Geschatte leestijd: 5 minuten
Gastfoodie Lobke neemt ons mee in haar drukke leven. Deze keer gaat het dan onvermijdelijk ook over de huidige situatie waar we ons in bevinden. Voor veel mensen is het een periode van aanpassen, doelen bijstellen en aanpoten! Maar we moeten niet vergeten ook lekker te blijven eten. Daarom voegt ze ook een heerlijk recept toe in de vorm van deze bloemkoolcurry met huisgemaakt flatbread. Lees mee in haar 4e blog alweer. bloemkoolcurry vegetarisch
Lobke de “lockdown-moeder”
Wat een respect heb ik voor alle ouders, verzorgenden en helpenden van Nederland die op dit moment klaar staan voor onze kinderen. Het lockdown-moeder zijn valt mij zwaar. Niet het samen zijn met de kinderen, want de tijd vliegt voorbij. Lachend, huilend, stoeiend of lerend. Maar vooral dat ik mijn eigen prioriteiten niet meer kan vervullen. Mijn werktijd is meer dan gehalveerd.
Deadlines moeten opgeschoven worden en doelen worden bijgesteld. Ik neem mij iedere avond voor een aantal uur te werken, maar na een volle dag (lees: ze worden 06:00 uur wakker) met mijn twee kleine ondeugden van drie en één, ben ik ’s avonds compleet gesloopt.
Thuis werken, of toch niet?
Een uurtje tussendoor een recept uitwerken, dat wordt je helaas niet gegund. Op één of andere manier voelen ze haarfijn aan dat dat hét moment is om de ‘mama mama-serenade’ op te zetten. Of als je twee seconden niet oplet trekken ze de gordijnen van de muur. Maar gelukkig is een lekkere maaltijd bereiden eigenlijk altijd wel mogelijk. Het feit dat mama in de keuken voor iedereen staat te koken, brengt een soort rust over ze. Dan spelen ze braaf een half uurtje met z’n tweeën, totdat ze besluiten aan tafel te gaan zitten. Het eten moet dan eigenlijk vrijwel direct komen, van het begrip ‘het duurt nog 5 minuutjes’ heb ze geen besef.
Na een flinke wandeling, wat puzzelen en tv kijken is de dag alweer voorbij. Voor mijn gevoel heb ik niets aan mijn eigen dag kunnen bijdragen. Toch denk dat die twee andere kleine mensjes hier anders over denken. Ondanks dat het een zware beproeving is en ik de vlag uithang als ze weer naar opvang mogen, zou ik deze tijd ook weer niet willen missen. Er zijn namelijk genoeg mensen die alleen de hele dag op hun kamer zitten. Ze zouden maar wat blij zijn als er twee vrolijke kindjes op bezoek kwamen. Het gevoel dat mijn eigen leven op dit moment on hold staat, moet ik dan toch maar naast mij neerleggen. Go with the flow.
Dit thuis blijven kan ook grotere nadelen hebben
Niet iedereen behoudt zijn inkomsten in deze crisis. Links en rechts raken mensen hun inkomsten kwijt, is er geen werk meer en zijn er uitdagingen om een maaltijd op tafel te zetten. Daarom heb ik voor jullie een budgetproof bloemkoolcurry met huisgemaakt flatbread gemaakt. Check hem snel hieronder!
Bloemkoolcurry met huisgemaakt flatbread
Een Oosterse inslag in dit lekkere gerecht met veel groenten. Het leuke is dat je zelf jouw eigen flatbreads gaat maken van maar twee ingrediënten. Deze flatbreads kun je ook bij andere gerechten gebruiken in plaats van rijst of aardappels. Zowel in de flatbreads als in de curry kun je nog extra kruiden naar keuze toevoegen, zoals peper, zout, paprikapoeder of komijn. Het totale gerecht kost maar € 3,65 voor vier personen. En dan nu bloemkoolcurry vegetarisch
Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.
Bloemkoolcurry met huisgemaakt flatbread
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Afdrukken Mail recept Pin Beoordeel receptIngrediënten:
- 1 bloemkool - in roosjes
- 2 uien - gesnipperd
- 400 gram kikkererwten - 1 blik
- 1 blik kokosmelk
- 250 gram zelfrijzend bakmeel
- 250 ml yoghurt
- 1 teen knoflook
Uit de voorraadkast:
- 1 el kerriepoeder
- olijfolie
- kruidenmix naar keuze
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Snijd bloemkool in roosjes. Schil en pel de ui en knoflook en snijd deze in stukken. Verdeel de bloemkool, ui en knoflook over een bakplaat en strooi kerriepoeder erover. Sprenkel er ook wat olie over.
- Schuif de bakplaat voor 20 minuten de oven in op 180 graden. Mocht je geen oven hebben, kun je alle groenten ook 7-8 minuten roerbakken.
- Meng in kom het zelfrijzend bakmeel en yoghurt. Voeg eventueel kruiden toe die je lekker vindt. Kneed dit tot een deegbal. Maak hier kleine bolletjes ter grootte van een handpalm van en sla deze plat. Verwarm wat olie of boter in een koekenpan en bak de broodjes aan beide zijden in enkele minuten gaar.
- Verwarm in grote pan of wok nog wat olie en voeg hierbij de groeten uit de oven. Voeg de kikkererwten toe en bak dit enkele minuten mee.
- Voeg als laatste de kokosmelk en verwarm dit nog 5 minuten.
- Verdeel de curry over 4 borden en serveer met de flatbreads.
- Heerlijk Happen!
Bloemkoolcurry met huisgemaakt flatbread
Deze blog “Bloemkoolcurry met huisgemaakt flatbread” is een bijdrage van onze gast foodie Lobke Snippe van The Kickstart Kitchen. Volg haar op Instagram.
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
bloemkoolcurry vegetarisch
Dat lijkt me een lekkere bloemkool!