Estimated reading time: 3 minuten
Wie snijdt er op zondag het vlees? Nou wat dacht je van mij? En dan heb ik het ook nog eens zelf klaar gemaakt. Een perfect gekruide rosbief uit de oven die prachtig rosé vanbinnen is. Eigenlijk kunnen we het ook niet echt perse een recept noemen, eerder een handleiding voor het bakken van deze rosbief. Of je slager hem op voorraad heeft zou ik zeker even checken en anders bij de groothandel halen. Mocht er wat overblijven dan snijdt je deze lekker flinterdun en kun je je boterham er mee beleggen. Natuurlijk is temperatuur heel belangrijk bij het bereiden van dit stukje vlees, dat garandeert die mooie rosé binnenkant.
Gekruide rosbief uit de oven
Voor deze rosbief heb ik de kruiden van mijn kruiden leverancier gebruikt. Zij hebben een hele fijne roast steak mix, maar je kunt er dus diverse soorten rubs of kruidenmixen voor gebruiken. Laat de rosbief goed op kamertemperatuur komen voordat je hem bakt. Je krijgt anders heel veel temperatuurverschil in het vlees en dat komt het bakken niet ten goede.
Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.
Gekruide rosbief uit de oven
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Afdrukken Mail recept Pin Beoordeel receptIngrediënten:
- 750 gram rosbief
- 4 el olijfolie
- 60 gram bakvet - (croma)
- 3 el steak kruidenmix
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Zorg dat je vlees op kamertemperatuur is en schep de kruidenmix erop en masseer het vlees overal goed er mee in.
- Verhit een koekenpan en doe er de olie en het bakvet in en bak de rosbief rondom mooi bruin. doe hem in een ovenschaal en zet in de oven. Verlaag de temperatuur tot 150 graden.
- De baktijd kan per oven natuurlijk enorm verschillen, je wilt graag dat de kerntemperatuur van het vlees rond de 52 graden is. Gebruik hier dus je thermometer voor! Bij mij duurde dat ongeveer 40 minuutjes.
- Laat je vlees daarna zeker 10 minuten op een snijplank met een stukje folie erover rusten voordat je hem aansnijdt!
- Heerlijk Happen!
Vlees uit de oven, ik vind het ideaal om je oven hiervoor te gebruiken. Je kunt veelal in de tussentijd rustig je andere onderdelen van de maaltijd bereiden. Of soms is het gewoon de hele maaltijd in één! Bekijk onderstaande gerechten maar eens.
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
Waauw! super lekker
De echte persoon!
De echte persoon!
Als je de rosbief in de airfryer zou bakken, hanteer je dan nog steeds 150gr ? En 40 min? Of korter? Meten is weten. Maar indicatie is fijn. Dank!
Hi, nou je beantwoord eigenlijk zelf je vraag al haha…. meten is weten! Ik heb daar zelf nog nooit een airfryer voor gebruikt, dus ik zou het gewoon testen! Eerst opwarmen op 180 graden en daarna rustig bakken op 150. En regelmatig meten dan. Als de kerntemperatuur 51 graden is dan is hij klaar om te rusten. Laat je me weten hoe hij geworden is? Gr Francine
De echte persoon!
De echte persoon!
So good!!!