Estimated reading time: 3 minuten
Als de herfst zijn intrede doet is gevoelsmatig het “salade-seizoen” een beetje over. Toch vind ik dat een manier om makkelijk lekker veel groente binnen te krijgen. Een uitkomst is dan een salade als deze, die je als je hem hebt gemaakt gelijk lauwwarm kunt eten. En dan eventueel de volgende dag de restjes koud bij je lunch. Natuurlijk maken we bij deze broccoli bacon kip salade een huisgemaakte dressing. Deze keer koos ik voor gedroogde salie. Wat mij betreft past dat perfect bij het seizoen. Je kunt ook verse blaadjes eventjes kort bakken in wat olie voor een krokant effect.
Broccoli bacon kip salade
Hoewel de salade met broccoli en bacon een heerlijke keuze is, kun je experimenteren met verschillende ingrediënten om een unieke twist te geven. Probeer bijvoorbeeld bloemkool in plaats van broccoli en kalkoen-bacon in plaats van varkensvlees.
Deze alternatieven bieden een frisse nieuwe smaak en maken de salade nog veelzijdiger. Wees avontuurlijk en ontdek jouw perfecte combinatie! Experimenteer en geniet van een heerlijke maaltijd boordevol smaak en plezier.
Een dressing als deze kun je direct over de salade gieten. Wil je de bacon krokant houden? Serveer deze dan als laatste. Als je de salade als hoofdgerecht presenteert, kun je er heerlijke gebakken aardappeltjes bij doen. Ook pasta past er uitstekend bij.
Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.
Broccoli bacon kip salade
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Afdrukken Mail recept Pin Beoordeel receptIngrediënten:
- 2 stronken broccoli - in kleine roosjes
- 8 plakken bacon
- 1 rode ui - in halve ringen gesneden
- 10 zongedroogde tomaatjes
- 200 gram kippendij - in blokjes
- ¼ tl chilipoeder
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- Bak de plakken bacon in de koekenpan mooi krokant. Leg ze op een stukje keukenpapier om uit te lekken.
- Zet een pan met water op en blancheer de broccoliroosjes voor een minuut of 5. Laat goed uitlekken in een vergiet.
- In de mengbeker mix je alle ingrediënten voor de dressing. Laat staan tot gebruik.
- Snijd de kippendijen in blokjes en breng op smaak met peper, zout en wat chilipoeder. Bak ze goudbruin en gaar in de koekenpan. ( Je kunt het gewoon bakken in het overgebleven bacon-vet).
- Pak een schaal erbij en doe hier de broccoli, bacon, kip, zongedroogde tomaatjes, en rode ui in en giet er de dressing overheen. Goed mixen en dan kun je hem gelijk serveren.
- Heerlijk Happen!
Een maaltijdsalade als deze is lekker en gezond, en ik heb er nog wel een paar voor je:
Groot fan van deze Ossenhaas carpaccio salade met verse dikke plakken ossenhaas.
Deze groene asperge salade met muntdressing is ook top.
Kom maar door met deze gekruide Griekse salade met kipfilet.
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
kip Broccoli bacon kip salade
De echte persoon!
De echte persoon!
Amazing salad!