Suikerarm ontbijtje met chai latte

Suikerarm ontbijtje met chai latte

Drie voor de prijs van één! Dat is nog eens scoren of niet dan? Een suikerarm ontbijtje met chai latte recept, een smoothie èn een unicorn plantaardige variatie op kwark bowl in één. Dat suikerarm eten niet lekker is, is natuurlijk helemaal achterhaald. Dat bewijst dit Alpro ontbijtje maar weer eens. Ik mocht aan de slag met een aantal fijne receptjes om jou lekker te laten genieten van een plantaardig ontbijt met vers fruit. En dat zijn dan ook gelijk de enige natuurlijke suikers die we zullen aantreffen. Of je nou kiest voor de smoothie, de bowl of de Chai latte je hebt een kleurrijk ontbijtje. De mooie roze kleur in de bowl verkrijgen we door de natuurlijke kleurstof van pink pitaya. alpro kwark

smoothie recept
Mijn unieke kenmerk: het swirl-effect in de smoothie.

Suikerarm ontbijtje met chai latte

We starten de dag met een lekker drankje met een goede schuimlaag en een bakje plantaardige variatie op kwark met vers fruit.
5 van 7 reacties
Afdrukken Pin
Beoordeel recept
Gang: Ontbijt
Keuken: European
Trefwoord: Alpro, chai latte, kiwi, smoothie
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 15 minuten
Porties: 1 persoon
calorieën: 606kcal
Auteur: Francine
Bewaar dit recept

Benodigdheden:

Ingrediënten:

 • 250 gram plantaardige variatie op kwark - van Alpro / no sugars
 • 1 kiwi
 • 6 blauwe bessen
 • 2 tl pink pitaya poeder
 • 1 passievrucht
 • 2 tl Chia zaadjes

Voor de "dirty chai latte" :

 • 150 ml Amandeldrink - van Alpro / no sugars
 • 1 zakje Chai tea
 • 1 zakje Chai spiced koffie
 • 1 tl cacao nibs

Voor de smoothie:

 • 1 doosje tropisch fruitmix - uit het vriesvak
 • 1 doosje zomerfruitmix - uit het vriesvak
 • 200 ml plantaardige variatie op kwark - van Alpro / no sugars
 • 50 ml amandeldrink - van Alpro / no sugars

En zo maak je het:

 • Voor de ontbijtbowl: Neem je kommetje erbij en schep de plantaardige variatie op kwark erin. Mix met het pitayapoeder en maak de bowl af met de rest van de producten.
 • Voor de Chai latte: kook 100 ml water en laat het zakje Chai tea een minuutje of twee trekken. Schud het zakje spiced koffie erbij (als je geen koffie lust sla je dat over) In je melkopschuimer schuim je de amandeldrink op en schenk het bij de thee. Garneer met de cacaobibs.
 • Voor de smoothie: Strooi de inhoud van 1 doosje bevroren fruit in je blender en doe er een 100 ml water bij. Draai tot je een zachte fruitmassa hebt. Schenk in een kommetje of een glas. Herhaal met het andere doosje fruit. Pak een glas erbij. Mix in een kommetje de plantaardige variatie op kwark met de amandeldrink en schep een laagje in het glas. Daarop schep je een laagje fruit, en daarop weer een laagje plantaardige variatie op kwarkmix. Herhaal tot je glas vol is. ( Je hebt met dit recept teveel fruit voor 1 glas, je kunt wat overblijft prima 1 tot 2 dagen in de koelkast bewaren voor nog een paar smoothies.)
Beoordeel dit recept
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!
Chai latte recept

Suikerarm ontbijtje met chai latte

Het was voor mij voor het eerst dat ik een chai latte recept heb gemaakt! Zelf ben ik niet zo dol op koffie, dus ik maak hem alleen met de chai tea. Daarmee krijg je een soort super de luxe Engelse thee met plantaardige amandeldrink. Mijn opschuim-apparaat maakte met deze plantaardige amandeldrink een prachtige schuimlaag! Iedereen weet dat (te) veel suiker niet goed voor je is, en ongezien krijg je er toch vaak een hoop van binnen per dag. Als je de etiketten eens leest van je producten zul je je verbazen hoéveel dat allemaal is. Aangeraden door de WHO is 50 gram per dag voor vrouwen en 60 gram per dag voor mannen. Maar gemiddeld eten we zelfs 110 gram per dag! Ik help je graag op weg met een suikerarm ontbijtje met chai latte.

Andere lekkere ontbijt ideetjes? Bekijk onderstaande receptjes eens!

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

Deze blog is geschreven in samenwerking met Alpro.

alpro kwark

1 gedachte over “Suikerarm ontbijtje met chai latte”

 1. Pingback: Recept suikervrije aardbeien kwarktaart - Heerlijke Happen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeling recept