Juice Brothers sapjes detox challenge

Juice Brothers sapjes detox challenge

Geschatte leestijd: 8 minuten

Dat ik een challenge niet uit de weg ga dat weten jullie inmiddels wel. Jezelf eens op de proef stellen en kijken of je doorzettingsvermogen groot genoeg is! Natuurlijk is er al zo veel geschreven over de voordelen van ontgiften. En zijn er ook allerlei onderzoeken naar gedaan. Maar het gaat mij in deze blog vooral over mijn ervaring en hoe ik me eronder voel. Ik neem jullie dus mee in deze vijf dagen Juice Brothers sapjes detox challenge. En ook vertel jullie hoe het mij vergaat tijdens deze sapkuur detox sapkuur 5 dagen

Een sapkuur is een dieet waarbij men enkel sapjes drinkt voor een bepaalde periode van tijd, meestal een paar dagen tot een week. Het is bedoeld om het lichaam te ontgiften en te reinigen en om gewicht te verliezen. Het sapkuur bestaat uit het drinken van versgeperste groentesapjes en/of fruit sapjes, zonder toevoeging van andere voedingsmiddelen. Het is belangrijk om professioneel advies te vragen voordat men begint met een sapkuur, aangezien het een zeer beperkt dieet is en mogelijk niet geschikt is voor iedereen.

Juice Brothers sapjes detox challenge
We gaan van start! Eerst even de sapjes ontdooien.

Eerst even: Wie zijn die Juice Brothers?

Opgericht in 2013 door Noah, Guus en Bibi, drie vrienden die een druk bestaan hadden en volop op zoek waren naar een stukje balans. Oud genoeg om te beseffen dat hun gezondheid belangrijk was, te jong en te druk om iets op te geven. Na wat heen en weer reizen tussen de USA en Nederland was daar dan Juice Brothers. Koud geperste sappen van biologische ingrediënten. Ongepasteuriseerd, zonder conserveringsmiddelen. Het koud persen van de sappen komt er op neer dat groenten ijskoud gewassen door vlijmscherpe messen worden gesneden. En vervolgens in een soort “pers filter” terecht komen. Door hydraulische druk wordt het sap tot de laatste druppel uit de groenten geperst. Het pulp gaat ook niet verloren, dit wordt gebruikt bij de pulp-producten. Voilà, dat is het verhaal in het kort dan nu de experience:

De eerste dag:

De sapjes zijn bevroren bij mij geleverd dus ik had ze al een dag van te voren in de koelkast gelegd om te ontdooien. Omdat ik gember echt niet lekker vind heb ik de gembershots vervangen voor “Energy shots”. Máár we starten de dag eerst met een glas water met citroensap. De sappen dien je op een bepaalde volgorde te drinken en dat doe ik dus ook. Sap 1 de “master cleanse” is te heftig voor mij…. Er zit een flinke hoeveelheid Cayenne peper in en dat trek ik echt niet. Deze vervang ik dus de komende dagen door een ander groen sapje. Je drinkt de sapjes met een tussenpose van twee uur en na mijn tweede begint mn maag toch wel wat te knorren. De rest van de dag drink ik heel veel kopjes detox thee, brandnetel thee en water. Eigenlijk ga ik zonder honger naar bed.

In plaats van een gember shot start ik met een energy shot.

Dag twee van de Juice Brothers sapjes detox challenge

Ik word wakker en voel me prima, geen hoofdpijn, geen honger, en geen andere gekke bijwerkingen. Natuurlijk spring ik ook even op de weegschaal. En wat een verrassing! Die geeft een -1,3kg aan. Niet dat dat het doel is van deze sapkuur trouwens. Want veelal is het gewoon veel vocht. En ook na je sapkuur moet je nog wat dagen in een soort after-detox.

Als side-note wil ik er wel bij zeggen dat ik niet alle sapjes heel erg lekker vind. Alles wat je drinkt is natuurlijk een kwestie van smaak. In deze sapjes zitten voor mij helaas wel wat ingrediënten verwerkt die ik niet lekker vind. Gember, Cayenne, vanille… Deze sapjes vervang ik daarom door een ander groen sapje. Als je nog nooit een sapkuur hebt gedaan kun je dus beter eerst wat smaken testen om te kijken of je dit dan wel drie of vijf dagen gaat volhouden.

detox sapkuur 5 dagen

De derde dag:

De derde dag start ik met het aanbevolen glas water met citroensap. Dit drink je om je spijsvertering wakker te schudden. Dan even een kleine dertig minuten wachten en daarna mag ik de een Energy shot nemen. Het wordt zeker aangeraden om de sapjes in de volgorde te drinken zoals op het meegeleverde formulier. Ik leg de sapjes ook netjes op volgorde in mijn koelkast zodat ik gelijk de juiste kan pakken. Ook vandaag heb ik geen hoofdpijn. Wel moet ik wat werken, onderweg met de auto en daarna thuis een aantal foto’s schieten. Best intensief en ik merk dat ik daar wel wat last van heb. Het wordt aangeraden om je niet té veel in te spannen tijdens de detox. Je vraagt best wat van je lichaam en ik voelde me wat draaierig aan het einde van de middag.

Dag vier:

Het verbaast de mensen om mij heen dat ik het tot dag vier heb “gered” maar eigenlijk is het een beetje “mind over matter”. Ik ervaar eigenlijk helemaal geen honger tenzij ik voor mijn familie kook. Je staat dan met je neus boven het eten en dan is het best verleidelijk om iets in je mond te stoppen. Dat je al vier dagen niet meer gekauwd hebt is ook wel een beetje gek. Ik drink de hele dag kruidenthee, zoals detox thee, brandnetel thee en spijsverteringsthee. Omdat je alleen maar sapjes en water en thee drinkt moet je vaak plassen! Elke dag wandel ik rond de lunch een uur met de hond en deze beweging is prima te doen. Je kunt beter geen zware trainingen doen, liever wat yoga en gewoon wat uitrusten. detox sapkuur 5 dagen

Dag vijf de laatste dag van de Juice Brothers sapjes detox challenge

De laatste dag is aangebroken! En eerlijk is eerlijk ik verlang wel weer naar wat vast voedsel. Toch wordt het aangeraden om na een detox langzaam weer op te starten met eten. Eet vooral veel groenten en fruit en wacht nog even met vlees en melkproducten. En na je detox is het een goed idee om een dagelijks groentesapje in je gezonde leefstijl te incorporeren. De laatste sapjes gaan er prima in en ik voel me nog steeds heel prima. Een bij-effect van een detox is dat je gewicht zal verliezen. Dit is zéker niet het doel van deze detox geweest, maar ik ben in totaal toch -2.7 kg afgevallen. Ik merk het heel sterk aan mijn buik. Daar had ik toch een beetje een “muffin-top” en die is grotendeels verdwenen. Al met al kan ik dus zeggen dat het best een challenge was, maar dat ik hem ook heel goed ben doorgekomen. detox sapkuur 5 dagen

Juice Brothers sapjes detox challenge detox sapkuur 5 dagen
De namen van de sapjes vind ik erg leuk gevonden!

Juice Brothers sapjes detox challenge

Een detox of re-set zoals ik het ervaren heb maakt wel dat ik me hyper bewust ben geworden van wat je dagelijks allemaal eet. Zomaar zonder erbij na te denken iets in je mond stoppen. Maar ook de producten die je koopt zonder ècht te weten wat er nou in zit. Deze vijf dagen hebben me er wederom bewust van gemaakt dat het allemaal best een beetje minder kan. En dat je heel goed betere en gezondere keuzes kunt maken. Nooit meer snoep, een vette hap of uit eten? Welnee dan is er helemaal niks meer aan! Maar ik ga wel kijken of ik die snacks zelf kan maken. Hiermee bepaal je zelf wát je erin stopt in plaats van al die vreemde toevoegingen die we niet nodig hebben. Ook zal dit zéker niet mijn laatste detox zijn!

Deze blog “Juice Brothers sapjes detox challenge” is geschreven in samenwerking met Juice Brothers, zij leverden de sapjes bij mij aan.

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

detox sapkuur 5 dagen

Start » Blog » Juice Brothers sapjes detox challenge

6 gedachten over “Juice Brothers sapjes detox challenge”

  1. Pingback: Huisgemaakt druivensap van eigen druiven - Heerlijke Happen

  2. Pingback: Alle detoxweek smoothies, handig overzicht - Heerlijke Happen

  3. Pingback: Blog Cleaneat week en Detox week - Heerlijke Happen

  4. Pingback: Product review van BK pannenset - Heerlijke Happen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *