Shirazi salade met flatbread

Shirazi salade met flatbread

Geschatte leestijd: 3 minuten

Eigenlijk krijg je een twee in één recept van me. De salade stond al een tijdje op mijn to-cook lijst maar het is natuurlijk wat weinig als avond maaltijd. Uit mijn voorraadkast haalde ik wat flatbread en uit de vriezer wat gehakt. En zo stond deze shirazi salade met flatbread op tafel. Een hele simpele maaltijd maar wel met heel veel smaak. De frisse salade past perfect bij de pittige knoflooksaus en het gekruide gehakt.

Shirazi salade met flatbread

Shirazi salade met flatbread

De Shirazi salade is een salade uit Iran. Heel simpel, komkommer, tomaat, rode ui en wat munt. Op smaak gebracht met olijfolie, citroensap en eventueel wat peper en zout of sumak. Een salade als deze kun je het beste even opzij zetten in de koelkast. De smaken zullen er dan goed intrekken, zeker met de gehakte munt erbij. Die geeft hem een extra frisse smaak.

Uit gemak en ook omdat ik het vaak op voorraad heb liggen komt het flatbread uit de supermarkt. Zeker als je even geen zin hebt om te koken maar toch lekker wilt eten. Zoals nu dus, even wat gehakt grillen, knoflooksausje erbij en smullen maar! De ras el hanout geeft het gehakt een licht zoete smaak en met wat chiliolie erbij ook wat pit.

Hieronder het volledige recept met ingrediënten. Veel plezier met het maken van onderstaand recept. Heerlijke Happen!

Shirazi salade met flatbread

Shirazi salade met flatbread

Heerlijke frisse salade met gekruid gehakt en flatbread

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

4.9 van 61 reacties
Afdrukken Pin
Beoordeel recept
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Midden-Oosterse keuken
Trefwoord: gehakt, komkommer, rode ui, tomaat
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Porties: 2 personen
calorieën: 707kcal
Auteur: Francine
Bewaar dit recept

Benodigdheden:

grill pan

Ingrediënten:

  • 6 flatbreads
  • 1 komkommer
  • 4 tomaten
  • 1 rode ui
  • 1 citroen - uitgeperst
  • 3 takjes verse munt
  • 3 el olijfolie
  • peper
  • zout
  • 200 gram half om half gehakt
  • tl ras el hanout
  • 1 el chili olie

Voor de knoflooksaus:

Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.

En zo maak je het:

  • Haal de zaadlijsten uit de komkommer, snijd de tomaten in kwarten en haal de pitjes uit het midden eruit zodat alleen het vruchtvlees overblijft. Snijd de komkommer en tomaat in hele kleine blokjes.
  • Doe in een kom en snipper de rode ui, hak de muntblaadjes fijn en voeg beide toe aan de kom. Hussel goed, bestrooi met peper en zout en de olijfolie en mix nogmaals. Druppel het citroensap erover en zet in de koelkast tot gebruik.
  • Mix alle ingrediënten voor de knoflooksaus, roer goed en zet ook deze in de koelkast.
  • Doe het gehakt in een kom en schep de ras el hanout erbij, de chiliolie en breng op smaak met wat extra zout en peper en vorm kleine ovaaltjes met de kom van je hand.
  • Verhit je grill pan en bak het gehakt om en om tot ze gaar zijn vanbinnen, leg even apart op een schaal, dep het vet uit de grillpan en verhit een 30 / 40 seconden het flatbread aan beide zijdes.
  • Schep wat saus op het flatbread leg twee stukjes gehakt erop en wat salade en schep nog wat saus erop, serveer.
  • Heerlijk Happen!
Beoordeel dit recept Promotion partner of Verdify
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Andere lekkere ideetjes voor een maaltijd als deze? Hieronder geef ik je nog wat fijne recepten uit de “levant” ( midden-oosten regio). Veelal goed gekruid en niet heel ingewikkeld om te maken:

Shirazi salade met flatbread

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

Start » Recepten » Hoofdgerechten » Shirazi salade met flatbread

1 gedachte over “Shirazi salade met flatbread”

  1. Pingback: Bloemkoolcurry met huisgemaakt flatbread - Heerlijke Happen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept