Estimated reading time: 3 minuten
Voor de week begint maak ik altijd graag lijstjes, boodschappenlijstjes, to-do lijstjes, of ze dan ook helemaal volgens plan verlopen? Euhm nee daar valt nog wel wat winst te behalen. Zo verzin ik voor de hele week recepten die ik wil maken, maar soms loop het allemaal net eventjes anders en dan blijft er wat in de koelkast staan bijvoorbeeld. Zo waren het deze keer wat potjes cottage cheese. Zonde om weg te gooien dus ik ging met deze cottage cheese blauwe bes muffins aan de slag. Een lekkere traktatie, en ook nog een aantal dagen houdbaar. Aan de slag dus!
Cottage cheese blauwe bes muffins
In dit recept gebruik ik kokosbloesemsuiker, dat is desalniettemin wel gewoon suiker hè. Dat hoeft niet perse ongezond te zijn zolang je er maar niet teveel van eet. De smaak van deze muffins zal zeker wel anders zijn dan je wellicht gewend bent van een muffin. Deze suikersoort ruikt een beetje naar karamel en is donkerbruin van kleur. Geeft je muffins wel een andere smaak dan je wellicht gewend bent van gewone suiker. Het is zoet, maar niet zó zoet.
Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht. Heerlijke Happen!
Cottage cheese blauwe bes muffins
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Afdrukken Mail recept Pin Beoordeel receptIngrediënten:
- 150 gram blauwe bessen - in de bloem gerold
- 200 gram cottage cheese
- 60 ml melk
- 60 gram kokosbloesemsuiker
- 60 gram kokosolie - gesmolten
- 2 el cacao
- 2 eieren
- 200 gram bloem
- 1 tl baking soda
- ¼ tl zout
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- Verwarm je oven voor op 180 graden.
- Smelt de kokosolie en samen de de melk, suiker, kokosbloesemsuiker, eieren, zout en cacao klop je het geheel met een garde op in een kom. Voeg daarna de cottage cheese toe en mix het geheel nogmaals.
- Voeg daarna de bloem, en baking soda toe en mix, niet over mixen!
- In een kommetje bestrooi je de blauwe bessen zodat ze een laagje hebben en dan voeg je ook deze aan de kom toe.
- Vul een muffinvorm met bakjes en schep hierin wat van het beslag, niet té vol want het deeg rijst tijdens het bakken.
- Bak ze af in de oven voor ongeveer 25 minuutjes, check met een satéprikker.
- Laat ze op een rekje wat afkoelen en dan heerlijk happen!
Lekkere gezonde baksels, wie houdt er niet van? Hieronder heb ik nog een aantal fijne recepten voor je, zeker niet minder lekker, maar zeker wel gezonder! En met mate is alles goed toch?!
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
Ziet er weer erg leuk uit