Estimated reading time: 3 minuten
“With a little help from a friend”… Dit recept is mede tot stand gekomen door mijn Amerikaanse vriendin Kimberly. Zij had een ander recept van mij gebruikt om deze heerlijke snacks mee te maken. Zij had alleen de frozen yoghurt stap overgeslagen. Beide snacks zijn heel erg lekker, mijn voorkeur gaat uit naar de versie waar we ze dus ook nog even door de yoghurt halen en opnieuw invriezen. Het maken van deze snackjes neemt wel een beetje tijd in beslag, maar dat is vooral het opstijven in de vriezer. Je kunt dus genoeg andere dingen in de tussentijd doen. En omdat we deze Frozen yoghurt chocolade frambozen chia snack in de vriezer bewaren gaan ze een tijdje mee. Dus ja het is even een werkje, maar dan kun je er vervolgens weken van genieten. Niet allemaal achter elkaar opsnoepen dus!

Frozen yoghurt chocolade frambozen chia snack
Voor deze snack heb ik kokosyoghurt gebruikt. Dat is een plantaardige yoghurt. Als je ook vegan chocolade gebruikt is dit dus volledig een vegan snack. Ga je voor wat melkchocolade en Griekse yoghurt dan natuurlijk niet meer, want dan hebben we dierlijke producten gebruikt. Welke versie je ook kiest, beide zijn super lekker. Laat als je wilt gaan snoepen wel even je snackje een tiental minuten ontdooien anders is hij wel heel hard en koud! Het chiazaad pudding recept waar dit idee vandaan kwam vind je hier.

Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaande snackjes.

Frozen yoghurt chocolade frambozen chia snack
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Afdrukken Mail recept Pin Beoordeel receptBenodigdheden:
Ingrediënten:
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- Pak je pannetje erbij en doe hier de frambozen en een scheutje water in. Duw de frambozen uit elkaar tot er een soort frambozenpapje ontstaat.
- Haal het pannetje van het vuur en doe er het chia zaad bij. Mix het geheel goed en laat even een 15 minuten staan om af te koelen en de chia zaadjes het vocht in zich op te laten nemen.
- Leg een velletje bakpapier op een snijplank en met een lepel vorm je rondjes op het papier. Ik vormde ongeveer een stuk of 20 rondjes. (als er chia pudding overblijft kun je deze gewoon lekker opeten).
- Leg de snijplank met de rondjes erop in de vriezer en laat hard worden. ( een uur tot 2 uur)
- Haal ze uit de vriezer en los van het vel bakpapier en dip elk rondje in de kokosyoghurt en leg weer terug op het vel bakpapier en daarna weer in de vriezer. (wederom een uurtje of 2)
- Smelt de chocolade au bain marie met de eetlepel kokosolie. Goed roeren en een beetje laten afkoelen maar wel dat de chocolade nog vloeibaar is!
- Haal de rondjes weer uit de vriezer en dip ze nu in de chocolade en herhaal met alle rondjes. Strooi wat zeezout op elk rondje. Ook nu gaan ze weer terug in de vriezer tot de chocolade weer stijf is. Daarna kun je ze in een Tupperware doosje in de vriezer bewaren.
- als je er 1 wilt eten haal deze dan uit de vriezer en laat een 10 tot 15 op temperatuur komen. Heerlijk Happen!
Ja ja ja chocolade! We zijn er dol op…. en kunnen er nog veel meer lekkere snacks mee maken. Natuurlijk heb ik hier nog een aantal fijne voorbeelden voor je. Doe er je voordeel mee, en je weet: snoep met mate!

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
Prachtige foto’s!