Broccoli bacon kip salade

Broccoli bacon kip salade

Als de herfst zijn intrede doet is gevoelsmatig het “salade-seizoen” een beetje over. Toch vind ik dat een manier om makkelijk lekker veel groente binnen te krijgen. Een uitkomst is dan een salade als deze, die je als je hem hebt gemaakt gelijk lauwwarm kunt eten. En dan eventueel de volgende dag de restjes koud bij je lunch. Natuurlijk maken we bij deze broccoli bacon kip salade een huisgemaakte dressing. Deze keer koos ik voor gedroogde salie. Wat mij betreft past dat perfect bij het seizoen. Je kunt ook verse blaadjes eventjes kort bakken in wat olie voor een krokant effect.

Broccoli bacon kip salade

Broccoli bacon kip salade

Geen fan van broccoli? Dat kan natuurlijk, het is wel het hoofd ingrediënt van deze salade, je zou het kunnen vervangen voor bloemkool. En als je geen varkensvlees eet kun je de bacon vervangen voor kalkoen-bacon. Dat is ook erg lekker.

Broccoli bacon kip salade

Een dressing als deze kun je prima al gelijk over de salade schenken. Wil je je bacon krokant houden? Serveer die dan als laatste erbij. Als je de salade als hoofdgerecht serveert kun je er lekker gebakken aardappeltjes bij doen. Maar ook pasta zou er prima bij geserveerd kunnen worden.

Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht. Heerlijke Happen!

Broccoli bacon kip salade

Broccoli bacon kip salade

Een goed gevulde salade die zowel warm als koud te eten is.

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

4.9 van 57 reacties
Afdrukken Pin
Beoordeel recept
Gang: Hoofdgerecht, lunch
Keuken: European
Trefwoord: bacon, broccoli, kip, rode ui, zongedroogde tomaatjes
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Porties: 2 personen
calorieën: 279kcal
Auteur: Francine
Bewaar dit recept

Benodigdheden:

mengbeker

Ingrediënten:

  • 2 stronken broccoli - in kleine roosjes
  • 8 plakken bacon
  • 1 rode ui - in halve ringen gesneden
  • 10 zongedroogde tomaatjes
  • 200 gram kippendijen - in blokjes
  • ¼ tl chilipoeder

Voor de dressing:

  • 1 tl gedroogde salie
  • peper
  • zout
  • 2 el mayonaise
  • 4 el yoghurt
  • 1 el citroensap

En zo maak je het:

  • Bak de plakken bacon in de koekenpan mooi krokant. Leg ze op een stukje keukenpapier om uit te lekken.
  • Zet een pan met water op en blancheer de broccoliroosjes voor een minuut of 5. Laat goed uitlekken in een vergiet.
  • In de mengbeker mix je alle ingrediënten voor de dressing. Laat staan tot gebruik.
  • Snijd de kippendijen in blokjes en breng op smaak met peper, zout en wat chilipoeder. Bak ze goudbruin en gaar in de koekenpan. ( Je kunt het gewoon bakken in het overgebleven bacon-vet).
  • Pak een schaal erbij en doe hier de broccoli, bacon, kip, zongedroogde tomaatjes, en rode ui in en giet er de dressing overheen. Goed mixen en dan kun je hem gelijk serveren.
  • Heerlijk Happen!
Beoordeel dit recept
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Een maaltijdsalade als deze is lekker en gezond, en ik heb er nog wel een paar voor je:

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

Broccoli bacon kip salade
Start » Recepten » Hoofdgerechten » Broccoli bacon kip salade

2 gedachten over “Broccoli bacon kip salade”

  1. Pingback: Broccoli mais quiche uit de oven - Heerlijke Happen

  2. Pingback: Zalm salade met creamy dressing - Heerlijke Happen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept