Een salade die ik vroeger wèl maar tegenwoordig eigenlijk nooit meer in de horeca bestel. De reden hiervoor? Kwaliteit! Helaas vind je bij het gemiddelde restaurant maar ook in de supermarkt van die ultra dunne plakjes vlees. En dat is nou precies de reden dat ik het niet meer bestel. Vaak is dit “geplakt” vlees van samengeperste grote rollen uit de fabriek. Dat steek ik liever niet in mijn mond. Wat dan wel? Ga naar je lokale slager en vraag hem (of haar) van de ossenhaas mooie plakken te snijden. Niet dat flinter dunne spul dus, maar gewoon mooie plakken van een 3 / 4 mm dik. Heb je dit recept ossenhaas carpaccio salade eenmaal op deze manier gegeten dan wil je liever niet anders. “Thank me later” zoals ze dat ook wel zeggen, want hierna ben je voor altijd “verpest”. 😉

Ossenhaas carpaccio salade
Een ossenhaas carpaccio salade op deze manier eten heeft als enige nadeel dat het wellicht wat duurder is. Voor die supermarkt pakjes bestaat je een goede 3,5 euro. Het vlees bij je slager zal zeker een stuk duurder uitvallen. Echter vind ik dat geen reden om het niet te doen. Ik eet liever zo nu en dan ècht goed vlees dan rotzooi.

Deze salade is het dan ook zeker waard wat mij betreft! Sowieso bespaar ik liever op andere dingen dan hetgeen wat ik in mijn mond stop.


Ossenhaas carpaccio salade
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Afdrukken Mail recept Pin Beoordeel receptBenodigdheden:
Ingrediënten:
- 200 gram ossenhaas - in plakjes van 3mm
- 2 eieren - in kwarten gesneden
- ½ komkommer - in blokjes gesneden
- 1 vleestomaat - in blokjes gesneden
- 25 gram Parmezaanse kaas - in dunne plakjes gesneden
- 2 el pijnboompitjes
- 300 gram veldsla
- 10 olijven
Voor de dressing:
- 1 tl honing
- 2 el olijfolie
- 1 el witte balsamicoazijn
- 1 tl persillade kruidenmix
- 1 tl Franse mosterd
En zo maak je het:
- Pak een maatbeker erbij en doe hier alle ingrediënten voor de dressing in. Met een garde klop het je op tot een mooie gladde dressing.
- Rooster kort in een koekenpan de pijnboompitjes, let op dat ze niet verbranden.
- Vul je kommen eerst met de veldsla en druppel hier alvast wat dressing op.
- Verdeel de rest van de ingrediënten uit de lijst hierboven op de sla en druppel nog wat dressing erop. Maak af met wat zwarte peper op het vlees.
- Heerlijk Happen!
Dit is een topper maar ik heb er nog meer hoor! Maak ook eens deze salades:
- Deze aardbeien burrata salade is verrassend maar wel heel lekker!
- Of deze groene asperge munt salade met het perfecte zachte eitje.
- En zeker de moeite waard om eens je eigen huzarensalade te maken!
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
carpaccio recept
Pingback: Zoete tomaten carpaccio met pijnboompitjes - Heerlijke Happen