Geschatte leestijd: 3 minuten
Het was wel weer eens tijd voor een lekker toetje. En dat gelijk ook wát voor één! Deze blauwe bes bramenjam tiramisu is eenvoudig gemaakt, en kun je ook eventueel al een dag van te voren bereiden. Voor dit soort toetjes heb je lange vingers nodig. Die kun je in de supermarkt kopen maar ik vind de Nederlandse iets te smal en te hard. Bij de Italiaanse speciaalzaak, online, of bij je groothandel kun je savoiardi kopen. Dat zijn dus lange vingers maar wat breder en wat zachter. Ze nemen het sap van de jam goed in zich op en worden mooi zacht, maar niet té zompig.
Blauwe bes bramenjam tiramisu
Is dit nou helemaal een tiramisu? Hummm nee dat niet echt, maar qua uiterlijk en opbouw zeker wel dus heb ik hem toch maar die benaming gegeven. De mooie paarse kleur van de mascarpone slagroom komt door het blauwe bessensap. Geeft het toch net ff weer een leukere look. Natuurlijk kun je de rest van de jam die overblijft bewaren in de koelkast en bijvoorbeeld lekker een beschuitje mee besmeren.
Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht. Heerlijke Happen!
Blauwe bes bramenjam tiramisu
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Afdrukken Mail recept Pin Beoordeel receptBenodigdheden:
Ingrediënten:
- 250 ml slagroom
- 250 gram mascarpone
- 75 ml blauwe bessensap
- 2 el erythritol - (suikervervanger)
- 20 savoiardi - (lange vingers)
- 12 blauwe bessen - ter decoratie
- 1 zakje klopfix
Voor de bramenjam:
- 250 gram bramen - (diepvries doosje)
- 1 el maizena - (gemixt met 1 el water)
- 100 ml blauwe bessensap
- 2 el erythritol - (suikervervanger)
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- We maken eerst de "jam", doe de bramen in een steelpannetje met het bessensap en 75 ml water en breng aan de kook. Laat even rustig pruttelen tot alle bramen uit elkaar zijn gevallen. Voeg de erythritol en maizena toe en met een garde klop je dit goed door de jam die langzaam ontstaat. Laat daarna in het pannetje afkoelen.
- In een keukenmachine draai je eerst de mascarpone wat los en lobbig, voeg daarna de slagroom, erythritol, blauwe bessensap, en klopfix toe en klop tot een mooie dikke lobbige slagroom en doe in een spuitzak.
- Pak de glaasjes erbij en schep eerst een laagje jam erin, breek de lange vingers in kleine stukjes en steek deze in de jam en spuit daarna dotjes slagroom erop. Herhaal dit laagjes proces nogmaals tot de glaasjes mooi gevuld zijn. Zet voor een uurtje of 3 in de koelkast.
- Heerlijk Happen!
Dit is natuurlijk een heerlijk toetje, maar daar heb ik er wel meer van. Bekijk onderstaande eens en doe er je voordeel mee. Maak ze van te voren als je een feestje of een diner geeft en geniet van de reacties.
Heerlijke Happen is een multi-media bedrijf en je kunt mij ook vinden op Pinterest, Facebook en Instagram. Op dat laatste kanaal kun je dagelijks meekijken in mijn stories. Volg @heerlijkehappen en tag me met #heerlijkehappen. Dan kan ik jullie creaties zien en je reposten.
Blauwe bes bramenjam tiramisu