Als de herfst zijn intrede doet is gevoelsmatig het “salade-seizoen” een beetje over. Toch vind ik dat een manier om makkelijk lekker veel groente binnen te krijgen. Een uitkomst is dan een salade als deze, die je als je hem hebt gemaakt gelijk lauwwarm kunt eten. En dan eventueel de volgende dag de restjes koud bij je lunch. Natuurlijk maken we bij deze broccoli bacon kip salade een huisgemaakte dressing. Deze keer koos ik voor gedroogde salie. Wat mij betreft past dat perfect bij het seizoen. Je kunt ook verse blaadjes eventjes kort bakken in wat olie voor een krokant effect.

Broccoli bacon kip salade
Geen fan van broccoli? Dat kan natuurlijk, het is wel het hoofd ingrediënt van deze salade, je zou het kunnen vervangen voor bloemkool. En als je geen varkensvlees eet kun je de bacon vervangen voor kalkoen-bacon. Dat is ook erg lekker.

Een dressing als deze kun je prima al gelijk over de salade schenken. Wil je je bacon krokant houden? Serveer die dan als laatste erbij. Als je de salade als hoofdgerecht serveert kun je er lekker gebakken aardappeltjes bij doen. Maar ook pasta zou er prima bij geserveerd kunnen worden.

Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht. Heerlijke Happen!

Broccoli bacon kip salade
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Afdrukken Mail recept Pin Beoordeel receptIngrediënten:
- 2 stronken broccoli - in kleine roosjes
- 8 plakken bacon
- 1 rode ui - in halve ringen gesneden
- 10 zongedroogde tomaatjes
- 200 gram kippendijen - in blokjes
- ¼ tl chilipoeder
En zo maak je het:
- Bak de plakken bacon in de koekenpan mooi krokant. Leg ze op een stukje keukenpapier om uit te lekken.
- Zet een pan met water op en blancheer de broccoliroosjes voor een minuut of 5. Laat goed uitlekken in een vergiet.
- In de mengbeker mix je alle ingrediënten voor de dressing. Laat staan tot gebruik.
- Snijd de kippendijen in blokjes en breng op smaak met peper, zout en wat chilipoeder. Bak ze goudbruin en gaar in de koekenpan. ( Je kunt het gewoon bakken in het overgebleven bacon-vet).
- Pak een schaal erbij en doe hier de broccoli, bacon, kip, zongedroogde tomaatjes, en rode ui in en giet er de dressing overheen. Goed mixen en dan kun je hem gelijk serveren.
- Heerlijk Happen!
Een maaltijdsalade als deze is lekker en gezond, en ik heb er nog wel een paar voor je:
- Groot fan van deze Ossenhaas carpaccio salade met verse dikke plakken ossenhaas.
- Deze groene asperge salade met muntdressing is ook top.
- Kom maar door met deze gekruide Griekse salade met kipfilet.
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

Pingback: Broccoli mais quiche uit de oven - Heerlijke Happen
Pingback: Zalm salade met creamy dressing - Heerlijke Happen