Hartige bacon en ei ontbijt muffin

Hartige bacon en ei ontbijt muffin

Het einde

Is het dan eindelijk allemaal voorbij? Kunnen we deze indrukwekkende periode eindelijk allemaal achter ons laten? Bijna anderhalf jaar in een rollercoaster vol gemixte emoties. Er zijn zeker veel momenten geweest dat het huilen mij nader stond dan het lachen. Ik denk dat voor bijna iedereen geldt die deze blog leest. Maar het is ook het einde van mij als gastblogger bij Heerlijke Happen. Negen keer mocht ik mijn ervaringen met jullie delen. Maar net als onze kat thuis, na negen levens houdt het echt op. We sluiten af met een lekker anti-kater recept voor een hartige bacon en ei ontbijt muffin. Dit hartige muffin recept heb je zó gemaakt en is heel erg lekker!

Bloggen en werken ten tijde van een lockdown

In december begon ik aan mijn eerste blog, een ervaring die voor mij ook nieuw was. Toen kwamen we nèt in de 2e lockdown. Vol plannen en deadlines, plannen weer bijschaven en opschuiven. Voor mij was dat het lastigste aan de lockdown: je moest je leven bijstellen en doel veranderen. Kinderen kwamen ineens volledig thuis te zitten en werk moest om de kinderen heen gebeuren. Maar we zwoegden ons er met z’n allen een weg doorheen. Het staat natuurlijk niet in verhouding tot alle langdurige zieken en overledenen die deze periode heeft meegebracht. De hele situatie heeft helaas ook veel verdeeldheid gecreëerd. Ik weet niet hoe dat met jullie zit, maar ik denk dat ik nog nooit zoveel discussies heb gevoerd als tijdens corona.

Wel of niet … de discussie barstte los…

Inmiddels zit mijn 1e vaccinatie erin. Een keuze die voor mij de hersens heeft doen kraken. Ik doe het vooral voor ons allemaal, zodat we met z’n allen zo snel mogelijk echt alles achter ons kunnen laten. Iedereen is vrij in de keuze om iets wel of niet te doen. Zolang je maar niet gaat provoceren en als je erover gaat discussiëren met feitelijke argumenten komt. Sinds afgelopen zaterdag zijn we in principe weer vrij, vrij van alle maatregelen. ( Ten tijde van het schrijven van deze blog, inmiddels zijn er weer aanscherpingen gekomen).

Voor mij betekende dat de eerste flinke kater. Eigenlijk twee, want die bewuste zondag vlogen wij, ons Oranje, eruit simpel uit tegen de Tsjechen op het EK. Maar die eerste kater was er weer één voor in de boeken. Gezellig doorgezakt met vrienden, teveel sterke drankjes besteld. Wie mij wat beter kent, weet dat ik in mijn jongere jaren achter de bar van een feestcafé heb gewerkt. Shotjes waren mijn specialiteit. Alleen na zo’n periode van thuis leven weer flink aan de drank, zorgt wel even voor de man met de hamer de volgende ochtend als je wakker wordt. Zelfs dat moeten we weer rustig opbouwen. 

Daarom wil ik mijn periode als blogger bij Francine graag afsluiten met een simpel anti-kater ontbijt. Eentje die ik stiekem ook wel eens op tafel zet als niemand een kater heeft. Gewoon omdat hij zo lekker is. 

Volop aan het werk

Op het moment ben ik even een heel druk met iets heel anders. De marketing van een grote horecazaak in Doetinchem: Vanouds. Blijf mij zeker volgen voor jouw dagelijkse dosis gezonde inspiratie. Want vanaf augustus ga ik weer volle kracht vooruit. En af en toe zoiets lekkers minder gezonds als deze hartige bacon en ei ontbijt muffin. Want het belangrijkste is en blijft: genieten en balans houden!

hartige muffin recept
Hartige bacon en ei ontbijt muffin

Hartige bacon en ei ontbijt muffin

Flink gefeest en de volgende dag een béétje brak…. Lobke geeft ons haar anti-kater ontbijt-tip. Maar ook lekker als je niets gedronken hebt hoor!
5 van 3 reacties
Afdrukken Pin
Beoordeel recept
Gang: Ontbijt
Keuken: European
Trefwoord: bacon, croissantdeeg, ei, muffin
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 18 minuten
Totale tijd: 23 minuten
Porties: 4 personen
calorieën: 427kcal
Auteur: Lobke Snippe
Bewaar dit recept

Benodigdheden:

Ingrediënten:

 • 6 eieren
 • 1 blik croissantdeeg - uit het koelschap
 • 6 plakken ontbijtspek
 • 120 gram geraspte kaas
 • 1 el Italiaanse kruiden
 • 1 el olie om de vorm mee in te vetten

En zo maak je het:

 • Verwarm de oven voor op 180 graden.
 • Rol het deeg uit en scheuren het in croissant stukken zoals aangegeven.
 • Vet de muffinvorm in en vouw in zes kuipjes een stuk deeg als een kommetje.
 • Leg in ieder kuipje een plakje ontbijtspek en tik er voorzichtig een eitje in open.
 • Garneer met geraspte kaas en kruiden en schuif het voor 15-18 minuten de oven in op 180 graden. Het belangrijkste is dat het ei gestold is. Als je de bakvorm beweegt, mag het ei dus niet meer bewegen. Dan is het nog niet gaar.
 • Heerlijk Happen!
Heb je geen muffinvorm? Dan kun je hetzelfde in een ovenschaal doen. Vouw de kommetjes dan tegen elkaar aan in twee rijen van drie.
Beoordeel dit recept
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Deze blog ” hartige bacon en ei ontbijt muffin ” is de laatste bijdrage van Lobke van The Kickstart Kitchen. Ze verraste ons met heerlijke recepten en leuke blogs. Bekijk onderstaande nog maar eens:

Hartige bacon en ei ontbijt muffin

1 gedachte over “Hartige bacon en ei ontbijt muffin”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeling recept