot bakblik. Dan kun je de hele cake in stukjes snijden. Het is maar net waar je voorkeur naar uitgaat.

Appel chai havermout cakejes
Wat zit er allemaal in die chai kruidenmix? Onder andere kaneel, gember, piment, peper, venkel, kruidnagel, anijszaad en kardemom. Dat ruikt natuurlijk heerlijk als je het potje openmaakt. Overigens heb je geen chai kruidenmix in huis, dan zou je ook pumpkin spice kruidenmix kunnen gebruiken. Dat combineert lekker met de appel en havermout. Al met al maak je met deze hoeveelheid ingrediënten in 1x 12 cakejes. Je hebt dus gelijk een kleine voorraad in je koelkast. Of deel ze uit op je werk….

Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaande cakejes.

Appel chai havermout cakejes
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Print Mail recept Pin Beoordeel receptBenodigdheden:
Ingrediënten:
- 100 gram havermout
- 1 appel
- 2 eieren
- 30 gram gebroken lijnzaad
- 1 el kokosolie
- 1 tl baking soda
- 1 tl bakpoeder
- 1 el chai kruidenmix
- 4 el yoghurt
- 4 el agave siroop
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd in parten, verwarm je oven voor op 180 graden.
- Pak je blender erbij en doe alle ingrediënten in de blender en draai tot je een lobbig geheel hebt en alles goed gemengd is.
- Spray met wat bakspray je siliconen muffinvorm in (of gebruik wat boter) en schenk in elk vakje wat van de appelmix.
- Zet in de oven voor 30 minuten tot ze mooi goudbruin zijn.
- Laat even afkoelen voordat je ze uit het vormpje duwt.
- Heerlijk Happen!
Havermout is zo lekker veelzijdig! En natuurlijk heb ik dat al vaker gebruikt bij diverse baksel. Om je lekker in de keuken te houden en ermee aan de slag te gaan moet je zeker ook eens wat van onderstaande recepten proberen:

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
Heerlijke cakejes
Amazing!