Het is geen verrassing meer dat wij hier thuis wel een goede salade lusten. Ik mocht van Crisp een aantal artikelen bestellen en zij hebben ook mooie recepten die je zo in je mandje kunt doen. Zij stellen de recepten samen en jij klikt alleen maar op bestellen en alles zit in je online-mandje. Natuurlijk moest ik als foodblogger zélf mijn eigen twist aan deze broccoli salade met gerookte kip geven. Ik maakte hem net even wat pittiger door een groene jalapeño toe te voegen. Grappig dingetje gebeurt er altijd als ik nootjes of amandelen rooster: mijn dochter komt dan gelijk de keuken inlopen om te vragen of ik popcorn aan het maken ben. Dat is natuurlijk niet het geval maar blijkbaar ruikt dat nèt zo als ik dus wat rooster in de koekenpan.


Broccoli salade met gerookte kip
Benodigdheden:
Ingrediënten:
- 1 stronk broccoli
- 200 gram gerookte kipfilet
- 1 potje artisjokharten
- 2 el kappertjes
- 1 jalapeño peper
- 2 el amandelschaafsel
- 2 takjes verse basilicum
En zo maak je het:
- Breng een pan met ruim water aan de kook en doe er wat zout in. Dompel de hele stronk broccoli in het kokende water en blancheer voor 2 tot 3 minuten. Laat daarna in een vergiet uitlekken.
- Snijd de kipfilet in plakjes, de jalapeño in ringetjes, en de uitgelekte broccoli in plakjes.
- Rooster het amandelschaafsel in de koekenpan voor een minuutje tot ze mooi beginnen te kleuren, haal ze dan gelijk uit de pan en strooi op een bordje om af te koelen.
- Laat ook de artisjokharten even uitlekken en snijd in dunnen reepjes.
- Neem je serveerschaal erbij en maak hem op met alle ingrediënten.
- Neem een leeg jampotje of een mengkom erbij en doe de olijfolie,azijn en een beetje peper en zout erin en schud of klop heel hard tot een gladde dressing, giet over de hele salade.
- Heerlijk Happen!

Broccoli salade met gerookte kip
Ook bij deze salade geldt weer dat als jij vegetarisch eet je alleen maar de gerookte kip weg hoeft te laten. Dan is net nog steeds een heerlijke salade. Bij mij in de keuken staat altijd wel een basilicum plantje in de keuken. Dat vind ik echt het lekkerste om die blaadjes vers toe te voegen. Ook is dit een mooi zero waste recept want heb jij nog restjes in je koelkast staan dan kun je die ook aan deze salade toevoegen.
Deze salade kun je koud, maar ook lauwwarm eten. Hier nog een aantal ideetjes voor je:
- Bijvoorbeeld deze broccoli salade met oude kaas en spekjes.
- Of wat dacht je van een witlof salade met gerookte kip en mandarijn.
- Maar ook deze broccoli prei soep met focaccia is top!
Heerlijke Happen kun je ook vinden op de sociale mediakanalen Pinterest, Facebook en Instagram. Als je een recept van mij maakt en met tagged met @heerlijkehappen en de hashtag #heerlijkehappen kan ik jouw gerecht zien! Natuurlijk repost ik het dan voor je, en een comment hieronder in de reactie vind ik ook super leuk!

Pingback: Vrolijk molentje met gerookte zalm en vers fruit - Heerlijke Happen
Pingback: Romige gnocchi met gerookte zalm - Heerlijke Happen
Pingback: Spicey sloppy Joe een echte klassieker - Heerlijke Happen